Pazartesi, Ocak 02, 2012

Çikolata Kremalı Cupcake



Yılbaşı için arkadaşıma götürdüklerimden biri cupcake' di. Daha önce de birkaç tarif denemiştim, Nil' in doğumgününde de yapabilirim diye yeni bir tarif denedim. İçini vanilya aromalı bırakıp sadece üzerini süslemek istedim. Tarif internette çokça dolaşan bir versiyon, ölçülerden anlaşıldığı kadarıyla yabancı bir tarifin çevrilmiş hali.

Keki için :

  •  113 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

  • 2/3 su bardağı toz şeker

  • 3 yumurta

  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu (portakal kabuğu kullandım)

  • 1,5 bardak un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya (biraz Dr.Oetker' in sıvı vanilyasından kullandım)

  • 1 tutam tuz

  • 1/4 bardak süt




Şeker ve tereyağını çırpıp yumurtaları teker teker ekledim. Kuru malzemeleri karıştırıp diğerlerine ekledim. En son sütü yavaş yavaş ekledim.

Kağıtları silikon veya metal muffin kalıplarına hazırlayıp karışımı yarısına veya 2/3 üne kadar doldurdum. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirdim.
Kekin tadı çok güzel oluyor bu tarifle, içindeki bolca (bana göre) tereyağından dolayı puf puf oluyor. İçine damla çikolata da yakışır, sevenler denesin derim.

İşin krema kısmında ise çuvalladım maalesef. Daha önceden yaptığım krem şantili süslemenin dışında birşey yapmak istediğim için internette (nerede olduğunu unuttuğum) bir yerde okuduğum çiğ kremayla süsleme kremasını hazırladım. Kremayı kaynatıp (yanlış!) altını kapattıktan sonra içine benmari usulü erittiğim çikolataları ekledim. Tadı güzel oldu ama buzdolabında bekletmeme rağmen sıkılacak kadar katılaşamadı. Yine de bıçakla sürmek için kullanılabilir belki.

14 yorum:

  1. Laçincim kremayı kaynattıktan sonra küçük parçalara böldüğün çikolatayı direk atıp karıştırman yeterliydi.Eritmene gerek yok.Birde bunu kullanmadan bir gün önce hazırlaman gerekiyor çünkü donması zaman alıyor.Cupcakeler çok lezzetli görünüyor eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, hatam oymuş demek ki:) Demek ki üç saat yetmiyormuş bir dahakine öyle denerim.

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem görünüyorlar:) Ellerinize sağlık :)

    http://fashiondesignbycns.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/DesignbyCANSUASLAN

    YanıtlaSil
  4. lacin gerçekten ellerine sağlık, nil le cupcake üretimine geçmeye teşebbüs etmen bile tebrik için yeterli bence:)

    YanıtlaSil
  5. Lacincim ellerine saglik, enfes gozukuyorlar

    YanıtlaSil
  6. lezizlerr :) Çok da güzel görünüyorlarrr
    yagmurunmodasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel gözüküyorlar.113 gr anlayamadım ama.Bardak cinsinden değeri ne kadar?Birde kaç tane cupcake çıkıyor?Yayınladığınız 2 cins kurabiye vardı.Benim gibi kurabiye yapamayan biri o tariflerle olay yarattı.Fakat iki kurabiye çeşidini de aynı gün yapınca adet olarak fazlaydı.Bir dahaki sefere ikisinden de yaparsam yarım ölçü yapacağım.fırında ne kadar kalacağınıda söyler misiniz.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Ah aynı hatayı bu hafta sonu bende yaptım, meğerse kreme tıkırdamaya başlar başlamaz altı kapatılıp çikolata öyle atılıp eritilecekmiş, benimki de cıvık bişey oldu ama tadı güzeldi, bu arada krema ve çikolata miktarıda aynı olacakmış tatlım aklında bulunsun, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  9. Neyse bir dahakine öğrendik artık :)

    YanıtlaSil
  10. Bardak ölçüsü yok tereyağı için. Benim kullandığım tereyağında (Pınar'dı sanırım) pakette 50 gr lar işaretlenmişti ben ona göre kesip oda sıcaklığında beklettim. Bu tariften en az 12 tane çıkıyor.
    Fırında ne kadar kaldığına bakmadım, kontrol ettim arada ama 20 dak. falandı.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, normal çikolatalar ile de zor olur bu tarifler. Pastacılar genelde ganaj çikolatası diye bi çikolata kullanırlar. Kahve dünyasında falan satılıyor bunlar. onlar hemen eriyip hemen donuyorlar. bi de biraz bulzukta bekletirsen aslında donuyorlar. rahat kullanıyorsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. www.nzlsyn.blogspot.com
    Bayıldım !!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  13. http://sanirimevlenyorum.blogspot.com/
    çok güzel görünüyorlar.....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.