Pazartesi, Ocak 09, 2012

Nil 1.Yaş Doğumgünü Süslemeleri

Nil' in doğumgünü için hazırlıklara ilk olarak kişi sayısını belirlemekle başladık. İlk doğumgünü olacağı için bütün akraba ve arkadaşları çağırmamız gerekiyordu. Kabaca bir hesapla kişi sayımız 50 kişiyi geçince eve sığamayacağınızı anlayıp dışarıda yapmaya karar verdik. İki hafta kadar önce de sitenin içinde bulunan cafeyi bu iş için ayarladık. Yemek ve pasta işini de onlar halledecekti, ama yine Türk mantığıyla olaya baktığımızdan "aman birkaç çeşit daha olsun" diye biz de yemek hazırlamaya karar verdik.

Süslemeler için aklımda bir şeyler vardı, burada yazmıştım. Ama bunları kendim nasıl yaparım bilmiyordum. Ben tam böyle düşünürken okuyucum olan origamisan Nihal hanımdan bir mail aldım. Nil' in doğumgünü süslerini hediye etmek istediklerini söylüyordu, böylece yazışmaya başladık. Ben ona yaptığım çalışmadan ve aklımdakilerden bahsettim, o da daha önce yaptıklarını anlattı. Açıkçası ben bu işin işleyişini bilmediğim için sadece bir görsel belirleyip onu bastırmak gibi algılamıştım süslemelerde kullanılacak şeklini ama Nihal hanım ellerindeki kesim makinelerini kullanarak çok daha farklı şeyler yapabileceklerini anlattı. Böylece renklerimizi (pembe ve yeşil) ve temamızı (taç) belirleyip ona göre ilerledik.
Bu arada Nihal hanım' dan sonra yine süslemeleri yapmayı teklif eden iki okuyucum daha vardı, onlara da yine teşekkür ediyorum.



Böylece perşembe günü üç koli halinde süslemeler elime ulaştı. Tabii ki önce Nil' in kontrolünden geçti. Kolilerde çoğu malzeme demonte şekildeydi. Özellikle kağıt ponponlar zarar görmemesi için katlı halde gönderildi. Peçetelikler için uygun peçeteleri Ikea' da buldum, doğumgününden önce onları evde hazırladım.



Favori süsleme ürünüm olan kağıt ponponların tek handikapı açılmasının çok uzun sürmesiydi. Mekanda da süslemek için yalnızca yarım saatimiz vardı. Böyle olunca annemleri, kayınvalidemleri falan erken çağırdım. Trafikten annemler gecikti, baya zorlandık. Ponponların bir kısmını açsak da hepsini açacak vakit bulamadık maalesef. Neyse yine de güzel bir görüntü oldu sadece ponponlarla bile.



Bunun dışında taç zincirler ve birkaç köşe için hazırlanan yazılar vardı. Mekan kış bahçesi olduğu için duvar yerine camlara asmamız gerekti, sadece bant tutmadığı için hamur yapışkanlarla biraz kötü bir görüntü oldu maalesef. Yazılardan biri buydu, bunu yemeklerin geleceği açık büfenin üzerine astık. Bunun dışında karşılama, hediye ve fotoğraf köşeleri için de bu tarz yazılar hazırlamışlardı. Fotoğrafta arkada kapı girişinde görülen flu şey ise afiş, o da yönlendirme için yapıldı.



Yemekler dediğim gibi mekanın yaptıklarıydı, onlara ek olarak babaannemiz bisküvi, ben de yeşil ve pembe süslemeli cupcake yaptım. Yemek kartlarını da bana boş olarak hazırladılar, içine yemek isimlerini kendim yazdım. Büfenin üzerine küçük kağıt ponponlar koyduk.



Peçetelikler taç şeklinde kesilmiş kesilmiş rulo ve benim çalışmanın basıldığı kartlardan oluşuyordu. Dediğim gibi bunları evde peçetelere sarıp mekana taşıdım, servisleri masalara açtılar.



Önünde fotoğraf çekilecek yeri baştan ayırdık. Bunun için taç zincirler, küçük ponponlar ve harfler kullandık. Şansımıza hava çok karanlıktı, fotoğraflar istediğimiz gibi değil tam olarak.



Pastayı mekan hazırladı yine, benim çalışmamı pastanın üzerine bastılar.  Henüz Nil küçük olduğu için öyle şeker hamurlu, çizgi film karakterli bir pasta tercih etmedim. Sanırım seneye kendi istediği gibi bir şey olacak :)

Hediye köşesi ise bence çocuk doğumgünlerinde olması gereken bir şey. Bir çocuğa gelen hediyeler diğer çocukları üzebiliyor, herkes gidince açmakta fayda var diye düşünüyorum. O bölüm bu fotoğrafın sağında kalan bölüm. Bir sehpanın üzerine herkes hediyeleri bıraktı. Duvara da " Nil'in hediyeleri" yazdık.

Süsleme işi başta da belirttiğim gibi yetişmeyince o telaşla ancak bu kadar fotoğraf çekebilmişiz, eşim de sağolsun video çekme derdine düşüp detayları pek fotoğraflamamış. Ama genel olarak origamisan' ın ürünleri ve sonuç hakkında bir fikir verdiğini düşünüyorum. Kendilerine emekleri için çok teşekkür ediyorum.

29 yorum:

  1. Merthabalar öncelikle Nil e nice güzel sağlıklı yaşllar dilerim bloğunuzu ne yazıkki geç farkettim bundan sonra takişp edeceklerim arasında olacak tabiki.. doğum günü partiniz çok güzel olmuş herşey yerli yerinde görünüyor . abartısız ama süslüve renkler uyumlu .. emeği geçen herkesin eline sağlık.. sevgiler..
    inşallah biz de torunumun (21 ocak)ilk yaş gününde bu heyecanı yaşayacağız bakalım neler yapacağız .Şimdilik evde düşünüyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Nil hediyelerini açarken kimbilir nasıl mutlu olmuştur :)
    O zaman "Nil'in doğum günü halleri" videosu yakın zamanda geliyor mu?

    YanıtlaSil
  3. Prenses için çok güzel düşünülmüş şeyler annesi ellerinize sağlık renkler ponponlar pek cici.
    SEvdikleriyle sağlıklı huzurlu mutlu yıllara erişsin inşallah.

    YanıtlaSil
  4. Severim ben o prensesiiiiii, çok tatlı çıkmış maşallah. Nice mutlu doğum günlerine hep beraber ulaşın, mutluluğunuz her daim devam etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  5. kayhan bilge9 Ocak 2012 14:47

    Çok şeker çok şık olmuş, Bizimde doğum günümüz yaklaşıyor bende bu kağıt pon ponlara bayılıyorum, iyiki doğdun Nil mutlu yaşlar.

    YanıtlaSil
  6. Geç oldu ama Nil e sizinle birlikte nice sağlıklı , mutlu , güzel yaşlar diliyorum...Bu arada her şey çok hoş olmuş...Doğum gününde giydiğin tarz kloş bir elbise arıyorum ben de ancak hep penye modeller var , nereden aldığını sorabilir miyim ? Yoksa kendin mi diktin?

    YanıtlaSil
  7. Yok bu hazır. Suni deri, H&M' den almıştım.

    YanıtlaSil
  8. Laçin benim de çok yakın arkadaşımın kızının 1 doğumgünü var.Sence bu yaştaki çacuğa en iyi hediye nedir?
    Kıyafet mi ,oyuncak mı,eğitici birşeyler mi, yoksa odasına birşeyler mi? Çocuğum olmadığı için tam bilemiyorum.
    Sen ne önerirsin?Siz en çok hangi hediyeleri sevdiniz.

    YanıtlaSil
  9. Oyuncak da kıyafet de geldi bize, hepsini sevdik. Yalnız her çocuk her oyuncağı sevmeyebiliyor öyle birşey de var. Kıyafette de beden sıkıntısı olmasın diye değiştirme kartı koyuyorlar zaten. Bir arkadaşımız da odasına grafik bir çalışma yapmıştı onu da çok sevdik. Biz hepsini sevdik sanırım, ayıramıyorum :))

    YanıtlaSil
  10. Nil'e anne-babası ve tüm sevdikleriyle nice mutlu yaşlar dilerim. Birtakım aksilikler hep oluyor sanırım, ya da bizler her şeyin mükemmel olmasını istediğimiz için bize öyle gibi geliyor. Her şey çok güzel olmuş, eminim çok da güzel bir gün geçirmiştir sevgili Nil.

    YanıtlaSil
  11. her şey çok güzel gözüküyo ellerinize sağlık bizde son sürat hazırlanıyoruz ilk yaşımızaa:D bu ponponlara bayıldım bende origamisana mail attım bakalım uyarsa uygunsa bende çok istiyorum yaptırmak :D

    YanıtlaSil
  12. Lacin herkese kendi yavrusu guzel gorunur derler ama nil gercekten cok guzel masallah ve benim kizim zeynebe benzetiyorum yanaklarini falan sana mail aticam birazdan zeynebin resmini banami oyle geliyor acaba :))

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel bir siteniz var, hazırlayanların ellerine sağlık. Allah bağışlasın bu arada çok tatlıymış NİL :) Benim internette dolaşırken bulduğum http://www.tabloal.com diye bir site var, sizlerle paylaşmak istedim :)

    YanıtlaSil
  14. Her şey çok güzel olmuş.Nice güzel yaşlara.Babayı tam göremiyoruz ama görünen kadarıyla Nilcik babaya benziyor.Konuyla alakasız olacak ama bir sorum var.Siyah,kumaş tam bele oturan bir yeleğiniz var.Bunu nasıl kombinlersiniz.?İki gündür düşünüyorum,sonuçlar hep hostes kıvamında.Sizin tarzınızı çok beğeniyorum. Yorumlarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  15. nerde yapıldı d gunuuu

    YanıtlaSil
  16. Doğum gününüz kutlu olsun, Nil her zaman ki gibi çok tatlı olmuş. Benim oğlumun doğum günü de bu cumartesi, ama biz evde küçük bir grupla kutlayacağız. Çok güzel bir organizasyon olmuş gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
  17. yazida da belirttigim gibi sitemizin cafesinde yaptik

    YanıtlaSil
  18. sanırım babasının öyle bir çalışması var, bana göstermiyor şimdilik :)

    YanıtlaSil
  19. Yelekler vücuda oturan gömlek ve etek/pantolonla giyildiği zaman gerçekten hostes görüntüsü oluşuyor bence de. Onun yerine daha salaş şekilde giymeyi deneyin. Tshirtlerin üzerine düğmeleri açık olarak mesela, sporlaştırırsanız o görüntüden kurtulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  20. Gül Göktuna10 Ocak 2012 21:59

    Nil'in doğum günü kutlu olsun,sağlıklı,mutlu,huzurlu,başarılı nice yaşlar dilerim.Doğum günü organizasyonu da çok özenli ve güzel olmuş,düğün gibi hazırlanmışsınız sizi de tebrik ederim.
    Nil'in şansı da bol olsun,bahtı da açık olsun.
    Sevgilerimle,
    Gül Göktuna

    YanıtlaSil
  21. sizin site nerde acabaaa super bı yermısss cok begendık

    YanıtlaSil
  22. İyiki doğmuş Nil.. Annesinin karnından beri takip ediyoruz O'nu. O'ndan 3 ay küçük bir kızım var güzel fikirler aldım doğum günü için :))

    YanıtlaSil
  23. Nil iyiki doğmuş:) herşey de harika olmuş, ellerine sağlık Laçin..nice güzel yıllara...

    YanıtlaSil
  24. Sitenize bayıldım, kızınıza da, yaptıklarınıza, diktiklerinize de, maşallah diyim hepsine birden, ellerinize sağlık, bi de darısı başıma inşallah ;)

    YanıtlaSil
  25. Laçincim Nil e nice güzel sağlıklı mutlu yaşlar dilerim. Doğumgünü partiniz çok güzel olmuş siteniz Ağaoğlunda sanırım.ben de origamisan'a ulaşmaya çalıştım ama mailim geri döndü ulaşabileceğim bir adres verir misin bana?

    YanıtlaSil
  26. Cupcake'lerin tarifini gönderme şansınız olur mu? Ya da yayınladınız da ben bulamadım mı? Teşekkürler. yeldayuksel@yahoo.com

    YanıtlaSil
  27. Bu yazımdaki tarifti o : http://lacintenel.com/2012/01/02/cikolata-kremali-cupcake/
    kremasını krem şantiyle yaptım.

    YanıtlaSil
  28. selamlar nil'e sağlıklı bir ömür diliyorum;herşey çok güzel gözüküyor benim kızımda nil ve 17.de 1 yaşına giriyor.nil yazılı ürünleri nerede yaptırdınız öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.