Perşembe, Mart 29, 2012

Chanel Ceket Dikim Aşamaları

Chanel ceket diye de isimlendirilen yakasız, düz, önü düğme/fermuarla kapanan veya hırka gibi açık bırakılan modeller aslında her dolapta olması gereken parçalardan. Bu sezon ise Zara' daki onlarca değişik modelle çok daha fazla moda. Bu ceketler için örme kumaşlar da kullanılabildiği gibi asıl havayı verecek kumaş kesinlikle buklet. Genellikle kışlık olarak satılan buklet kumaşların, ipek veya koton buklet çeşitleri bahar-yaz ayları için daha uygun.



Uygun kalıp ise Burda' nın mart 2011 sayısında var. Çizimden de anlaşılabileceği gibi zor bir model değil. Yalnız bu kumaştan önce başka bir kumaştan biçtiğim için biliyorum, göğüs pensleri çok aşağıda durduğu için dikildiğinde hiç hoş bir görüntü vermiyor. ( Zaten dergideki fotoğrafta da nedense bir tarafı kucaktaki köpek, diğer tarafı da rüzgar uçurarak kapatmış :) Sanırım onlar da farkındalar modelde bir hata olduğunun) O yüzden kumaşımı keserken pensleri kapatıp kestim, yani penssiz çalıştım. Zaten modelin önü açık bırakıldığı için vücuda aşırı oturmasının gerekmediğini düşünüyorum.



Önce gövdeyi diktim, sonra pervazları eklediğim astarı çalıştım. Pervazdaki tela fazlalıkları görülüyor, onlar dikiş aşamasında temizlendiler.



Bu da ceketin ütüsüz tamamlanmış hali. Aslında tamamlanmış demeyeyim, daha kumaştan ip çekilerek yapılan püsküllü şerit ve benim üzerine ekleyeceğim başka süsler gelecek. Ama genel olarak bitince bu halde gözüküyor.

Bu arada beyaz simli buklet kumaştan da annem dikiyor aynı modelden. O orijinal Chanel gibi cepler ekledi ve kolunu tam boy kullandı. Bitirirse onunkini de fotoğraflarım.

35 yorum:

  1. gayet güzel olmuş laçincim, bitmiş halini merak ediyorum..

    YanıtlaSil
  2. Benim de kumaşım hazır kalıp da ,yapılmayı bekliyor bu model.Kenar süsleriyle farklılaştırabileceğimiz düz bir model olduğuı için seviyorum bu modeli.Kalıbı söylediğin iyi oldu zaten bu burdalar insanı çoğu zaman şaşırtıyor bedene bile güvenemiyorum.Bitmiş halini merak ediyorum..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, ben de yeni yaptım:=)) Önünü sade bıraktım, süslemedim. Yanlarını siyah kumaş ile yaptım. Fena olmadı.
    Bir göz atmak isterseniz beklerim.
    http://www.neclasolen.com/2012/03/chanel-ceket.html

    YanıtlaSil
  4. çömezin dünyası29 Mart 2012 13:45

    Kumaşın rengi çok hoş tam baharlık olmuş.Bir makine alsam bende başlasam ufaktan dikmeye hiç fena olmaz :)

    YanıtlaSil
  5. ben de bayılıyorum böyle sıfır yaka ceketlere.çok şık duruyor..
    .ama adının chanel old bilmiyordum..:(
    ceketinizn rengi kol boyu hepsi çok güzel olmuş ellerinize sağlık iyi günlerde kullanın
    çook sevdim:)

    YanıtlaSil
  6. lacin konuyla ilgisi olmayan bisey sormak istiyorum: kizim 3aylik ve ailem cok uzakta yani tek basima büyütüyorum zorda olsa simdilik bi sorun yok ama coiffeure falan gidemiyorum cünkü birakacak kimsem yok esimde calisiyor. anladigim kadari ile sende pek kimsenin yardimiyla nilosu büyütüyorsun. sen bu carsi coiffeur isini nil 3aylikken nasil hallediyordun? coiffeure yanimda götürsem durmaz biliyorum cünkü cok cabuk sikilan bir bebek yani ana kucaginda durmaz illa kucak ister. nasil yapicam hic bilmiyorum :((( bana belki bi fikir verirsin dedim

    YanıtlaSil
  7. Valla kuaför işi beni en çok zorlayan şey, geçen aylarda ilk kez götürdüm yanımda. Ancak çalışanlar ilgilendi de durdu.
    Aslında küçükken çok daha rahattı Nil. Ben bir-iki ayda bir ancak gidebiliyorum o da eşime (haftasonu) veya kayınvalideme bırakarak oluyor.

    YanıtlaSil
  8. lacin o kadar başarılısınki artık seni bir kadın moda programı sunarken görmek istiyoruzzzzzzzzzzzz

    YanıtlaSil
  9. bu arada wordpress ile blogumu bir türlü açamadım sanırım yardım almam gerekecekk benim laptopda bir sorun war..ceketinde harika bu arada

    YanıtlaSil
  10. Selam bu yazıya çooooookkk sevindim. Çokda güzel olmuş. Bende dikeceğim, buklet kumaşta istediğim rengi bulamayınca farklı tarz bir kumaş aldım bile :) astarlamadan acayip korkuyorum. İçte astar ve parvaz birleşimin yerlerinin fotoğrafınıda çeker misiniz? Bitinceki fotıoğraflarla belki yayınlarsınız. Bu tür detaylar hımm bak böyle olmalı dedirtiyor. Örnek oluyor. Kusuruma bakma.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyor
    bende gördüm Zara da renkleri vardı pekçok

    YanıtlaSil
  12. yesgoksen@gmail.com29 Mart 2012 20:11

    ELLERİNE SAGLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
  13. çok güzel tatlım. ben de uzun modelini dikeceğim, elimdeki yarım işler bi birse:))

    YanıtlaSil
  14. çok güzel tatlım ben de uzun modelini dikeceğim inşlh.. ah bi elimdeki yarım işler bitse:))

    YanıtlaSil
  15. olleyy...çok sevindim yaa chanel ceket diktiğinize.cepleri nerede acaba

    YanıtlaSil
  16. bende bu ceketi acaba diksemmi dikmesemmi diye dusunurken senin postunla dikmeye karar verdim bugun patrondan kalibi cikarttim sira kumas secmeye geldi 36mi 38 mi kararsiz kaldim sonra garanti olsun diye 38 kestim kalibi sen bitiridigin icin bilirsin kalibi nasil darmi genismi acaba

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık son halini merak ettim üstünde görmemiz lazım:)

    YanıtlaSil
  18. ben de aynı ceketten dikiyorum şu anda da acaba ne tür bir astar kullandığını sorabilir miyim?

    YanıtlaSil
  19. tatlım ipekyolun yarışmasını kazanmışsın tebrik ederim...
    bende 10. sıradan giriş yapmışım :)
    aslında arkalara düşmüştüm ama hile yapanlar elenince adalet yerini bulmuş...

    tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  20. merhaba
    sizi istisnasız hergün takip ediyorum.pratik ve çok şık şeyler yapıyorsunuz.bende kendi çapımda birşeyler dikiyorum,hatta dikiş makinemiz aynı :) ama etek dışında astarlı hiçbirşey dikmedim,mesela bu cekette astarı diktikten sonra en son etek kısmını elde mi kıvırdınız? nereyi açık bırakıp çevirdiniz? iç kısmını görme şansımız var mı? çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  21. aslında ceket astarı zor değil, bir kere yaparsanız gerisi gelir. Fotoğraflarda gözüken gövde ve astarı birbirine yaka ve ön açıklıktan ekledim. Gövde ve astar kolu içeriden çekip diktim. Son olarak etek ucunu dikmek için gövdenin düzüyle astarın düzünü birleştirip (yani ceketi içeri alıyorsunuz) iki uçtan başlayarak diktim, ortada bıraktığım boşluktan çevirdim.
    İç kısmını da bitince gösteririm.

    YanıtlaSil
  22. Bitince fotoğraflarım :))

    YanıtlaSil
  23. İnce olsun diye polyester astar kullandım ama saten astar tercih ediyorum genelde.

    YanıtlaSil
  24. Bunda da mı hile yapılmış, inanılmaz.
    Neyse çabuk farkedilmiş, ben de seni tebrik edeyim :))

    YanıtlaSil
  25. Uzunu da güzel, elbiselerle çok hoş oluyor.

    YanıtlaSil
  26. Bu cepsiz :=)

    YanıtlaSil
  27. Ben çok dar olmasın diye 38 kestim, tam oturmuyor yalnız.

    YanıtlaSil
  28. Laçincim Ceket gayet hoş olmuş güle güle giy.Sanırım işleme falan ekliceksin bu cekete( kumaştan ip çekilerek yapılan şerit nasıl yapılıyor ki? burda dergisinde ki modelde de öylemi çalışılmış o kısmı acaba merak ettim cevap yazarsan çok sevinirim) Bu kumaşın aynısını ümraniye kumaş çarşısında görmüştüm:) ben biraz farklısını aldım sanırım ben aldığım kumaş bundan biraz daha kalın...dikmeye başlıcam bakalım umarım güzel olur...

    YanıtlaSil
  29. merhaba laçin hanım size bir sorum olacaktı benim kızımın yakında doğum günü var ona kart hazırlamak istiyorum internette yaptırabileceği bir yer bulamadım tabi peçete süsleride hazırlayacağım acaba bilgisayarımda kendim nasıl hazırlayabilirim hangi programı kaullanabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim sizi merakla ytakip ediyorum sevgiler iyi günler

    YanıtlaSil
  30. güzel görunuyo son halini merak ettim simdiden büyük emek var ....

    YanıtlaSil
  31. Ben photoshop kullanıyorum bütün görsellerde.

    YanıtlaSil
  32. Dergide anlatıyor zaten, kenarlardaki püskül görüntüyü o şekilde elde ediyorsun.
    Evet bu Ümraniye' den, çok ucuzdu o dükkan :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.