Çarşamba, Temmuz 22, 2009

Özel Tasarım Abiye Kıyafet

Uzun zaman önce bana bir mail geldi.  Sitemi okuyan Aysun Hanım gideceği özel bir gece için bir kıyafet istiyordu. Maalesef 44 beden giyen genç bayanların güzel şey bulma şansı pek olmuyor, ya daha yaşlı işi şeyler var piyasada ya da güzel olanlar ulaşılabilecek rakamlarda değil. Aysun Hanım da bundan dertliydi, kıyafetini Pınar Altuğ'un yarışma programında giydiği bir modelden yola çıkarak belirledik. Tabi ben onun bazı yerlerini değiştirdim, aşırı salaşlığından kurtarıp yine uçuşan ama daha derli toplu duran bir model yaptım.



İçe giyilecek straplez beyaz elbiseyi sandy jarseden çalıştım, son anda düşme riskini ortadan kaldırmak için lastik askılar taktım. Bu elbisenin üzerine ise çiçekli şifondan bir kaftan hazırladım. Yanlarda da üç etek benzeri yırtmaçlar koydum. Şifon elbisenin en büyük özelliği bütün kol ve etek ucuna geçilen baby overlok tu. Bu overlokta düz renk ip yerine degrade ip kullanıldı, böylece hem şifonun özelliğini bozmayan hem de renk geçişlerini karşılayan bir bitiş oldu. Sadece öndeki iki yan kalın patlarla bitirildi.

Elbiseyi son tamamlayan parça ise basende takılacak olan kemer oldu. Aysun Hanım'la konuşup kemeri bol renkli ama gümüş gri fon üzerine çalıştım.

Son zamanlarda yaptığım beni en çok endişelendiren kıyafet oldu aslında, ama sağolsun Aysun Hanım hep destekledi beni. Sonuçta abiye bir elbiseyi provasız sadece kendisinden aldığım ölçülerle çalıştım. Elimden geldiğince erken göndermeye çalıştım ki, bir sorun çıkması halinde telafi edecek zamanı yaratabilelim. Ama çok şükür ki sorun çıkmadı, sapasağlam eline ulaştı ve beğendi. Bu kıyafet jübilem değil ama, daha birkaç parça var onları da bitirince bu defteri şimdilik kapatmış olacağım. Belki ileride yatırım yapma gücüm olur o zaman daha emin adımlar atabilirim.

2 yorum:

  1. elinize sağlık :D

    YanıtlaSil
  2. Selam,

    Tarasımlarınızı çok beğendim. Bende 2 ay önce yıllardır hayalini kurduğum dikiş makinama kavuştum sonunda. Prova mankeni arıyorum nerden bulabilirim. internette 38 beden buldum ama ben 36 bedenim .illa 36 beden mi almalı mıyım? bana yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.