Perşembe, Ocak 05, 2012

Son Günlerde Ortaya Karışık

Son günlerde neler oldu :



Oturma odasının penceresine sonunda cam sticker' larını yapıştırabildim. Bir senedir pakette bekliyordu kendileri.  Duvar Tasarım' ın stickerlarından bunlar.

Yılbaşı için tek yaptığım süs mutfak penceresinin önündeki orkidelerimin dallarına ışık sarmaktı. Hala hava kararınca açıyorum, Nil seyretmeye bayılıyor.



Yılbaşı ruhum yoktu ya bari Nil' de olsun dedim, yeni yılın ilk günü Noel babalı patikleri giydirdim. (LcWaikiki'den) Tozluklu tayt ise Hülya' nın dükkandan.  Bu kitaplara hala bayılıyor Nil, kutusunun dibinden çıkarıyor ve sayfaları çevirip kendi kendine anlatıyor.



Evin erzak alışverişini kendileri yapan anneler için bebeğin market arabasına oturacak kadar büyümesi bir dönüm noktası bence.  Puset kolları sınırlı sayıda poşet taşıyabiliyor :))

19 yorum:

  1. Waoow ışıklar ne hoş,pencerenin önü ufak bir bahçe gibi - ışıklı bahçe :) Nil,çikolatalara bakıyor sanki dikkatli dikkatli :) Bu arada sana bir mail göndermiştim Laçin ama sanırım ulaşmadı :/

    YanıtlaSil
  2. Yok gelmedi mail.

    YanıtlaSil
  3. Cam sticker'larına ba-yıl-dım.

    YanıtlaSil
  4. merhabalar..siz her saç renginizle oynadığınızda canım sıkılırdı benimde..ama siz bilinçli bir kadınsınız diye sesimi çıkarmadım bugune kadar. son değişikliğe gelen yorumları okuyunca paylaşmak istedim. belki sizinde ilginizi çeker. bir de söylemeden geçemeyeceğim, modern hayatın ve tüketim toplumunun dayatmaları hepimize zararlı. yanii siz demişsiniz ya, yaşadığımız dünya da bu kadar hassas olmanın bir mantığı yok, buna çok üzüldüm. bu hassasiyet önce sizi ve bebeğinizi koruyacak. bütün dünya doğal hayata yönelirken biz onların geride bıraktığı kimyasallara aşığız..yağ çözücü deterjanlar hemen birkaç sn içinde beyin hücrelerinin uçlarını parçalamaya başlıyor. ve günümüz modern kadınında bir beyin hastalığı olan MS okumuş ve kariyerlerli kadınlarda daha çok görünüyor.
    dün bir tv programında amerikalıların artık kendi deterjanlarını evde yaptıklarını anlattı bir uzman( erkan şamcı,doğal hayatla ilgilenler bu uzmanı araştırmalı ve takip etmeli)
    . elbette tercih sizin ama ben linki paylaşayım müsadenizle.. umarım yayınlanır yorumum..
    http://www.kadinveguncel.com/kanserojen-sac-boyasi-anne-sutune-geciyor-mu/#more-3371

    YanıtlaSil
  5. Tuba hanım,
    Bu benim düşüncem çünkü istediğimiz kadar doğala veya organiğe yönelelim bunların bir faydası yok. Organik diye satılan ürünlerin ne kadar organik olduğu tartışılacak bir dünyada yaşıyoruz çünkü. Ben bebeğime de organik gıda vermiyorum, suyunu kaynatıp vermiyorum. Çünkü bunları hayatı boyunca devam ettiremedikten sonra şu an kısıtlamanın bir anlamı olmadığına inanıyorum. Biz nasıl bunlara alıştıysak o da alışacak.
    Tabii eğer bambaşka bir hayat yaşamayı seçebilirsek o farklı. Tüm kimyasallardan uzak, herşeyi kendimizin yetiştirdiği, doğal gübre, doğal tohum kullanılan yiyecekleri yiyebildiğimiz bir hayattan bahsediyorum. Şehir hayatında bunu kimsenin yapabileceğine inanmıyorum. Bir yerde bunlardan kaçınsak hiç ummadığımız yerden bunu alıyoruz. Soluduğumuz hava, kullandığımız su bile böyle.
    Keşke sadece birkaç şeyi kullanmayarak/organik gıda alarak vb. bundan kaçınabilsek, ama bu mümkün değil.

    Tekrar söylüyorum bunlar benim düşüncelerim, lütfen canınız sıkılmasın. Kendi tercihim.

    YanıtlaSil
  6. Beğen butonu olsaydı Laçin son yorumunu beğencektim. Kesinlikle hem fikirim seninle, en basiti bir gıdanın bile bir gün çok yararlı bir gün kanser yaptığını öğrendiğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Hangi maddenin doğal ya da faydalı olduğunu bence kimse gerçekten bilmiyor. Biz nasıl yaşıyorsak çocuklarımızıda öyle yaşatmalıyız. Benim bir arkadaşım geçen bana bulyonun çok zararlı birşey olduğunu asla bulyon kullanmayacağını söyledi ve bunu söyleyen kişi sigara içiyordu. Dedim ki emin ol sigara bulyondan daha az zararlı değil. Her tarafımız kimyasal ve zararlı şeylerle dolu hangi birinden ve nasıl korunacağız.

    YanıtlaSil
  7. lacheen sakin bir yapın mı var sinirlimi çözemedim?

    YanıtlaSil
  8. Genelde sakinimdir.

    YanıtlaSil
  9. Tuba hn.ın yorumunu okuyunca kendimi 1 günlük ömrü kalmış biri gibi hissettim çünkü ben acayip temizlik ve deterjan hastası biriyim kullanmadığım deterjan yok...söyledikleri doğru olabilir ama laçin hn. da haklı bence...günümüzde doğal olan ne kaldı ki; doktorlar bile o kadar hassasiyete rağmen kanser olmaya başladılar.Soluduğumuz havadan tuttun da dokunduğumuz ufacık birşey bile sağlıklı değil...dünyayı biz insanlar mahvettik çilesinide biz çekiyoruz...Bu arada laçin hn. kızınıza bayılıyorum maşaallah...benımde nil le yaşıt biz kızım var onu görmüşcesine seviyor ve nazar değdircekler diye korkuyorum...böyle tatlı fotoğrafları paylaşmayın yaa:))

    YanıtlaSil
  10. nil'le market arabasında dolaşmak çok güzel olsa gerek biz kızımla henüz o aşamaya gelemedik ya babasıyla alışveriş yapıyoruz birimiz pusetle birimiz market arabsıyla dolaşıyor yada yalnız olup dediğiniz gibi sınırlı sayıda poşeti pusete takabiliyoruz...kimyasallar konusunda bende size katılıyorum o kadar çok şey varki malesef bu durumu azaltmak bile mümkün olamıyor.bir anne ve gıda mühendisi olarak bebeğime sadece taze sebze meyve yedirmeye dikkat ediyorum.zararlı kimyasalları ve ağır metalleri taze meyve sebzelerle bir nebze vücudun attığını düşünerek...bu arada nil'in resmini görünce acayip kızımla alışverişe çıkasım geldi,uyansın yemek yensinde bizde çıkalım...

    YanıtlaSil
  11. ben de çok sevdim, en kapalı havalarda bile pek bir bahar oluyor bakınca :)

    YanıtlaSil
  12. Herkesin kendi fikridir ve herkes kendine göre doğrudur. Ben sadece kendi görüşlerimi paylaşıyorum. Tabii ki aynı görüşte olanlar da var, karşı görüşlüler de.
    Ben dışarıdan sürülen bir şeyin süte zarar verecek miktarda geçebildiğine inanmıyorum. İlaç alırsın, alkol veya sigara kullanırsın onlar geçer, tamam. Kaldı ki bizim doktorumuz sigara içen anneye bile emzirmeyi bırakmamasını söylüyor. Artıları eksilerinden fazla yani. Bir de ben hastayken mikrop sütle bebeğe geçmiyor, yani çok farklı bir mekanizma olduğuna inanıyorum bunun.
    İşin genel olarak kimyasal tarafı ise her tarafımızı sarmış durumda olan birşey var ortada, başka bir gezegende yaşamamız gerekiyor tam anlamıyla kaçınmamız için.

    YanıtlaSil
  13. Kızınıza öpücükler :))

    YanıtlaSil
  14. Biraz büyüyünce hoşlarına gidiyor market arabasında gezinmek zaten, daha rahat oluyor.
    Yapabileceklerimiz dediğiniz gibi sınırlı.

    YanıtlaSil
  15. Olum animiz belli zaten organik yasasakta o anda olucez yasamasakta. Bir sebep gerekiyor olum icin bu kaza olur kanser olur baska birsey olur... Fazla takilmamak lazim ayyy bu organik diiilll bu kimyasal bilmem ne. Gunumuzde bundan kacamiyorsun zaten. Sebze meyve delisi bir oglum var. Hepsini bol bol yer tabiiki mutlu oluyorum guzel besleniyor diye. Fekat gecen ogrendimki kullanilan tarim ilaclari iclerine kadar inebiliyormus. Ee napicam yedirmicemmi. Organik denilenlerin organik oldugunu ne bilicem. Sukurki anneannem koyde en azindan yazin meyve sebzem koyden geliyor ama onlarin tohumlari nerden geliyor Allah bilir.

    YanıtlaSil
  16. Demet sayın5 Ocak 2012 18:37

    Laçin çok sanslisin.market arabasına,mama sandalyesine,bebek arabasına ,oto koltuğuna oturunca çığlık çığlığa ağlayan nilden 1ay büyük bir oğlum var.ne yaptıysak alıştırmadık .huy sanırım.sağlikli olsunlar da...

    YanıtlaSil
  17. selam,
    stickırlar çok güzel görünüyor..
    orkidelere de ışıklar çok yakışmış..
    nil çok şeker bu arada ....
    sağlıklı bir yaşam diliyorum her ikinize de ...
    sevgiler
    http://chfashiontrend.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  18. lacin sanirim nil in dogum gunu epey yaklasti. belki yogunluktan yorumlari bile takip edemiyceksin. bize dogum gunu ile ilgili tum ayrintilari yazarsan cok seviniriz. suslemeler, yiyecekler vs nerde yaptirdin memnun kaldinmi yada. tavsiyelerini bekliyorum. bol foto istiyoruz senden. tweetlesende olur. allah nil in nice dogumgunlerini gormeyi nasip eder insallah size.

    YanıtlaSil
  19. Aynı pozlu postumu yatinlayacagim hafta ici ;)) alışveriş bir kabusken bu arabalar beni mutlu etti yoksa sürekli kalkmak ve herseye dokunmaya çalışan kuzumda zor oluyordu ..birde bir türlü çıkamayan kopik dişleri ne bulursa ağzına atıyor kuzum 1 aydır ;((

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.