Çarşamba, Aralık 23, 2009

Kesik Elbiseler-Etekler

kesik_moda

Bu sezon "cut-out" denilen kesik görünen elbiseler, etekler ve pantolonlar bütün modacıların kullandığı detaylardan biri oldu. Rihanna' nın meşhur krem kesik tulumu gibi gerçekten "kesilmiş" görünenlerin yanı sıra daha kullanılabilecek olan "mış gibi" yapanlar da var. Alexander Wang beyaz elbisesinde ve siyah "cage" eteğinde, bu kesikleri normal giysinin üzerini süsleyecek şeritlerden oluşturmuş.
Asos' tan fotoğrafı aldığım üstteki siyah elbise ise bize bunları nasıl kendin yap projesine dönüştürebileceğimiz konusunda fikir veriyor. Normal bir elbise veya eteğinizin üzerine metreyle satılan saçaklardan dikmeniz yeterli. Bu saçakları aldığınızda sağ ve sol tarafı düz bir kısımla sabitlenmiş olduğunu göreceksiniz. Normalde bir tarafını istediğiniz yere diktikten sonra diğer tarafındaki düz kısmı kesmeniz gerekir ki saçaklar oluşsun.
Ama yukarıdaki gibi bir görüntü elde etmek için saçağı dikey olarak iki tarafından da dikiyorsunuz böylece orta kısım aşağıya doğru sarkarak hareketli bir görüntü veriyor, bence yapılabilir.

4 yorum:

  1. Bu tarz elbiselere en güzel örneği tesadüfen gelecek bölümünün tanıtımını izlediğim Aşk-ı Memnu dizisinde Beren Saat giymişti...sırtı komple bu şekilde hareketli siyah bir elbise, bak o zaman ne şahane demiştim...şimdi sende moda bu sene diyince Laçincim cuk oturdu yerine aklımdakiler...gerçekten güzel sade bir kıyafet böyle farklı olabilir...süpersin sende zevkinde (: birde unutmadan "Günaydııınnn (:"

    YanıtlaSil
  2. ben bunlara bayılıyorum..t-shirtlerin sırtında kesinlikle deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Soldaki hariç diğerlerini sevmiyorum, hele kesik taytlar felaket bence, tecavüze uğramış gibi :)
    Kimbilir içine dantelli tayt içine giydiğim gibi fosforlu renk bir çorapla denesem belki hoşuma gider, denemeden kesin konuşmamak gerek anacım!

    YanıtlaSil
  4. en soldaki elbiseyi ben cok sevdim... denemek istiyorum bende kesinlikle.. hazır parcalarn dikilebildigini simdi burdan ogrendim onun icin de ayrıca tesekkur ederim :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.