Cuma, Ocak 20, 2012

Kürk Yakalı Kısa Manto



Aslında bir süre önce koyu yeşil kaşmirden şal yakası kürk olan bir manto biçmiştim ama onun dikişini bitiremeden Burda' nın eski sayılarında bambaşka bir model beğendim. Bu Ocak 2011 sayısından 118 numaralı model.(buradan inceleyebilirsiniz) Robadan büzgülü, bebe yakalı, truvakar kollu çok zor olmayan bir model. Manto denemelerim genelde başarısızlıkla sonuçlanmıştı, dolabın köşesinde kalmışlardı dikildikten sonra. Ama bunu diktikten sonra da beğendim, düzgün oldu gibi.
Model olarak biraz 50lileri anımsattı bana, iyice o moda sokmak için bebe yakasını biraz büyütüp kısa tüylü gri suni kürkle yaptım. Daha da büyütmek gerekirmiş aslında. Kol boyunu önce uzun yapacaktım ama truvakar kolun nostaljik görünümü bu modele daha çok yakıştı. Manto tek başına biraz eski görünümlü olsa da o şekilde kullanmadım giyerken.

Siyah uzun eldivenleri kendim süslemiştim, bu yazımda vardı. Deri pantolon Batik' ten, botlar Shoetek.



Mantonun dikişini bitirip de düğme kısmına gelince bir türlü istediğim gibi bir düğme bulamadım evde, sonunda aynı kumaştan kaplama düğmeler kullandım. Kumaş kaplı düğme yapımını bu yazımda anlatmıştım. Modelde aslında düğmeler göstermelik, dört düğme dikilmiş ama çıtçıtla kapanıyor. Ben onun yerine ilikli yaptım. Astarı için ipek saten, gövde kumaşı için yünlü kullandım. Her zamanki gibi bu model için de Burda' nın açıklamaları çok kötüydü, astarlamayı bilmesem dergideki tariflerle yapmam mümkün değildi. Temel olarak niye anlatamıyorlar Burda' da anlamıyorum. Hiç astarlı ceket, manto gibi şeyler dikmemiş insanlar için sadece Burda' ya bakıp dikmeye çalışmak işkence.



Aslında normalde Nil' le iki günde bir manto dikmem çok zordu ama eşim yurtdışındaydı, vaktim vardı. Gündüz de on-on beşer dakikalık periyotlarda ve Nil uyurken bana kalan vakitlerde diktim.

44 yorum:

  1. Yine harikasın Laçin...

    YanıtlaSil
  2. Truvakar kol ve uzun eldiven çok güzel olmuş.Burdalar evet çok güzel kaynaklar ama katılıyorum anlatımları çok yetersiz.Çokmu zor bilmiyorum herkesin anlayabileceği şekilde yazmak.Videolarını seyrettim tebrik ederim .Kimbilir belki daha sonra yazılı olarakta kaynak olacak işler yapabilirsin:)

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Manton harika olmuş, güle güle giy, lakin ben botlarına takıldım bendede aynılarından var shoetek ten almıştım. giydiğim gn düştüm bu karda buzda nasıl onları giyebildin merak ettim yoksa ben mi dengesizim baya yüksekler çünkü ??? :)))

    YanıtlaSil
  5. Benim anlatımlarım çok amatör, dikişte bilmediğim bir sürü şey var daha. Ama bu işi gerçekten bilenler şu Burda' ya bir el atsalar çok iyi olacak.

    YanıtlaSil
  6. Altları lastik olduğu için rahat giydim, bir sorun olmadı :)

    YanıtlaSil
  7. seni çok kıskanıyorum... bende dikmek istiyorum... nerden başlasam ki...

    YanıtlaSil
  8. Makine alıp bol bol düz dikiş yapmakla.
    Ben 5 senedir dikiş dikiyorum. Bir dünya şey diktim ama herhalde ancak 2-3 senedir düzgün dikiş dikebiliyorum. Manto dikmeyi yeni becerebiliyorum. Hala erkek yaka ceketlerde ve gömleklerde çok zorlanıyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar haklısınız, bir bilseniz! Ben yine de günümüz Burda'larına şükrediyorum çünkü, bundan kırk yıl önceki sayılarındaki tüm açıklamalar toplam 7 cümle felan ediyor: Omuzları kapat, yakayı pervazla temizle, astrtı giydir gibi... :)

    YanıtlaSil
  10. Eski yıllardakilerden bahsetmiyorum bile :))

    YanıtlaSil
  11. Harika bir manto olmuş, güle güle kullan

    www.colorante-bea.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. çok güzel durmuş.Hem spor bir kıyafetle,hem de şık bir kıyafetle rahatça giyilebilir.
    Bu bir kabanın en önemli özelliği bence.
    Her durumda giyilebilmesi :)
    http://yagmurunmodasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. ebru karaboğa20 Ocak 2012 13:27

    laçin abla sana hayranım çok güzel şeyler yapıyosun uzman tv deki çekimlerin harika bana çok yardımı oldu bir günde şu manto dikimini anlatırmısın çok öpüyorum seni kendine iyi davran:)

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık, manto harika olmuş :)
    Bana da fikir olmuş oldu.
    Dar mantoları pek tercih etmiyorum zaten.
    Dışarıda deliler gibi manto aramaktansa, kendim hazırlasam daha iyi olacak sanırım :)

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık laçin hayranım senin becerikliliğine..
    ,

    YanıtlaSil
  16. Laçin yine çok hoş olmuşsun , bir sade palto ve pantolonla bile bu kadar tarz olunur...Ellerine sağlık...Batik bu sezon mu deri pantolonun ben de arıyorum da Kayseri de her ürünü bulunmuyor mağazaların , online de denemeden bazı şeyler alınmıyor , eğer bu sezonsa getirtebilirim...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. nasıl hitap etmeliyim pek bi fikrim yok ama laçin abla demek doğru olur sanırım :D (?) uzun zamandır seni anonim olarak takip ediyordum aslında, paylaştıkların gerçekten çok hoşuma gidiyor :) dikiş konusunda hocamdan öğrendiğimden daha çok şey öğrenebiliyorum bile diyebilirim :) kendime yeni bir dikiş makinası almayı düşünüyorum. daha önce yorumlarda konusu geçtiyse afedersin farketmedim ama hangi makinayı kullanıyorsun acaba?

    YanıtlaSil
  18. Bu yazımda http://lacintenel.com/2010/04/30/dikis-makinem-singer-mars2818/ anlatmıştım.

    YanıtlaSil
  19. laçincim tekstil öğretmenliği mezunuyum. dikiş bilgim biraz var. ancak kalıp bilmiyorum.
    sen bu makinanın yanında overlok kullanıyor musun?

    YanıtlaSil
  20. saçların ve sen harika görünüyorsun bu renk ve boy saç sana süper yakışmış tü tüüü maaşallah :))

    YanıtlaSil
  21. güzellliiiiiiiiiiiiiiiik:) çok başarılısın çoooooooooook.

    YanıtlaSil
  22. Laçin gayet başarılı buldum çok hoş olmuş sana da çok yakışmış güle güle giy...Bende geçen hafta dikiş makinesi aldım hiçbir bilgim yoktu. makineye ilk kez oturdum.sabahtan akşamlara kadar çalışmalarımın sonucunda kızıma çok güzel bir kaşe mont diktim...onun öncesinde elbiseler taytlar kendime bluzlar derken şimdi hastalıklı gibi makineden kalkamıyorum:) 1 hafta da bu kadar erken yapabileceğimi bilmiyordum aslında ....dikişe merakı olanlara yazıyorum bunu; sabırla sevgiyle herşey oluyormuş:) evde yapılabilecek çok güzel bir uğraş herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  23. Bu modeli dergiyi elime aldığım anda gözüme kestirmiştim geçen sene ama şu an anladım ki kumaş modeli ne kadar da değiştrebiliyormuş.Dergide o gördüğüm ve bğendiğim için aklımda kalan ya da kaldığını sandığım modeli şimdi sizde görünce tanıyamadım ki iyi takipçisiyimdir burdanın.Yine ufkumu açtınız, bu tarz kumaşla deneyeceğim bu modeli bakalım nasıl olacak.Ellerinize sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
  24. ya laçin sen gittikçe zayıflıyomusun yoksa bana mı öyle geliyor.bi deribi kemik görünüyon ilk fotoda.hem de mantoyla:)

    YanıtlaSil
  25. MAalesef overlok makinem yok :( Ya sürfile yapıyorum veya overlok isteyenlerde terzime götürüp yaptırıyorum.

    YanıtlaSil
  26. Evet biraz zayıfladım, hala süt verdiğimden sanırım.

    YanıtlaSil
  27. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  28. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  29. Dikiş maalesef bağımlılık yapıyor :) Ürettikçe başından kalkamıyorsun.

    YanıtlaSil
  30. Mutlaka deneyin eğer modeli beğendiyseniz.

    YanıtlaSil
  31. çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  32. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  33. teşekkür ederim Elif

    YanıtlaSil
  34. Evet çok klasik de değil, çok spor da.

    YanıtlaSil
  35. Benim de bu ara kırmızı manto arayışım var ama sanırım onu da kendim dikeceğim kış bitmeden yetiştirebilirsem

    YanıtlaSil
  36. MAnto dikimini baştan anlatmak zor ama astarla ilgili birşeyler anlatabilirim en sıkıntılı kısım orası oluyor genelde.

    YanıtlaSil
  37. Dikiş işi beceriden çok teknik işi, bir öğrenince gerisi geliyor

    YanıtlaSil
  38. çok teşekkür ederim.
    Outlet mağazasından aldım ama sezon ürünümü outlet mi bilmiyorum maalesef:(

    YanıtlaSil
  39. benimde 10 aylık bebeğim var ve bende emziriyorum ama maalesef doğum kilolarımdan hala kurtulamadım yani sadece emzirmek başlı başına kilo verdirmiyor yememek lazımda onuda ben başaramıyorum kış malum ufak bebek evde oturup ne yesek diye düşünüyorum sonrada seni böyle incecik görünce yediklerim için pişman oluyorum.bende dikişe başlamak zorunda kalıcam galiba yakında faik sönmez bile beni kurtaramıcak.

    YanıtlaSil
  40. Tabii biraz genetik de var işin içinde. Annem bende de kardeşimde de 25er kilo almış ve hiç emzirememiş. Hemen bütün kilolarını vermiş.
    Ben onun kadar zayıf olamadım hala.

    YanıtlaSil
  41. Laçinnn süper olmuşşsun annelik çok yakışmış, bebiş maşallah çok tatlı Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin:)

    Saçının rengine bayıldım bence senin rengin budur kesinlikle değiştirme ama kuaforun kim?? Bu renk nedir detaylı bir post beklioruz senden

    sevgiler,

    www.fashiondetoks.blogspot.com

    YanıtlaSil
  42. benim adres bilgileri duruyor yerinde nick falan girmeye gerek yok flood yorum geliyor :)) ayakkabılar çook cici, kabanın işcliği nefis olmuş tertemiz bitirmişsin keyifle kullan

    YanıtlaSil
  43. Saç rengin çok hoş olmuş Laçin. Bir süredir giremiyordum bloglara, daha kızıllaştırmışsın sanki, acayip havalı olmuş çok beğendim. Kabanın modeli çok güzel güle güle giy :)

    YanıtlaSil
  44. teşekkür ederim.
    saçımı kendim boyuyorum, palette sıcak çikolate rengi.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.