Çarşamba, Ocak 18, 2012

Golden Rose Liquid Powder Mineral Foundation



Şans eseri yaz sonunda aldığım ve çok memnun kaldığım bir ürün bu. Yaz sonu olduğu için hafif bronz olan cildime uygun olan 08 numarasını almıştım ilk olarak ama hemen koyu gelmeye başladı, kullanamaz oldum. Sonra 06 numarasını aldım (07 numarası kalmadığı için satıcı arkadaş onu sattı diyeyim), o da bazen açık geliyordu. Sonunda geçenlerde indirimi vardı, tam rengim olan 07 numarasını aldım.

Normal fiyatı 21.50 tl ama indirimde 18 liraya düşmüştü. Online satış sitesinde burada var.

Şimdi 06 ve 07 numaralarını karıştırarak kullanıyorum. Yani elimde ardışık numaralı üç tane aynı fondötenden var gereksiz yere :)
Bu ürün sanırım içeriğindeki çinkodan dolayı bana iyi geldi. Daha önce defalarca yazmıştım, hamilelikte çıkan ve sonrasında geçmeyen rosacea problemim var cildimde. Antibiyotik kullanmam gerekiyor ama emzirme dönemi bitene kadar kullanamayacağım için doktorların yapabileceği pek birşey kalmıyor. Ben de kendi üzerimde deneyler yaparak neyin iyi gelip neyin iyi gelmediğini anlamaya çalışıyorum. İyi gelenler : çay ağacı yağı, aynısefa kremi, çinko içerikli pişik kremleri / kötü gelenler :sıcak, güneş, uykusuzluk ve stres.

Fondöten ve pudrada da mineral ürün tercih etmeye çalışıyordum zaten, bunu da denemek istedim. Birkaç seferdir de sürdükten sonra makyajımı temizlesem bile kırmızılıkları azalttığını gördüm. Bu tarz sorunları olmayan için de uygun fiyatlı bir mineral fondöten diye düşünüyorum. Daha önce de youngblood ve jane iredale likit fondötenlerini denemiştim. Ama onların kapatıcılığı inanılmaz az, renkli nemlendirici kadar diyebilirim. Toz mineral fondötenlerde de i.d. ve everyday minerals denedim ama onlar da cildim kuru olduğu için uygun olmadı. Golden Rose' unki de diğer mineral ürünler gibi kokusuz, talk ve paraben içermiyor.

Ürün açıklamasında da şöyle yazıyor :
Liquid Powder Mineral Foundation
Kalıcı ve suya dayanıklı bir yapıya sahiptir. Hafif ve uygulaması kolay yapısıyla pürüzsüz bir görünüm sağlar. Doğada bulunan çeşitli minerallerin karışımı ile elde edilen bu fondöten; çinko oksit, mika, silika, kaolin, çinko-demir karışımı, manganez ve magnezyum gibi mineraller içermektedir. Formülün içeriğinde ki Jojoba Oil, Macadamia Nut Oil, Olive Squalene gibi yağlar cildi yumuşatır ve nemlendirir, Shea Butter ise derin koruma sağlar, cildi nemlendirir ve pürüzsüz, doğal bir görünüm sağlar. A ve E Vitaminleri cildi yaşlanma etkilerine, SPF15 ise cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korur.

Yalnız ambalajıyla ilgili tek bir kötü eleştirim var o da renk numaralarının tüp yerine kapağındaki etikette yazıyor oluşu. Çocuklu bir evde bunların kapakları kaybolabiliyor ve farklı renklerde aynısından olduğu için de kullanım öncesi test etmek gerekebiliyor. Belki sadece bana özgü bir durumdur, bilmiyorum :) Gerçi çözümü kolay fotoğrafta da görüldüğü gibi; numarasını ambalajın üzerine yazıyorsunuz, o kadar :))

18 yorum:

  1. Laçin,ürünün boyu küçük görünüyor, öle mi ? Yapısı yağlı bir fondoten mi? Yağlı fondotenler daha da cilt problemi yaratabiliyor çoğu zaman :(

    YanıtlaSil
  2. 35 ml ambalajı, çok değil tabii. Yapısı yağlı değil ama içinde bazı yağlar var. YAğlı ciltler için uygun olmayabilir.

    YanıtlaSil
  3. Merabalar, ben de cildime uygun bir fondoten arayışı içindeyim max factor mineral fondotenini kullanıyordum, cildim yağlı ve hemen parlama yapabiliyor şu an kullandığımdan pek memnun değilim cildime pek iyi gelmedi, cilt problemim de var gözeneklerim çok açık acaba eczaneden alınan ürünleri mi kullanmam gerek siz daha önce kullandığınızdan bahsetmiştiniz peki bu konuda eczacılar yardımcı olabiliyor mu?

    YanıtlaSil
  4. yasemin çanga18 Ocak 2012 20:12

    youngblood'un mineral pudrasından çok memnun kalmıştım kapatıcılığıda bir pudraya göre oldukça iyiydi.. cilde çok sağlıklı bir görüntü veriyor...şimdi bunuda deniycem cildine uyguladığında fotoğraflayabilir misin?.. Teşekkürleerr :)

    YanıtlaSil
  5. Pudra şeklinde olanları kullanamıyorum ben, topak topak kalıyor.
    Tabii fotoğraflarım uyguladığımda

    YanıtlaSil
  6. Dermokozmetik ürünler satan eczanelerde genelde bu tarz mineral makyaj ürünleri de oluyor. Bu ürünlerin sorumluları da bulunuyor muhakkak.
    YAğlı ciltlere pudra yapısındaki mineral fondötenler iyi oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Genelde makyaj malzemeleri ya da bakım malzemeleri tavsiyelerini hep denerim ve bunu da sıraya aldım gitti... Sağ ol Laçin. Bu arada Uzman TV derslerini takibe de devam ama youtube'ta uzman tv kayıtlarını farklı bir kullanıcının yayınladığını gördüm geçende. Bilmem bu yapılan doğru mudur ama haber vereyim dedim, yani bilginiz yoksa ben rasladım!

    YanıtlaSil
  8. yani bana iyi geldi :)
    youtube un telifli olan videolara karsi cok kati bir tutumu var aslinda. benim cok eski turkmax da ciktigim yayinin videosunu yuklemistim, tv yayini oldugu icin sildiler.
    buyuk ihtimalle farkina varir zaten yakinda youtube.

    YanıtlaSil
  9. Golden Rose.n fondötenini hiç kullanmadım ama rujları çok güzel. Hem yumuşak bir sürümü var dudakları kurutmuyor, hemde kalıcılık yönünden güzel. Çok fazla fondöten kullanmıyorum ama alacak olursan ilk önce bunu deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  10. id ve everyday minerals benim karma cildime iyi gelmedi. pul pul derimi döktü bir süre sonra. bir de bunu deneyeyim o zaman.

    YanıtlaSil
  11. Aynı sebepten dolayı ben de kullanamıyorum maalesef :( Yoksa en iyiler onlar aslında.

    YanıtlaSil
  12. golden rose liguif mineral fondoteninden bende alıcam beyaz tenliyim hangi nosu olur birde meybelline dream satin liguid fondoteni var beyaz tenli olupta kullanan varsa bu 2 fondoten konusnda fikir verirse sevinirim..

    YanıtlaSil
  13. yağlı cildim var ve inanın çok iyi geldi,yüzünüzde fondeten oluğu bile belli olmuyor 5 dk sonra...

    YanıtlaSil
  14. Yanıtlar
    1. yok kalkmadi heryerde var resmi gostermeniz yeter

      Sil
  15. 4 sene olacak hep bu fondöteni kullanıyorum aşırı memnunum herkese tavsiye ederim ben ilk zamanlar 7 numarasini kullanıyodum köyü gelmeye başladı şimdi 4-5 kullaniyorum cildin sorunlu bir cilt sivilce lekeleri var ve mükemmel kapaticiliga sahip bir ürün. Diğer bütün markalarda ki fondötenleri kullandım fakat aksine hep sivilce yaptı ama bu ürün asla sivilce yapmıyor. Fiyatına göre muhteşem bir ürün, 4 senedir sadece bu fondöteni kullanıyorum ve hep bunu kullanmaya devam edeceğim

    YanıtlaSil
  16. 4 sene olacak hep bu fondöteni kullanıyorum aşırı memnunum herkese tavsiye ederim ben ilk zamanlar 7 numarasini kullanıyodum köyü gelmeye başladı şimdi 4-5 kullaniyorum cildin sorunlu bir cilt sivilce lekeleri var ve mükemmel kapaticiliga sahip bir ürün. Diğer bütün markalarda ki fondötenleri kullandım fakat aksine hep sivilce yaptı ama bu ürün asla sivilce yapmıyor. Fiyatına göre muhteşem bir ürün, 4 senedir sadece bu fondöteni kullanıyorum ve hep bunu kullanmaya devam edeceğim

    YanıtlaSil
  17. 4 sene olacak hep bu fondöteni kullanıyorum aşırı memnunum herkese tavsiye ederim ben ilk zamanlar 7 numarasini kullanıyodum köyü gelmeye başladı şimdi 4-5 kullaniyorum cildin sorunlu bir cilt sivilce lekeleri var ve mükemmel kapaticiliga sahip bir ürün. Diğer bütün markalarda ki fondötenleri kullandım fakat aksine hep sivilce yaptı ama bu ürün asla sivilce yapmıyor. Fiyatına göre muhteşem bir ürün, 4 senedir sadece bu fondöteni kullanıyorum ve hep bunu kullanmaya devam edeceğim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.