Perşembe, Aralık 10, 2009

Çalışma Alanı Dediğin Böyle Olmalı

Çalışma odamdan daha önce burada , burada ve şurada bahsetmiştim, küçük bir odamı bu işlere ayırmıştım. Sabahtan akşama kadar evde en çok vakit geçirdiğim yer burası. Ama kumaşlarım ve malzemelerim arttıkça sığamıyorum hiçbir yere. Kocaman kutular bir-iki derken on beşe yakın oldular, hem çalışma odama hem de misafir odama sığmamaya başladılar. Bazen hakikaten oda çığrından çıkıyor, adım atacak yer kalmıyor.
Neyse, şimdilik bu durumu iyileştirmek için yapacak çok bir şey kalmadı bu şekilde idare etmeye çalışıyorum. Bugün de bulduğum bu linkteki çalışma alanı benim yarama tuz serpti. Şu alanın rahatlığına, düzenine, ferahlığına bakar mısınız, insan buradan çıkmak istemez ki...



Her şey işlem sırasına göre düzenlenmiş. Ortada mutfaklarda görmeye alışık olduğumuz ada şeklinde bir çalışma alanı var, ki bu kocaman masa eminim bütün yükü alıyordur. Ütü yeri, ürünlerin askıda bulunduğu yer, her şey çok iyi düşünülmüş.
Bunlar da bu çalışma alanından fotoğraflar : 







Bir sihirli değneğim olsun ve benim her yerden taşan malzemelerle dolu, daimi-dağınık odamı böyle bir odaya dönüştürsün istiyorum. Bütün gün odaya girip bakınsam da yeter bana :))
fotoğraf kaynak/image source : uniformnatural

13 yorum:

  1. Eee diyorum sana el atıcam sözüm de var biliyorum ama dağıtmak yok :)

    YanıtlaSil
  2. laçincim ben sana hiç katılamayacağım kusura bakma, çünkü senin şirin odan bu soğuk laboratuar görünümlü odadan çok daha güzel!

    YanıtlaSil
  3. sevgili lacin,böyle bir çalışma odası bende olsa:)) kesinlikle şimdikinden daha büyük dagınık bir çalışma odam olmuş olur.arkamızdan sürekli totomuzu toplayan biri olmadıgı müddetce asırlar boyu bu böyle süregelir.hiç canınızı sıkmayın yalnız değilsinz.iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  4. Laçin'cim aynı dertten yakınıyoruz sanırım:( Benim de evde 12m2'lik bir dikiş odam var ama artık sığamıyorum.Salona taştım:( Odanın kapısını sadece malzeme almak için açıyorum,o kadar karıştıki herşey savaş alanı gibi.Umarım yakın zamanda geniş bir evim olur da bu planı uygularım.Paylaşımın için teşekkürler.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım çok güzel ama ben senin odanı da çok seviyorum..İnşallah istediğin gibi bir alana kavuşursun..

    YanıtlaSil
  6. hobi odası dediğin zaten küçük tıkış pıkış ama şirin olur canım :)
    bu resimdeki de güzel ama ayrı bir atölyen olursa böle olsun, evin iiçinde o küçük odayı bulamayanlarda var ama evlenince sevgili bey bana bi hobi odası yapcakmış ben böle geçen gün resim, boya malzemelerine filan bakarken öle dedii sevindirik oldumm :)

    YanıtlaSil
  7. Burası hafiften son 2 resimde Atelye'yi anımsatıyor.
    Bayağı genişmiş!

    YanıtlaSil
  8. sevgili Laçin, keşke bende senin gibi harika dikiş diksem, nasıl özeniyorum sana bi bilsen
    sevgiler, Mutlu

    YanıtlaSil
  9. laçincim burası profosyonel bir ortama benziyorr evde nerdeee böleee kocaman bi mekan??? sen bide benim küçük odayı görsen :)

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar büyük alan olursa o kadar çok dağılıyorsun aslında. Ben çatıda o kadar çok dolap vs. arasında bile öyle bir yayılıyorum ki, arkama dönüp baktığımda dudağım uçukluyor, yarım saat içinde bunları ben mi yaptım diye. Fakat şu büyük masadan dikiş diken herkese lazım. Okulda masalarımız hep böyleydi ve ne zevkliydi onlarda çalışmak. Altları da değerlendirilmiş, ne güzel. Hatta katlanır da yaptırılabilir. Biçki sırasında aç, sonra kapa.

    YanıtlaSil
  11. süper bir yermiş..inşallah allah sana böyle hatta güzel yerlerde çalışmayı sahip olmayı nasip etsin.. ortadaki masa tüm yükü alır evet, içinde gözleri de var.. bizde de öyle bir masa olsa bizim evler çalışma odaları da toplu olur ne olcak :) işin sırrı o masa gibi geldi bana ..

    YanıtlaSil
  12. ben buranında üstesinden gelirim acayip dağınığım ve dağınıklığa tahammülüm yok :))
    ama böyle bir yerim olsa tekrar dikiş dikmeyi düşünebilirdim!
    dikerdim değil düşünürdüm :)

    YanıtlaSil
  13. gercekten mekan da fotolar da süpermişş...sana daha da güzelleri yakısır:)hemen değnekle dokunalım...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.