Salı, Temmuz 07, 2009

Tshirtten Kolye

Genelde dikişle ilgili şeylerin nasıl yapıldığını anlatıyorum ama herkes dikişle ilgilenmek veya bilmek zorunda değil. O yüzden daha basit şeyleri internette gezerken gördüğümde anlatabilmek için uygulamaya çalışıyorum. Bunlardan biri de tshirtten kolye yapımı. Öncelikle orijinal linkine buradan ulaşabilirsiniz.




Yapımı inanılmaz basit. İhtiyacınız olanlar eski bir tshirt(tercihen büyük beden erkek tshirtü) ve makas. Öncelikle tshirtü koltukaltlarını üstüste gelecek şekilde katlıyoruz (yani boyuna). Etek ucunu kesip çıkarıyoruz, bu parçayı kullanmayacağız. Daha sonra yaklaşık 3 cm genişliğinde şeritler kesiyoruz. ( Bu şeritler tshirtün iki yanı kapalı olduğu için çember şeklinde olacak, uçlarını dikmemize gerek kalmıyor) Kestiğimiz şeritleri uzunlamasına tutup esnettiğimizde kıvrıldığını göreceğiz, işte bu istediğimiz görüntü. [ilk fotoğrafta esnetmeden önceki ve sonraki hallerini görebilirsiniz] Bu şekilde koltukaltına kadar kestiğimizde bir sürü parçamız oluyor. Bu parçaları birbirine bir şekilde tutturursak kolyemiz hazır.

Ben araya başka renkler de katmak istediğim için şimdilik benimki hazır değil, bitince üzerimde  gösteririm artık.

6 yorum:

  1. BİTMİŞ HALİNİ ÇOK MERAK EDİYORUM....BEN BAYILIRIM KOLYE TAKMAYA...AMA SANKİ BUNU TAKAMAM GİGİ GELİO....FAKAT BİTMİŞ HALİNİ GÖRMEDENDE KARAR VERMEMEK LAZIM DİMİ AMA:)BUARADA HAVUZ SEFANA BAYILDIM ..VE ÇOKKK KISKANDIM YA:(

    YanıtlaSil
  2. laçincim süper fikirmiş.. hatta benim aklıma şöyle bişey de geldi.. bi kaç farklı rengi karıştırmayı düşünmüşsün ya belki aralarına bi kaç kat zincir de koyabilirsin.. ışıltı vermesi anlamında.. akşam eve gidince tshirt kesicem hemen:))

    YanıtlaSil
  3. Bu postu sevdim :) Rengarenk olsun her yerinden süsler çıksın hihi

    YanıtlaSil
  4. cok deişik bişe laçincim paylaşımın için saol.benımde aklıma bi fikir geldı böyle yapıp kolye yerıne kemer de olabılır hatta düz sıradan bi kıyafete hareket katabılır.ben denıcem kısa ZAMNDA BLOGUMADA EKLERIM E ZIYARETEDE BEKLERIM=))

    YanıtlaSil
  5. [...] nasıl kolye yapıldığını bu yazımda göstermiştim. İlk yaptığım kırmızılara, lacivert ve beyaz ekledim. Hepsini beraber tutup [...]

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.