Perşembe, Aralık 10, 2009

Dikişsiz Kürk Yelek Yapımı (Video)

Ps i made this adlı siteyi çoğu kişi biliyordur, dikişsiz kürk yelek yapımını anlattığı bu yazıyı ben de dahil herkes çok beğenmişti. Benim bir süre önce kendime diktiğim kürk yelekte sevmediğim tek yer yakanın çok sönük kalmasıydı. Oysa ki dikişsiz yelekte kumaş kendinden yakayı da oluşturduğu için çok daha hoş duruyor.


Normal bir yelek kalıbında kumaşlarla çalışırken yaka eklemek çok kolay ama eğer kürkle çalışıyorsanız işiniz zorlaşabilir. Bu yüzden güzel bir kürk bulduğumda ilk işim şu dikişsiz yelekten yapmak olacak.
Ayrıca Ps i made this' den Erica' nın hazırladığı aynı yöntemi anlatan video da işinize yarayabilir. Ben Erica' yı da çok şeker buldum, bıcır bıcır anlatıyor, izleyin derim.

not: bu arada bu tarz bir kürk yeleğin açık grisini Zara' da (aşağıda fotoğrafı var) görmüştüm, o astarlı çalışılmıştı. Belki bu da astarlanırsa çok daha güzel olabilir. 




9 yorum:

  1. Canım benim kürk dikmne derdinden bizi kurtardın ya ne diyeyim ben sana.Kocaman öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Kürk yeleklere, daha doğrusu tüm kürklere, bordolu, altın sarılı, saks mavili, kısacası iddialı astarlar çok yakışıyor. Denemenizi tavsiye ederim. Tabii ipek saten tarzı kaliteli ve parlak bir kumaştan olacak.

    YanıtlaSil
  3. böyle pratik şeyleri çok seviyorum teşekkürler ilk fırsatta yapacağım bir tane kendime:)
    bir de dikişlerinde bol teel alıyor musun onu merak ettim?

    YanıtlaSil
  4. Gercekten cok pratikmis. Keske bu tarz tuylere alerjim olmasaydi, mutlaka bir tane edinirdim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. benimde mailime gelmişti bu video.
    yanlık bu yaptıkları hakiki kirk sanırım.ama güzel.

    YanıtlaSil
  6. Malesef Videom açılmadı :( Laçin müsait olduğunda senin daha anlattığın gibi birkaç çizimle anlatabilirsen çok sevinirim.

    TŞK.

    Şenay AYDOĞDU

    YanıtlaSil
  7. İki aydır dolap bekleyen kürk kumaşlarımı bu şekilde değerlendirebilirim. Şu kesme işi başlı başına olay. Sırf bu yüzden her aklıma geldiğinde erteliyorum,yaz gelecek ben dikene kadar ve ben de öyle kesip tüyleri yere atmak istiyoruum:)) Evde ne mümkün. Astarlamadan o tüylerin dökülmesi engellenemez sanıyorum. Mutlaka astarlanmalı, zaten astarsız giydiğimiz giysiyi de tutar. C. Hürsele katılıyorum hatta ben tüm giysilerde zıt renk ve dikkat çekici astarları çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  8. çok pratik ve çok güzel bi yelek olmuş.ama biraz daha küçültülerek yapılsa daha mı hoş olur acaba?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.