Pazartesi, Ocak 30, 2012

Deri Kollu Bluz ve İnternet Anneleri Buluşması



Bir önceki yazımda bitmiş halini yayınladığım bluzumu dün giymiştim. Soğuk havalar için ideal bir bluz oldu.

Nil' in bu yeleğinde kullandığım kumaşı son parçasına kadar kullandım diyebilirim. Bir tshirt ümü kumaşın üzerine koyup düşük kollu bir modelde biçtim. Kumaşımın azlığından dolayı ön ortayı dikişli yaptım, ve bir fermuar ekledim. İnce bir suni deriden kolları yapıp kumaşa ekledim. Yaka için başka bir penye kumaştan pervaz kesip öyle çevirdim. Deri kolların bitişini ise yapıştırarak yaptım.

Alttaki fotoğrafları çeken Nesli' ye teşekkürler.




Aslında gruplar konusunda hiç iyi değilim, takip edemiyorum. Buluşmalar konusunda da öyle, şansa hep bir işim çıkar, katılamam. Bu pazarki buluşmaya azmettim, katıldım. Nil' in yaşıtı yalnızca bir bebek olsa da diğerleriyle anlaşabileceğini düşündüm, öyle de oldu.

Nil her yabancı ortama girdiğinde yaptığı gibi ilk yarım saat kadar gözlem yaptı. Oyunlara ve oyuncaklara uzaktan baktı. Sonra yavaş yavaş ablaların saçlarına cici yapmaya ve oyunlara hafiften dahil olmaya başladı. Arabalar ve tamir aletleriyle oynamayı seçti. En son çocuklarla grup oyununa bile dahil oldu grubun en küçüğü olduğu için henüz çok anlamasa da :)


Nil ancak hafta sonları anneanne, babaanne ve diğer akrabaları görebildiği için başka insanlarla iletişimi için benim bir çaba harcamam gerekiyor diye düşünüyorum.(Aslında çağımız ne kötü değil mi, çocuk sosyalleşsin diye böyle ayarlamalar yapmak gerekiyor, yoksa çocuk dört duvar arasında büyüyor) Şu an için Nil yeniliklere, yeni insan ve ortamlara açık bir çocuk izlenimi veriyor. Ama biraz daha büyüyünce nasıl olur bilmiyorum. O yüzden çocukları bir araya getirmek herkes gibi bizim için de çok yararlı oluyor.

Bu buluşmanın fikir annesi ve ev sahibi Tanya' ya, gelen Ebrar, Hande, Berrin, Deniz, Esra ve Nesli' ye teşekkür ediyorum. Bütün minikleri de teker teker kocaman öpüyorum :))

26 yorum:

  1. bluz güzel olmuş..
    sosyalleşme konusunda haklısınız eskiden insanlar daha sıcak kanlıydı diyorum galiba çocuklar bizler evler içinde kaldık sosyalleşmek için uzun çabalar sarf etmek gerekkiyor.
    güzel birgün geçirmişsiniz daim olsun
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. iyi ki tanıdık minik Nil'i ve annesini Pazar günümüz anneler sayesinde renklendi

    YanıtlaSil
  3. Bir de aileler daha kalabalıktı, komşular daha çoktu. Ben izole büyümesinden endişeliyim açıkçası.

    YanıtlaSil
  4. Biz de iyi ki sizleri tanıdık :)

    YanıtlaSil
  5. ne güzel bir durum bu yani miniklerle biraraya gelmesi..benim de çevremde bir grup vardı hepsi oğlumun yaşına yakın ama anneleri süpriz bir kararla çalışmaya başladı ve yarım kaldı..şimdilik kuzenleriyle vakit geçirmeye çalışıyoruz...bişi itiraf ediyim orda olmak isterdim:))

    YanıtlaSil
  6. selam laçin tine çok tatlısınız ana kız :) saçlarını nasıl şekillendiriyorsun benim saçımda hemen hemen aynı boyda ama düz fönden başka bir şekil veremiyorum anlatırsan sevinirim

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir düşünce gerçekten,oğlumunda kendinden büyük,akran (1 yaşında) hiç arkadaşı yok,bizde katılmak isteriz ama nasıl?

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel oldu seni tanımak bir de uzaktan uzaktan sevdiğimiz Nil kuzusunu cici yapma şansı bulmak :) sıklıkla ve keyifle tekrarlarız inşallah :)

    YanıtlaSil
  9. Lacin,

    Ne güzel ettiniz de geldiniz. Nil'e bayıldım ben:)) Sana da:)

    Öpüyoruz.

    YanıtlaSil
  10. Benim için de aynı şekilde, poz veren Lal süperdi :)
    Bir dahakine görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  11. Bu saç için akşamdan veya birkaç saat öncesinden hafif nemli saçı büyük büyük sarmak yeterli. Bigudiye faaln gerek yok, parmağına dolayıp firketeyle tutturuyorsun.

    YanıtlaSil
  12. Biz de sana ve Aliş' e , ayrıca Nil ayrı sevdi seni :))

    YanıtlaSil
  13. Grubu kuranlardan değilim maalesef, o yüzden bilemiyorum. Ama sorayım.

    YanıtlaSil
  14. laçincim saçlarının rengi harika canım sorsam ayıp etmiş olmam demi ? :)

    esen

    YanıtlaSil
  15. Palette' nin sıcak çikolata rengi bu.

    YanıtlaSil
  16. Yayınladığınız üçüncü fotoğraf çok harika. Hele Nil'in parmak ucundaki duruşu balerin edasındaki pozu geleceğe dair bir tüyo olabilir. Bide puantiyeli taytmı giymiş o. Allahım maşallah kızınıza.

    YanıtlaSil
  17. Grubun dağılması kötü olmuş, onlar için de bir ihtiyaç bence bu.

    YanıtlaSil
  18. Nilay Gülten30 Ocak 2012 19:38

    Nil çok tatlı maşallahhh annesi..Biz de bir organizasyon yapalım kızları biraraya getirelim bence:))

    YanıtlaSil
  19. Bizim zamanımızda "annemler bi maniniz yoksa bu akşam oturmaya gelecek " diye neredeyse iki akşamda bir kapı seromonisi olur ve işin gücün de olsa o misafirler mutlaka kabul edilirdi,aksi çok ayıp sayılırdı çünkü.Akrabalar çoktu,gelinip gidilirdi.Bazen eşimle o günleri anıyoruz ne güzeldi diye.Biz yabancı bir ülkede 3 aileyiz şimdi.Bir aile burada olsa diğer ikisi Türkiye de oluyor çoğu zaman.Ve hava o kadar soğuk ki (-2 derecede hava güzel diye kızımı arabasıyla gezmeye çıkarıyoruz)eksi yirmi küsürlerde, kimse sokağa bebeğini çıkaramıyor.Yani kızım için çok üzülüyorum,bildiğiniz gibi değil...

    YanıtlaSil
  20. nil çok tatlı maşallah gerçekten.o nasıl bir duruştır öyle özellikle ayaklarını tutuş şekline bayılıyorum:)) puantiyeli tayta da ayrıca bayıldım nile çok yakışıyo bu tarz giyinmek...bende arıyorum bu taytlardan ama bulamadım:(

    YanıtlaSil
  21. Aslında kreş zamanı gelince mütemadiyen sosyalleşicek. Bana hergün sosyalleşmek adına aileyle fazla yakın olmak, her kafadan bir ses çıkması gibi geliyor. En güzeli anne-baba evinde kendi doğrularıyla büyütsün. Arada sırada ailelerle görüşüp kaynaşmak ,arkadaşlarlada buluşmalar yeterlidir.Resimlere gelince; Laçin her zamankinden daha güzelsin, kızında her zamankinden daha da tatlııııııııııııı:)

    YanıtlaSil
  22. evet mutlaka yapalim.

    YanıtlaSil
  23. Benim kızımda 20 aylık Bursa da bir oyun grubumuz var .Aslında bütün illerde var .Tavsiye ederim Nurturia.com hatta en son İstanbul da hamam günü bile yapıacaktı.buluşmalarımız çok eğlenceli geçiyor.Bazen sadece anne buluşması ya da babalı buluşmalarda oluyor.Onlarda çok iyi geliyor

    YanıtlaSil
  24. biz kdz.ereğli zonguldaktayız .keşke burdada olsaydı.kızım 3 yaşında farklı kişilerle olmak onada banada iyi gelebilirdi.bazen çok sıkılıyoruz:(

    YanıtlaSil
  25. çok güzel gözüküyorsunuz...

    YanıtlaSil
  26. kızınızın o taytı, tozlukları falan o kadar tatlı ki... yerim ben onu. Allah nasip eder de benim de böyle tatlı bir kızım olur inşAllah :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.