Pazartesi, Ocak 02, 2012

Nil'le İlk Yılbaşı

Geçen sene yılbaşında yine arkadaşlarlayız, ben yere oturmuş kalkmakta zorlanıyorum. Artık yürümemi engelleyen ağrılar iyice artmış ama umursamıyorum. Karnım kocaman ama aynaya baktığımda görmüyorum bile o kadar alışmışım. Geçen seneki bu yazımdaki halim de olmasa neredeyse unutacağım.

Ve bu sene, Nil yanımızda. Giydiriyoruz, süslüyoruz, yine aynı arkadaşlarımıza gidiyoruz hep beraber. Mucize bu.. çok şükür...



Bir önceki yazımda bahsettiğim kıyafetlerimizi giydik Nil' le.  Henüz yürümüyor ama devamlı yürüme çabasında olduğu için bu patikler kısa süre sonra çıktı. Patiksiz daha rahat ediyor çünkü.



Eşimin tshirtünü bozup yaptığımı yazmıştım, bir yazıda nasıl yaptığımı anlatırım. Üzerindeki payetli kalp süs ise eski bir yelek. Eteği de yeni diktim. Kumaş esnek olduğu için dümdüz bir etek, sadece yandan fermuarı var.

Saçımı 4 numaraya boyamıştım geçenlerde, güya altın kahveydi gördüğünüz gibi simsiyah oldu :( Benim için 5 ve 6 numaralar daha iyi oluyor sanırım, simsiyah boya halini sevmedim. Şimdi bir açma işlemi yapmak lazım.

Arkadaşımıza iki tane de yemek yapıp götürdüm. Biri nar ekşili mercimek salatası, diğeri çikolata kremalı cupcakelerdi.



Nil' in kıyafetini tam gösteren bir fotoğraf çekememişiz, gerçi bir önceki yazımda vardı. Altına pembe çorap ve zebra desenli patik giydi.



Benim leoparla Nil' in zebrası :) Benimkiler Deichmann' dan, Nil' inkiler Unnado' dan.

Daha önce de yazmıştım Nil erken uyuduğu için bizim akşam program yapmamız biraz zor oluyor. Küçükken her yere yatırabiliyordum, uyuyordu. Ama artık yatağını istiyor ve başka yerde yatmaktan korkuyor. Uykusu geldiğinde dışarıdaysak sessiz bir odaya götürüp uyutmaya çalışıyordum hep, uyuyordu da. Ama sonra uyanıp korkup çok ağlıyordu. Nil biraz asi bir bebek, düzeni var ama bu düzeni kendisi kurmak istiyor ve zorlamayla birşey yaptıramıyorum. Kimse yaptıramıyor daha doğrusu. O özgür olacak, istediği zaman herşeyi yapıyor ama. Ben de bu sefer zorlamadan kendi haline bıraktım.

Bizimle beraber oturdu, müziklerle dansetti. Arkadaşıyla oynadı, herkesle tek tek evi gezdi :) Daha rahat etsin diye pijamalarını da giydirdim. Artık saat baya geç olunca durgunlaşmaya başladı. Ben de kucağıma aldım. Etrafa baka baka mayışmaya başladı iyice hareketsizleşti. Sonunda da kucağımda uyuyakaldı, zorlamadan, ağlamadan. Yine uyandığında korkabilir diye içeri de götürmedim. Yanımıza, koltuğa yatırdım.

Nil' in ilk yılbaşısı, saat 23:00 :

78 yorum:

  1. heelsaremydrugs2 Ocak 2012 12:50

    Laçincim Allah huzur ve sağlıktan ayırmasın sizi! Nazarlardan da korusun inşallah.. Çok şık ve çok miniminnak bir çift olmuşsunuz yılbaşı için ehehe. Ayakkabılarınız postun en gözde parçaları..ve tabiki kalp formunda payetleriyle bluzun..
    mutlu yıllar!
    xoxo


    ♥HeelsAreMyDrugs♥
    ♥HeelsAreMyDrugs♥

    YanıtlaSil
  2. çok güzel maşaallah..Allah nazarlardan saklasın..bu kız büyüyünce çok canlar yakacak annesi:))

    YanıtlaSil
  3. o ilk fotoğraf var ya paytak bacaklı al onu ısır ısır ye. Fena tahrik edici görüp bir mıncırmak istediiim. Bir de saçın rengi senin duruşunu acayip küçültmüş sanki lisesi gibi olmuşsun :)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler, amin.
    Sana da mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  5. Amin. Babası kimseye vermeyecekmiş kızını ama :)

    YanıtlaSil
  6. Zıplarken çekilince paytak çıktı kızım :)) O da bayılıyor mıncırılmaya Rüzgar gibi.
    Sorma ya çok koyu oldum.

    YanıtlaSil
  7. mutlu yıllarrrr.... nil çok cici bir kız :D bu arada modaeratorün yorumuna katılıyorum bir kaç yaş küçülmüşsün ama böylesi daha iyi değil mi? :)

    YanıtlaSil
  8. Yok değil, artık 30 oluyorum.Hep küçük göstermekten şikayet ettim. Bu sefer "yazık genç anne olmuş" gözüyle bakanlar var, başıma geldi.
    Belki 10 sene sonra işime yarar :))

    YanıtlaSil
  9. anne kız çok tatlısınız yine o patiklerine bittim zaten =) sevdiklerinizle bebişinizle sağlıklı mutlu huzurlu yıllar.

    YanıtlaSil
  10. Anne-kız ikiniz de çok güzel olmuşsunuz. Senin eteğinin kesimine (serbest kalıp mı Burda'dan mı diye merak ettim); Nil'in de maymunlu pijamasına bayıldım. Bu arada bence genç anne olmak iyidir. Ben olamadım oradan biliyorum :o)

    YanıtlaSil
  11. herzamanki gibi anne kız çok tatlısınızz.bu arada nilin doğumgününe çok az kaldı şimdiden merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
  12. Çooook tatlısınız...

    YanıtlaSil
  13. Ben de bayılıyorum böyle patiklere.
    Çok teşekkürler, hepimize olsun.

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederiz :=) Hazırlıklar devam ediyor.

    YanıtlaSil
  15. Etek serbest kalıp, hazır bir eteği koyup kesmiştim.

    YanıtlaSil
  16. canımın içi ya maşallah okadar tatlıkı sankı çok yakınımın bebeğini seviyorum böyle ekrandan.:)
    allahım ısteyen herkese boyle tatlı bır bebek versın ınsallah.yenı yılınız kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  17. Nice mutlu yıllar Nil ve eşiniz ile birlikteeee...

    YanıtlaSil
  18. çok şekersiniz maşallah:):)

    evinizin duvarları ne renk?? ne alaka diyebilirsiniz şimdi belki 20 kez gördük aynı evi ama bir arkadaşım evleniyor ve evi çok kahve kahve olsun istemiyormuş..ona söyleyeceğim..::)))

    YanıtlaSil
  19. canım çok cici görünüyorsunuz..bende 30 za yeni girdim,2 erkek çocuğum var,ama görenler ileride çocuklarının kız arkadaşı gibi görünüceksin dediklerinde hoşuma gidiyor..bu arada leopar ayakkabıları deicmandan yeni mi aldın,mahsuru yoksa fiyatını öğrenebilirmiyim,böyle bir şey arıyorum çünkü....

    YanıtlaSil
  20. Kııız kız kız yerim ben bu miniği, ne yalan söyleyeyim, ben o tişörtü kalem eteğin üzerine salaş bırakacaksın diye bekliyordum ama içine koyunca inanılmaz güzel olmuş, anne kız çok güzelsiniz maşallah

    YanıtlaSil
  21. Allah hayırlı uzun sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah. ne kadar da güzel,melek gibi uyuyor. sevgiler
    merve
    acemiterzi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  22. mutlu yıllar :) yine çok tatlısınız, allah nazardan korusun :)

    YanıtlaSil
  23. çok guzelsınız masallah bak kocaman kız oldu 5 gun sonra dogumgununu kutlayacaksınız vayyy zaman en cabuk gecıyor...

    YanıtlaSil
  24. Niloş çok tatlı çook ♥ Kocaman bir maşallah ona :) Sen de çok güzel olmuşsun Laçin, t-shirt çok güzel olmuş cidden.
    Buarada yazın ben de tatlı bir kahve tonu isteyip kendi kendime 4 numaraya boyamıştım saçımı köpük boyalarla. Zümrüt siyah oldu resmen. Açmaya çalıştıkca beceremedim daha da beter oldu, saçlarım yıprandı. Upuzun saçlarımı kestirmek zorunda kaldım. Yavaş yavaş uzatıyorum şimdi.. Açma işlemini de kuaföre yaptırdım sonradan. Köpük boya eşit yayılamamış yamalı gibi renk olmuş saçlar. Onu düzenli bi şekilde açıp boyamak tam 6 saatlerini aldı. Öldüm wallahi.. Bi daha asla boyamam 4 numaraya!

    YanıtlaSil
  25. Yerim o tombik bacakları,yanakları ;) Maşallah çok tatlı.Sende iyi görünüyorsun Laçin. Zaman ne çabuk geçti değilmi...Bende bri kızıma birde eski resimlere&kendi resimlerime bakınca şaşırıyorum,seviniyorum... Büyüdükçe tadından yenmez oluyor minnoşlar.

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar, daha önce birkaç kez uğramıştım sitenize ama izleyici olma kısmını ancak buldum kusura bakmayın ;D Nil çok tatlı maşallah,daha nice senelere hep beraber girin inşallah, benim kızımda 5 Ocak doğumlu biliryormusun :) Tipik bir oğlak burcu, biraz büyünce göreceksiniz, dediğim dedik, büyümüşte küçülmüş, anneye en sevimli rakip, dünya tatlısı oluyor kızlar. Tekrar görüşmek üzere, hoşçakalın...

    YanıtlaSil
  27. Sende bebeğinde çok tatlı görünüyorsunuz.Gerçek bir mucize senden ve sevdiğinden bir parça ... Ben mucizenin kıyısından döndüm 7 haftalıkken kaybettik..Allah mucizeni sana ve eşine bağışlasın dileyen herkese de bu deneyimi tattırsın inşallah... (2012'den benim de dileğim hayırlı bir evlat)

    YanıtlaSil
  28. İnşallah hayırlısıyla senin de olacak. Biliyorsundur bebeğin düşmesi gerçekten sağlıklı olmadığı için oluyor, 2012 de sağlıklı ve senin için dünyanın en güzel bebeği senin olacak inşallah.

    YanıtlaSil
  29. Mutlu yıllar. Çorabınızın markasını ve numarasını merak ettim çok güzelmiş rengi.

    YanıtlaSil
  30. Bu kareleri ömür boyu yaşayın..Mutlu yıllar Lacheen,
    Saç konusuna gelince,açma işlemi yapmadan 8-9 tonlarında açık renk tüp boyalarla 30 volüme oksidan kullanarak boyayabilirsin.Bakırlığı kırmasını istersen örneğin 9 yerine 9.1. Ben tercihen nevacolor kullanıyorum.Vital de güzeldir.Aklında olsun 4 tonları,(4'den 6 ya kadar..)sarı bir saç üzerine uygulansa bile çok koyu bir tondur ve istenilen renkten çok koyu bir sonuç elde edilir.Bir daha açık tondan koyu tona geçmek istediğinde 7 tonlarının altındaki bir boya tercih etme.Bana göre saçın koyu bakır kahve ve sana yakışmış.Önce tam olarak ne renk elde etmek istediğinde çok önemli tabi Bakır yansımalı açık kahve mi, yoksa açık kumral mı

    YanıtlaSil
  31. İkiniz de cok şıksınız. İyi seneler.

    YanıtlaSil
  32. çok güzel görünüyorsunuz ...
    benim sorum nil in patikleri ile ilgili olacak acaba hangi kampanyadan aldınız

    YanıtlaSil
  33. kocaman bir maşallah demek istiyorum, hem nil'e hem sana...

    YanıtlaSil
  34. laçin'cim herşeye rağmen cupcakeler çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık...
    ah ben o süslü nil'i de,pijamalı nil'i de yerim ama, maşallah!
    sen de süper görünüyorsun tabii, ama ni ön planda tabii :)
    sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir yıl dilerim.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  35. tatlım ayakkabı yeni mi yani şu an deicmanda satılıyor mu

    YanıtlaSil
  36. Ben Palette' nin IL1 adlı boyasını kullanıyorum, boyalı saçı bile çok güzel açıyor. Hatta dün yaptım bile şu an koyu bakır oldu :)
    En son 5 tonuyla boyamıştım, 4 ün resmine aldanıp aldım siyah oldu resmen. Ben koyu bakır istiyorum :=)

    YanıtlaSil
  37. çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  38. Tutu Baby kampanyasıymış, geçen hafta elime ulaşmıştı.

    YanıtlaSil
  39. çok teşekkürler, sana da mutlu yıllar olsun..

    YanıtlaSil
  40. evet yeni aldım.

    YanıtlaSil
  41. Normal siyah aslında, sanırım ışıktan öyle çıkmış. Vog' un 20 denye 500 numarası

    YanıtlaSil
  42. Evet yeni aldım, 39 liraydı yanlış hatırlamıyorsam

    YanıtlaSil
  43. Amin.
    çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  44. Şimdiden oğlaklığını gösteriyor Nil, öyle inatçı ki..Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  45. Köpük boyayı hiç denemedim, beyazlarım olduğu için kapatmayacağını düşündüm.
    Koyu renk saçı açmak gerçekten illet birşey.

    YanıtlaSil
  46. çok teşekkürler, iyi seneler size de.

    YanıtlaSil
  47. Hakikaten nasıl geçti, daha dün gibi.

    YanıtlaSil
  48. tshirtleri her şeyle giymeyi seviyorum, biraz klasiklikten çıkarıyor kıyafeti

    YanıtlaSil
  49. çook teşekkürler

    YanıtlaSil
  50. kum beji benimki, genelde kullanılan bu. Göz yormayan soft bir renk

    YanıtlaSil
  51. çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  52. Gerçekten çabuk geçiyor.

    YanıtlaSil
  53. Amin çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  54. Resim bekleriz ozaman:) inşallah yıpranmamıştır. Bakır içeren tonları çok seviyorum, feminen ve şık duruyor.Bakır olmanı tavsiye ederdim bende.

    YanıtlaSil
  55. yok yok yıpranmadı :)

    YanıtlaSil
  56. laçin maşallah allah nazarlardan saklasın ikiniz de mütişsiniz ben en çok bu kadar kilo vermei nasıl becediğini merak ediorum 36 beden olmak için benim için hayal oldu oğlumdan sonra ama sen hemen inceliverdin maşallah
    ben eşin ve senin duvardaki fotolarını nerede aptrdığını çokmerak ettim harika görünüor sevgiler

    YanıtlaSil
  57. Laçin,her gününüz böyle gülen yüzlerinizle geçsin inş. :) anne-kız çok tatlısınız :)
    ilk fotoğraftaki, renkli postere benzeyen fotoğraflar ne kadar güzel ? photoshopla mı yaptın ?

    YanıtlaSil
  58. Teşekkürler
    Onları eşim yapmıştı, evet photoshopta oynadı fotoğraflarla.

    YanıtlaSil
  59. Kilo vermek için hiçbir şey yapmadım sadece Nil' e hava aldırmak için yürüyorum o kadar. Bir de benim 9. aydan sonra tekrar gitmeye başladı, doğum kilosunun üzerine iki kilo daha verdim. Nil çok hareketli gün içinde hiç oturamıyorum ondan diye düşünüyorum.
    Duvardaki fotoğrafları normal fotoğraflarımızla photoshop ta oynayıp yapmıştı eşim, sonra da bastırmıştık.

    YanıtlaSil
  60. o kadar güzel o kadar masum kiii allah onları hep korusun. Sana, Nil'e ve sevgili eşine mutlu yıllar dielrim Laçincim. sevgiler Sibel

    YanıtlaSil
  61. Çok teşekkürler Sibel.

    YanıtlaSil
  62. merve kırat3 Ocak 2012 18:38

    ne tatlı resimler bunlar maşallah size..takip etmekten çok keyif alıyorm sizi..her kare ayrı güzel:)
    benim bi sorm olacak acaba resimde elinizde tutuğnuz üstü siyah desenli kapaklı fanusu nerden aldız? fiyatını hatırlıyormusunz çok sevdim de:)
    tekrar iyi yıllar mutluluklar :)

    YanıtlaSil
  63. O kapaklı kek tabağını hediye olarak göndermişti Model Tasarım. Sitelerinde bulamadım ama bir bakın isterseniz : www.modeltasarim.com.tr

    YanıtlaSil
  64. bal mı bu nil :) maşallah nice yıllarınız olsun nille :)

    YanıtlaSil
  65. Hande Barkin Kahraman4 Ocak 2012 05:03

    Merhaba ben sizi yeni takip etmeye basladim cok faydali bilgiler ediniyorum(2ay oldu ) tesekkur ederim benim kizim 8 aylik gunduz hic vaktim olmuyor gece 12 den sonra takipcinizim. Allah nazarlardan korusun sizi ve o seker kizinizi cok tatli masallah ne guzel yasina yaklastiniz her gecen gun dahada zorlasiyor burdan cok tatli ama birde size sormak lazim Allah yardimciniz olsun ama tekrar masallah hem cocuk bakip hem kiyafetlerle hobilerle ugrasmak buyuk is ben sadece evle esinle lizimla ilgilenip hobi olarak sac banti yapabiliyorum kizima : ))
    Hoscakalin

    YanıtlaSil
  66. Ben teşekkür ederim, kızınıza öpücükler :))

    YanıtlaSil
  67. Nil maşallahhhh çok tatlı bir bebek, insanın bebek yapası geliyor onu gördükçe :)

    YanıtlaSil
  68. merve kırat6 Ocak 2012 03:21

    cevabınız için teşekkrler..siteye baktım bende yoktu..siz iyi günlerde kullanın:)

    YanıtlaSil
  69. lacin selam ; ne zaman büyüdü bebeğin uzun süredir bakamadım işlerimin yogunluğundan maşallah 41,000 kere :D Bişey sormak istiyorum o arka görünen eşin ve senin resmin olsa gerek nerde yaptırdın çok beyendim de :)

    YanıtlaSil
  70. Teşekkürler..
    Onları eşim bizim fotoğraflarla photoshopta oynayarak yaptı, sonra da fotoğraf kağıdına baskı aldık.

    YanıtlaSil
  71. [...] Siyah eteği yılbaşı için dikmiştim. [...]

    YanıtlaSil
  72. Merhabalar,
    Çok alakasız olacak ama halınızın markasını sorabilir miyim? Tam da böyle birşey arıyorum mutfağım için.
    Sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  73. taşlı olanı soruyorsanız o step' ten. kilimi bilmiyorum, hediye gelmişti.

    YanıtlaSil
  74. taslı olan evet. tesekkurler cevap için. artık gönül rahatlığıyla aynısından bakabilirim:)
    Cok doğal duruyor cünkü.
    Bir de o antredeki kenarları bambulu aynayı cok begendim altın dada beyaz sehpa var sanırım. o ozel yapımmı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sehpayı yaptırmıştık, aynanın çerçevesini alıp bambuları kendimiz kaplamıştık.

      Sil
  75. Teşekkürler Laçin, çok incesin.
    İKEA da satılan klasik boy aynalarından birini asmak yerine böyle tarz birşey evin havasını çok değiştiriyor. Aynanın tamamının göründüğü bir fotoğrafı bulup gezeceğim artık bundan istiyorum ben diye. :)
    Sevgiler...
    Pınar

    YanıtlaSil
  76. Laçin Hanım tekrar merhabalar,
    Ayna konusunda yapmazsam çıldırırım modundayım umarım sizi de çıldırtmıyorum.
    Sizdeki ayna mdf bir şeyin üzerine yapıştırma mı acaba? Yaklaşık 40*160 ölçülerinde bir aynayı mdf plakanın üzerine yapıştırıp kenarlarda kalan boşluklara mı bambuları yapıştırıyoruz?
    Sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  77. anlattığım gibi yapıyoruz o zaman :))
    Pınar

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.