Salı, Aralık 08, 2009

Tozluk

Tozluk 80' lerde ilk çıktığında henüz çocuk olduğumdan bu modaya bilinçli olarak uyamamıştım. Annem giydirdiyse ancak giymişimdir, bilgim dahilinde değildi :)) Ama üniversitedeyken yani bundan 7-8 sene önce tozluk modası azıcık bir göz kırpıp kaçmıştı; işte o zaman siyah dantel çorap, spor ayakkabı ve siyah tozluklarımı jean eteklerimle giymiştim.
Bu sezon ise tozluklar botlarla, kısa soket çoraplar ise açık ayakkabılarla giyiliyor. Kullanım açısından tozluklar çok daha rahat, hatta iyice sıcak tutsun ama tozluk gibi gözüksün derseniz bol konçlu kalın çoraplar da aynı işlevi görür. Hatta benim gibi kışın en soğuk günde bile file-dantel çorap giyip bacakları üşümeyen ama ayağına bir kat daha isteyen biriyseniz çok daha kullanışlı olacaktır.
Bu kışın ilk tozluğunu ben de dün giydim; krem rengi elbiseme senelerdir çekmecemde duran krem rengi tozluğu uydurdum. Bir de kahve botlara uyacak yeşil hırka.





Krem Rengi Elbise - H&M
Yeşil Hırka - Mango
Kemer - Peacocks (yeni)
Botlar- Deichmann
Çanta - vintage Ferre (annemden)
Manto - Y-London

not : Elbise bazı fotoğraflarda çok kısa çıkmış, aslolan alt fotoğraftaki soldaki boydur :))

17 yorum:

  1. Şu botlar sayende moda olacak ha diim ben sana :) Bu arada gidiyorum ben anlatırım yarın mucx

    YanıtlaSil
  2. Bu 80'lerden hatırladığımız cafcaflı, allı morlu tozluklara hiç benzemiyor! Bence tozluk sıfatını haketmesi için alt ucunun botun dışına çıkması ve botun üstünü biraz örtmesi gerekirdi... Tabii bu haliyle çok şirin görünüyor, o ayrı.

    YanıtlaSil
  3. gunaydın:Dherzman ısyerıme geldgımde acmak ve bakmak ıstedıgım adres blogların en guzel yuzlu kızı:Dcook sırınsın yınee senle aynı yastayız bende 82lıyım:Dve senın yaratıcı yetenklerın benımde ııcmı kımı zamn masum kımı zman duygulu kımı zmanda enerjık yapıyor kombın ıse yıne guzel yıne trendy:Dbenım en sevdıgım kosen ne aldın nerden aldın ne gıydın:Dsenı sevıyorum....::))

    YanıtlaSil
  4. blog aleminin fıstığı yakıosun yine:)

    YanıtlaSil
  5. yesil hirka cok yakismis ama sanada ne giysen yakisiyor dimi :)

    YanıtlaSil
  6. BOTLAR ÇOK GÜZEL DURUYOR,TÜM KIYAFET TARZLARINA DA UYUM SAĞLIYOR SANIRIM .

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir kombinasyon olmuş... Botlar harika ah bir dışarı çıkabilsem ilk işim bunlardan almak olacak :)

    YanıtlaSil
  8. ay ben de ,bu montu her gördüğünde "bu montu nasıl güzel tarzı var,yeni mi?" diyenlerdenim:)...gelelim esas yorumuma:)Yeşil ve kahverenginin uyumuna bayılan birisi olarak tabiki yine çok beğendim kombini.ayrıca o kamelya tarzı mekan da senin sitenin bi parçası oldu:) istanbula gidince görsem kesin tanırım=)
    son bir şey daha söyleyip gidiyorum:)abla sen üşümüyo musun ya vallahi bakarkn ben titredim boynumu boğazımı sardım.

    YanıtlaSil
  9. canımcım H&M elbisenin aynısının yeşil ve siyahı bende de var. Ve ne yazık ki aslında çok kısa olmamasına rağmen biraz kısa gibi duruyor üstte.Önceden elbise olarak giyiyordum ta ki evlenene kadar:)))Şimdilerde ise iki kat çorap giyip taytın üzerine tunik görünümü veriyorum.

    öpücükler

    YanıtlaSil
  10. bende içindeki elbiseye bayıldım tam olarak göremesemde çok tatlı gözüküyor

    YanıtlaSil
  11. birgün de çirkin olsana :))))

    YanıtlaSil
  12. Çok yakışmış. seni gördükçe çok heves ediyorum bu havalarda böyle giyinmeye ama kalın çoraplarla bile elbise giymeye cesaret edemiyorum :(

    YanıtlaSil
  13. Sizi uzun süredir takip ediyorum ve bu süreçte size en çok yakışan bu saç modeli ve rengidir.Çookk hoş duruyor sizde. Zaten ne giysenzde yakışıyor :) Fıstık gibisiniz.

    YanıtlaSil
  14. siz bu botları yazınca deichmann a gıtmıştım ankaraya gittiğimde ancak bulamadım..:( oysa kaç gün içim kıpırkıpır deichmann yolu gozlemiştim..

    YanıtlaSil
  15. ortaokul çağlarında büzgülü çoraplar modaydı hatta asker botlarıda vardı beraber çok kullanılmıştı o dönem:)

    YanıtlaSil
  16. Bu tarzın çok hoş olmuş Lacheen bayıldım!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.