Salı, Aralık 22, 2009

Nostalji (Kasım 07-Şubat 08)

Blog yazmaya başladığımdan beri beni okuyanlar bilir, blogların başına gelmeyen kalmamıştı. Önce blogcu kullanıyordum, wordpress' e geçeyim dedim; acemilik işte blogcu adresimi sildim. Wordpress maalesef sıkıntılı bir sistem, günlük 500-1000 tekil ziyaretçiniz varsa rahatlıkla kullanabilirsiniz, ama bu rakamlar iki-üç katına çıktığında wordpress size sevimsiz hareketler yapmaya başlıyor, hele ki alan adı kullanıyorsanız.
Ben de bu yüzden iki kere sitemi baştan kurmak zorunda kalmıştım, çok da bilmiyordum o zamanlar birkaç yerde hata yapmıştım, bütün yazdıklarım buhar olup gitmişti. Wordpress sağlam bilgi gerektiriyor, blogger gibi değil; sql, ftp gibi şeyleri biraz da olsa bilmeniz gerekiyor. Ben bütün hepsini tek başıma internetten okuduğum yerli-yabancı makaleler sayesinde öğrenmiştim. Daha doğrusu öğrendiğimde iki kere sitemi kaybetmiştim bile.
Buna rağmen wordpress tabanı her şeyi kişiselleştirebileceğiniz bir alan, o yüzden bazen arıyorum ne yalan söyleyeyim. Blogger' da bazı şeyler kısıtlı, belki ileride onları da kişiselleştirilebilir yaparlar.
nostalji2

İşte ben bu öğrenme safhalarımda bir sürü yazımı, resmimi kaybettim. Sadece bilgisayarıma yedeklediklerim duruyor. Yedeklerim de sadece kasım 2007' ye kadar gidiyor. O zamanlar kendi yaptıklarımdan bir kolaj hazırladım, ne kadar amatör geldiler gözüme...
"Hey gidi günler" demek istiyorum :))

8 yorum:

  1. blogcudayken kesfetmemiştim burayı uzun saçlı halini de bilmiyorum hiç..:) merak ediyordum,ohh rahatladım! :D ;)

    sanırım ilk şu pötikareli gömleği/tuniği diktiğin zamanlarda tanımıstım lacheen'i.. dikiş falan yazmıştım google'a öyle dalıvermiştim bu güzelliklere.. arada da anneme sesleniyorum "aaanneeee, aa bak mimarr, aaa bak o da annesinden öğrenmiş dikişi, aaa bak bak ne dikmiş, anne ayakkabısı çok güzel gel bi bak nolurrr...." diye sürüp gidiyordu ki hala da gidiyor..:)

    annem arada gülümseyerek "aayyy bıktım senin şu laçin sevdandan!"diyor..:) ;)

    hey gidi günlerrrrr...;)

    YanıtlaSil
  2. merhaba lacin saç bantları yazında yorum olarak terzin hakkında birşeyler sormuştum cevap alamadım bana terzini söyleyebilirmisin.

    YanıtlaSil
  3. insan 2 gün önce yaptığı dediği şeyi beğenmiyor, her geçen gün farklılaşıyor ki bu iyi bişiy..eskiyi hatrlamak güzel..

    YanıtlaSil
  4. :)sana amatör gelio :)ben bunları yeni yeni yapmaya başlıyorum:)
    ama olsun yine güzel
    agatha broş da çok tatlı ben de yaparım belki:)

    YanıtlaSil
  5. Nşye amatör olsun ki o zaman da çok güzel yapmışsın bence..ve de kesinlikle kısa saç insanısın!Çok beğeniyorum saç kesimini...

    YanıtlaSil
  6. aaaa ben hatırlıyorum bu resimleri :)))

    YanıtlaSil
  7. ladygreenriver22 Aralık 2009 13:17

    ay tatlım saclara bak ne şeker ya ama şimdi daha çekici biliyormusun.Kısa sacın harikulade olup yakıştıgı sayılı kişilerdensin canım her keze gitmiyor mesela bana.Eşim de zaten hiç sevmiyor.Ama seni izledigimden beri cok yakıstırıyorum.Canım saglıkla,sevgiyle kal şule..

    YanıtlaSil
  8. *rumeysa: Evet benim de bir zamanlar saçım vardı :))
    Sağol canım takibin için.
    *hande: bana mail atarsan sana tarif etmeye çalışayım burada çok uzun olur :))
    *zeynep: bence beğenmemeli de, o zaman yeni birşey yapamaz.
    *pofiş: Yaparsın, çok kolay fimodan yapmıştım onu
    *lighter-n: Galiba öyleyim ama bazen rüyamda belime kadar saçlı görüyorum kendimi :))
    *duygu: :))
    *ladygreenriver: Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.