Çarşamba, Ocak 04, 2012

Leopar Kazak ve Saç Açma vers2



Kocaman (oversized) kazaklar yine çok moda bu sene. Bu leopar kazak da Batik' in yılbaşı hediyesiydi bana, çok sevdim. Eğer en az iki  beden büyük duran kazaklardan hoşlanıyorsanız bir uğrayın derim. Mesela bu S beden. Diğer giydiklerim eski parçalar hep, başka yeni bir şey yok.


Saç rengini açmayla ilgili çok mail ve yorum alıyorum.

Bu konuya hazır fotoğrafı da varken değinmek istedim. En son saçımı 4.60 a boyamıştım, altın kahve yazmasına rağmen çok siyah olmuştu. Ben de geçen gün saçımı açıp üzerine esas rengi boyamadan önce fotoğrafladım. Açmak için Palette' nin IL1 isimli boyasını kullandım yine. Bununla saçı 4-6 tona kadar açabiliyorsunuz. Tabii boyasız saçları daha iyi açar ama boyalı saçı da en az 2 ton açabilirsiniz. Yalnız koyu saçlarda bakırlık veya kızıllığa hazır olun. Eğer bu sonucu istemiyorsanız kuaförde yaptırmanızı öneririm.

Benim saçımın dipleri henüz çıkmadığı için diplerle uçlar arasında fazla fark olmadı, ama dipten doğal saçınız çıkmışsa kesinlikle diplere bu boyayı değdirmeyin. Yoksa dipleriniz sarı, uçlarınız kızıl bir şekilde dolaşabilirsiniz. Bir de benim uyguladığım bir yöntem var, normal saç boyamanın tersine saçı açmaya uçlardan başlamak. Yani boyayı önce uçlara sürün, sonra ortalara, en son diplere. Böylece saçınızın normal hali olan diplerin biraz daha koyu olduğu görüntüyü elde edebilirsiniz. Karışık gibi gözüküyor ama yaptıkça alışıyorsunuz, zor değil.

Bu saçım en az iki kere bu şekilde böyle açıldı üzerine boyandı, eğer bu işlemleri kuaförde yaptırsaydım büyük ihtimal saçım yanacak ve kestirmek zorunda kalacaktım. Eğer 2 ton kadar açmak istiyorsanız ve dediğim gibi sonucun kızıl olmasına razıysanız bu işlemi çok rahat evde yapabilirsiniz. Benimki 35-40 dak. gibi bir sürede bu hale geldi. Ben üzerine bir boya geçmeyi tercih ediyorum çünkü açma işlemi saçı biraz matlaştırıyor, bir de boyayla renk daha iyi oturuyor. Ama gördüğünüz gibi sadece açıcı uygulayarak da istediğiniz rengi elde etmeniz münkün.

Dün bu rengin kızıllığını biraz kıracak şekilde 6.65 altın pırıltılı çikolataya boyadım. Tam bu renk isterseniz sanırım kahve bakır diye geçen 6.70 i kullanabilirsiniz. Palette' nin tüm renkleri burada var.

20 yorum:

  1. Çok hoşmuş kazak gerçekten . çok severim dediğin gibi birkaç beden büyük duruşları .
    Saçların oldukça uzamış . Şuanda aynı tonu kullanıyoruz. Ama benim dipler sanırım oldukça koyu kaldı ve sürekli boyamaya çok üşeniyorum . Galiba direk koyulaştıracağım .
    Güle güle kullan hediyeni

    YanıtlaSil
  2. Laçin'cim, senin bu saçınla oynama maceralarına hayranım. Ben o kadar ödleğim ki bu konuda, iki ay arayla saçını kendi başına açıp, sonra bir de üstüne boyaman, benim için aya seyahatle eşdeğer :) 35 senelik ömrü hayatımda ilk defa geçenlerde, o da yarı-kalıcı denebilecek köpük boyayla boyayabildim saçlarımı anca :)) Ama sizlerin cesaretlendirmesiyle önümüzdeki günlerde bir Palette macerasına hazır hissediyorum kendimi. Galiba. İnşallah :)))

    YanıtlaSil
  3. Saçlarınız bu kadar açmadan sonra yıpranmıyormu ,bende evde denedim ama çok çok pişman oldum saçımın kalitesi bozuldu sanki.
    şimdi saçlarım biran önce uzasada kestirsem diye bakıyorum..
    Önceki halleriini özledim yani..
    Size yakışmış ama güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
  4. Laçin birkaç post'dan beri bişey fark ettim. Şu anki halinle hamilelik öncesinden dahada zayıfsın sanki. Hele yılbaşındaki resimde inanılmaz belli oluyor.Seni tebrik ediyorum vallahi benim oğlum 9 aylık oldu hala 8 kilo fazlam var malesef...

    YanıtlaSil
  5. merhaba
    hediyenizi güle güle kullanın...leopar benimde favorım :)
    saçınız güneşte pırıltılar saçıyor :) size de yakışmış , güle güle kullanın akma sorunu nasıl palettenın yıkadıkça çok değişim oluyor mu ?
    Gülcan

    YanıtlaSil
  6. Evet iki kilo daha verdim ama kendi kendine gitti, birşey yapmadım. Biraz bünye meselesi annem 25 kilo alıp da hemen vermiş emzirmediği halde.

    YanıtlaSil
  7. :)) Saçımda değişikliği sevdiğim için cesaretliyim, tabii ki bazen hüsran da olabiliyor sonuç.

    YanıtlaSil
  8. Ben bir yıpranma görmüyorum ama yine de bakım yapıyorum bir süre. Bu arada hemen kestirmeyin bakımlarla saçınızı toparlayabilirsiniz, daha önce yapmıştım. Şu klasik zeytinyağı, vitamin kürü çok işe yarıyor.

    YanıtlaSil
  9. hahah senden cesaret alip yaptim zaten ben de :) bir sure elimi surmeyi dusunmuyorum ama :)


    sen gunden gune zayifliyor musun kardesim :) muck!

    YanıtlaSil
  10. Güzel bir bakır olmuş,senin en alt katta altın karamel olduğu için bu bakırlığı açma işlemi yaptığında otomatikman elde edebilmişsin. güle güle kullanman dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  11. Gidip gelip aynı soruyu soruyorum ama emzirirken saçınızı boyamanızın açıklaması ne ? Uygulayacağımdan değil, bembeyaz saçlarla 8. ayımızı dolduruk bugün, varsın sonuna kadar boyamayıvereyim :)) Doktorunuz sakıncası olmadığını söylüyor ki boyayabiliyorsunuz, bilimsel bir açıklaması var mı ?

    YanıtlaSil
  12. boyanin sute gectigine dair bir kanit yok. ama dr unuz oyle diyorsa siz onu dinleyin yine de.

    YanıtlaSil
  13. Lacincim derimiz vucudumuzun en buyuk organi. Buna sac derisi de dahil. Uzun sure dus aldigimizda ya da kuvette yikandigimizda bardak kadar su emiyor vucudumuz. Klorla ve icindeki diger kimyasallarla birlikte. Cunku agzimizdan, burnumuzdan, sac derimizden, kulaklarimizdan ve vucudumuzun gozeneklerinden giriyor o sular. Yani suyu sadece icerek almis olmuyoruz. Ayni sekilde sacimizi boyayinca da derimiz kimyasallari nem vasitasiyla acilan gozeneklerden icine cekiyor. O yakici, zararli kimyasallar vucumuzda son buluyor. Koltuk alti deodorant kullanan annelerin idrarinda yapilan tahlilde aliminyum bulunmus. Bu yuzden deodorant kullanmayi biraktim, dogal yontemler kullaniyorum. Yani koltuk altimiza surdugumuz incecik kremler bile idrarimizda kimyasal olarak cikiyorsa o kokulu, yakici sac boyalarini bir dusun. Guzellik sirketleri boyle arastirmalar yapilsa bile ortaya cikmasina izin verirmi sence? Ayrica sute gectine dair kanit olmasa da gecmedigine dair de kanit yok. Normal zamanda bile kullanmamamiz gerekir ama emzirirken dah dikkatli olmamiz gerektigini dusunuyorum. Sen zaten her halinle hos bir bayan oldugun icin sacini boyamasan da sorun olmaz:) Ama uyarmakla birlikte fikirlerine saygi duyuyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. 20 bardak kadar su emiyor olacakti:)

    YanıtlaSil
  15. Sumeyyecim,
    Ben de senin fikirlerine saygı duyuyorum ama yaşadığımız dünyada bu kadar ince düşünmemizin bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. Saç boyası konusunda da dediğim gibi hem kanıt yok hem de ben süte geçtiğini düşünmüyorum. Bu benim görüşüm.

    YanıtlaSil
  16. laçinn merhaba acil şekilde fikrine ihtiyacım var.benim şu an saçım bakır ama aktı boyamak istiyorum çok açık olmayan bir bakıra ama karar veremiyorum.çok koyu olmasını istemiyorum tarçın bakır gibi açık olmasını da.o yüzden şu kahve bakır rengini denemek istiyodum fakat benim saçımın üstüne çok koyu tutar diye cesaret edemiyodum.şimdi sen o boyayla alakalı yazmışsın belki fikir verebilirsin diye düşündüm.şimdiden teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  17. Kahve bakır tarçın bakırdan bir ton koyu. Yani bildiğim kadarıyla tarçın bakır 7 iken, kahve bakır 6.
    Bir bak istersen

    YanıtlaSil
  18. evet 6-70miş kahve bakır.zaten çok koyu durmuyor ve paket üzerindeki resimde bayıldım renge ama isminde kahve geçiyor olması ve benim zemin rengimden dolayı acaba koyu tutar mı endişesine yol açtı.sanırım denemeden göremicem:)

    YanıtlaSil
  19. Laçin merhaba annem için yazıyorum bu yorumu yoksa daha saçımı boyamadım -18 yaşında olunca insan- :)

    Annemin saç rengi karamel-kestane yani koyu kahverengi değil öyle ve saç rengini açmak istiyor ama sarıya değil...Bu palette renk açıcıyı kullanabilir mi? Sen birkaç yerde kızıllık yada turunculuk demişsin emin olamadım... Sonuçta kızıl yada turuncu olmak istemiyor :)

    Bu renk açıcıyı yapıp yıkayıp saçını kuruttuktan hemen sonra tekrar istediği renkte bir boya geçse o boyanın rengi saçında aynen olur mu? Saçı çok yıpranır mı? benim merak ettiğim bu :) Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  20. Açıcılar maalesef kızılımsı yapıyor, ama üzerine boya geçerse (ben yıkayıp kurutup boyamıştım bir sorun olmuyor) istediği rengi tutturur diye düşünüyorum. Yıpranma biraz saçın yapısına bağlı ama kuafördeki kadar yıpranmayacağı kesin.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.