Salı, Ocak 17, 2012

Dün, yeni çekim



Uzman tv' den geçen haftalarda yine aramışlardı, son yaptığımız elbise dikişi videoları çok izlendiği için yeni bir çekim ayarladık. Dikiş konusunda internette Türkçe kaynak maalesef çok az, o yüzden arşiv için bu videolar çok iyi oluyor diye düşünüyorum.

Dün çekimi yaptık. Uzman tv' yle yaptığımız çekimlerde zamansızlıktan hiç süslenememiştim, bu sefer biraz makyaj yapıp saçımı başımı düzelttim :)  Siyah bluz şu ana kadar online alışverişte aldığım en iyi parça bence, uzun kollu önü penye arkası şifon bir tunik. Etek ucu yuvarlak geliyor ve iki yandan yırtmacı var. Trendyol' daki chance kampanyasından almıştım geçenlerde.

Kolyeyi çok uzun zaman önce yapmıştım.



Bizim küçük salona iki ışık bir de kamera yerleşince aslında o kadar sıkışık oluyor ki, iyi ki o hava videolarda gözükmüyor. Bir de ışıklar sağolsun evin içini hemen 25 dereceye çıkarıveriyor :)  Videolar yine kısa kısa olacak ama tüm çekimin dört saat sürdüğünü söylemem lazım. Ama sonucun yine izleyicilere yararlı olacağını düşünüyorum.

Bu süre içinde Nil babaannesindeydi, işim bittiğinde koşa koşa almaya gittim. İlk defa beni görünce sıkı sıkı sarıldı bana. Çocuk sahibi olmak çok garip bir şey...

Neyse, bu da videolar montajlanana kadar ne diktiğimin ipucu :

33 yorum:

  1. Uzun süredir yazılarınızı takip ediyorum. Ve tabii ki minik niloşun maceralarını da :).. Öncelikle geçmiş yeni yaşı için çok çok öpüyorum onu o minik burnundan:).. Dikiş maceralarımın öncü kahramanı olduğunuzu düşünürsek uzman tv çekimleriniz benim için çok faydalı ve değerli oluyor, merakla yeni çekimleri bekliyor olacağım. Sağlık, mutluluk ve niloşla kalın :)

    YanıtlaSil
  2. Laçincim, seni hep beğeniyorum zaten ama şu ikinci fotoğrafta ayrı bir güzel olmuşsun. İçin dışına yansımış gibi çok hoş...

    YanıtlaSil
  3. Kalem etek gibi gözüküyor:=) Videonuzu dört gözle bekliyorum. ilk videonuz çok yararlı gelmişti. Bundan da birşeyler kapacağımı düşünüyorum. blogumada beklerim:=)

    YanıtlaSil
  4. 2.fotoğrafta harika görünüyorsun Laçin ! Uzun saçlı halin de çok hoş. Dikiş videosu dışında kendin yap projesi çekimlerini de bekleyen çoktur :)

    Bir de bayanlar uzun saçlı olunca daha olgun,daha bir anne gibi geliyor bana nedense.

    YanıtlaSil
  5. Laçin Maşallah inanılmaz güzel gözküyorsun.Yeni saç boyun ve rengin çok yakışmış güzel suratına.Saç rengin denir acaba???sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Aslında yeni boydan pek memnun değilim yine kısa kestiresim var :)
    en son palette sıcak çikolataya boyamıştım.

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkür ederimmm :)

    YanıtlaSil
  8. o projeler için aklımda bir şeyler var aslında ama eşimin çekmesi lazım.
    uzun saç (benim için uzun şu anki) beni çok sıkıyor bu ara :(

    YanıtlaSil
  9. Videolar fotoğraflardan daha açıklayıcı oluyor o yüzden daha çok yapmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  10. Evet bildiniz :) inşallah bu da yararlı olur.

    YanıtlaSil
  11. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. merakla bekliyorum nasıl yaptığını.

    YanıtlaSil
  13. Her zamanki gibi çok zarifsin Sevgili Lacheen...

    YanıtlaSil
  14. öncelikle dehşet güzel olmuşsun.şunu söylemeliyim ki saçın zaten kısa neden kestiriyorsun ki? düğünlere giderken ne güzel topuzlar modeller yaptırıyorsun.değişiklik oluyor.kısa kestirirsen hep aynı modelde dolaşmak zorunda olacaksın.kaldı ki saçının modelide kesimide süper.dellenme laçin bırak saçını elleme:D

    YanıtlaSil
  15. Bu benim için çok normal bir model, hiç benlik değil :)

    YanıtlaSil
  16. tebrikler.. :) müthiş havalı ve güzel görünüyorsun !

    YanıtlaSil
  17. Ben Uzman tv de videonun olduğunu bilmiyodum :) Elbise dikimini gördümde kol takma işlemi ne kadar kolaymış meğersem.Bize dikiş kursunda yan dikişleri yaptıkdan sonra kol oyuntusuna kolu taktırmışlardı.Kolunda yan dikişlerini kapatıyoduk bide :/ Senin yaptığın bana daha basit geldi ne güzel :)

    YanıtlaSil
  18. hamileyken kestirdiğin saç süperdi.

    YanıtlaSil
  19. Evet o saçı bir önceki sene de yapmıştım, üçüncü defa ona dönesim var :)

    YanıtlaSil
  20. Evet kurslarda hep yan dikişi kapattıktan sonra kolu taktırırlar ama ben bunu terzimde görmüştüm. Konfeksiyon dikişinde yan dikişi en son yapıyorlar. Kol çok daha rahat takılıyor.

    YanıtlaSil
  21. laçincm ben tuba senı uzun zamandır takip edıyorum çok blgilendrci bir blog bayılldımm ben de dkş dkyorum belkıde bu benı çektı amma senınkı daha profesyonel ve pratık bayıldım 5 aylık kızım -var ismi SERRA muhakkak ona yenı ciciler gelıyor..uzman tv daha bı ıı oldu uzun belden bol etekde dıksene oda çok modaöptüm szi SERRACA....

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Laçin!Ben de seni hem sitenden hem de uzmantvden takip ediyorum.Şu anda acayip hevesliyim dikişe hatta makina arayışı içindeyim ama çevremdekiler ben hiç bişey bilmediğim için kursa gitmeden olmaz diyor.Hevesimi kaçırıyorlar.Sen daha çok video çek ki ben daha çok faydalanayım:)benim için en büyük mesele kalıp.Nereden temin edeceğim,nasıl anlayacağım(burda dergisini çözemedim mesela).Yardımlarını bekliyorum .Hoşçakal..

    YanıtlaSil
  23. Burda dergisinin kalıplarının kullanımını videolarda biraz anlatmaya çalışıyorum. Ama modellerin dikişinin anlatıldığı kısımlar çok kötü maalesef, ben de anlamıyorum onları. Daha açıklayıcı kaynak da bilmiyorum. Ben annemden, kendim deneyerek bir de terzimden öğrendiklerimle dikiyorum.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba Laçin hanım, çok şık bir seçim olmuş ve yakışmış kıyafetiniz, ben de çok beğendim. İngilterede yaşıyorum ve ne yazıkki dikişe ingilizce Burda'yla ve Brighton'daki küçük workshoplarda başladım iki buçuk yıl kadar önce. Size kesinlikle katılıyorum Burda dikiş instruction'ları bulmaca gibiler benim için ve aşamaları tahmin etmek zor oluyor çoğu zaman. Bu arada tebrik ederim, videolarınız çok faydalı, devam edin kesinlikle! :-)

    YanıtlaSil
  25. Ben saçınızın rengini merak ettim ,ışıkta çok hoş olmuş hangi boya olduğunu söylermisiniz?

    YanıtlaSil
  26. Her zaman ki gibi çok hoşsunuz, videoları merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  27. canım selam.
    söylemeden geçemicem.saç rengin budur!!!
    Tam sana giden yüzüne oturan makyajını gösteren cuk oldu diyebileceğim bir saç rengi olmuş.
    bence sakın bozma
    nili öpüyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  28. sizi uzman tv ile buldum ve çok sevindim bu habere inşallah arkasıda gelir

    YanıtlaSil
  29. ben astar nasıl dikilir videosunu izledim ancak arka( sırt, fermuarlı kısım ) nasıl dikiliyor anlamadım.. o kısmı anlatsan bi ara blogunda nasıl mutlu olurum, nasıl mutlu olurum:))))

    YanıtlaSil
  30. Bu Palette' nin sıcak çikolatası.

    YanıtlaSil
  31. [...] Dün, yeni çekim Dikiş Videoları [...]

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.