Salı, Ocak 24, 2012

Puanlı Asimetrik Etek ve Kalıbı

Bir asimetrik etek furyasıdır gidiyor mağazalarda. Kışın bordo, lacivert ve siyah renkleri her yerde vardı. Zara yeni sezonda da bu tarz eteklerin pastel renklerinden koyuyor, gördüm.

Yabancı bloggerlar arasında da bu tarz etekleri/elbiseleri tercih eden çok var, hepsi de buradan alıyorlar. Önü kısa arkası uzun şifon etekler kadar anvelop görünümlü versiyonlar da oldukça revaçta. Ben de önce bu anvelop görünümlü olanı denemek istedim.
 Normal olanı da en kısa sürede yapıp kalıbını ve ölçülerini yayınlayacağım.


Resmin büyük hali için tıklayın.

Bu şekilde bir kalıp çıkardım. İşin özünde aslında kloş etek kalıbı var, tam kloş etek kalıbıyla biraz oynuyorsunuz o kadar. Öndeki anvelop görüntüyü verebilmek için kumaşı biçtikten sonra açıp orta noktaları birleşecek şekilde ön parçaları birbirine bindirmeniz gerekiyor. Hatta bel bandını takmadan önce bu kısmı dikerseniz iyi olur. Sonrasında eteğin beline, arka orta dikişini çektiğiniz bel bandını takıyorsunuz. Astarı da bel bandının diğer uzun kenarına dikip lastik taktığınızda eteğiniz hazır oluyor.

Üstte şöyle duruyor :



  • İlk denemeyi şifonla yapıp onu katlettiğim için evde bulduğum siyah üzerine puanlı tül kumaşla yaptım ama şifonun dökümü çok daha güzel duruyor.

  • Benim kullandığım ölçülerde bel çevresi aslında biraz fazla oldu, anvelop olmayanı anlatırken daha iyi bir sonuç çıkacağını düşünüyorum. Bel ölçüsünün fazla olmasının tek kötü tarafı lastik kullandığımızdan dolayı belin fazla büzgülü durması oluyor.

  • Bu eteğin arka orta ve yan dikişleri olmadığı için belini lastikli yapmak en iyi çözüm gibi gözüktü bana ama daha farklı da çalışılabilir.

  • Biçmeden önce ön ve arka ölçülerini kendinize göre değiştirebilirsiniz.


Bahsettiğim gibi en kısa zamanda da bundan dikip ölçülerini vereceğim.

15 yorum:

  1. Eteğin salaş görüntüsünü sevdim.Bir dahaki yaptığında belini nasıl yaptığınıda gösterirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık ve çok hoş olmuş. Güle güle kullan. Peki beli kendi ölçülerimize göre alsak ne sakıncası olur? BAyan ecmiyim ya...

    YanıtlaSil
  3. bir iki aya işten çıkıcam sanırım evde olduğumda çok istiyorum oturayım dikiş makinasının başına tekrar. Tül kumaşın etek ucunu nasıl çevirdin, çok büzülür ya dikerken bir de oval ya cok sıkıcı. kesince bitse atmasa keşke hiç bir kumaş :p

    YanıtlaSil
  4. merhabalar; bel ölçüsünün 1/6 sını merkez noktası verip işaretleyin normal daire etek çalışır gibi.ön ortasıda kumaş katı olursa yan fermuar yerini kol yırtmacı çalışmasıyla fermuar çalışılabilir.belde lastik uygulanmamış olur.

    YanıtlaSil
  5. botları seviyorum ama ince bacağa yakışmıyor değil mi..ilk aklıma gelen bu oldu :) sadece pantln ile giymk en iyisi bnm için..

    YanıtlaSil
  6. Etek çok şık olmuş, kalıp için teşekkürler :o)

    YanıtlaSil
  7. Laçin sana ben bu eteği beğendim dersem yalan ve sana kötülük olacak:( o yüzden sana yakıştıramadım bu etek modelini ne bileyim bişiler rahatsız etti beni...simetrik görünmüyor ilk bakışta..etek uzun yerlere kadar bir tarafından yırtmaçlı olsaydı mesela..ve kuması puanlı değilde düz siyah olsaydı sana çok yakışırdı eminim..sakın yanlış anlama moralini bozmak için değil aksine faydalı olmak için böyle söylüyorum...ama sen beğendiysen bu haliyle mutyluysan güle güle :) giy derim...

    YanıtlaSil
  8. asimetrik eteğe simetrik değil demişim ayrıca:)

    YanıtlaSil
  9. Fermuar kullanmadığım için giyilemez maalesef. En az basen ölçüsünde olmalı ki giyilebilsin.

    YanıtlaSil
  10. Tül olduğu için dikmedim ama şifonlarda zigzag dikişle güzel bitiriliyor.

    YanıtlaSil
  11. kaç metra kumaştan çıktı bu etek

    YanıtlaSil
  12. yaklasik 1.80 metre

    YanıtlaSil
  13. Açıkçası 4 msj üstümdeki Seda'ya katılamıcam bence çok yakışmış! Zevkler farklı olabiliyor tabi...
    Bu postla beraber bloga ilk kez giriyorum, o yüzden genel tarzınızı bilmiyorum ama ben oldukça beğendim. Bu modelde iyiki bu kadar trend ve rövaçta çünkü bu etekler gerçekten hem şık, hem tarz, hem de fazlasıyla güzel.
    Ben hala 1 tane edinemedim, keşke dikebilseydim...

    YanıtlaSil
  14. Siyah düz kazak :)

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Laçin, bu eteğin üzerine ne giydin?
    açıkçası ne ile kombinlenebilir kafamda canlandıramıyorum, yardımcı olur musun:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.