Salı, Temmuz 28, 2009

Eyeliner ve Çiller


Geçen haftaiçi bir akşam dışarı çıkarken yapmıştım bu makyajı. Aslında tam öyle makyaj denemez. Sadece hafif bir kapatıcı, eyeliner, far ve rimel kullandım o kadar.
(Bir de unutmuşum alt kirpik diplerinde beyaz kalem var)
Önce Flormar'ın siyah simli eyelinerını biraz kalın olarak çektim ve üzerinden siyah farla geçtim. Sonra da rimel sürdüm.
Bu arada şu an yüzüm vücuduma göre iki ton daha açık çünkü güneşlenirken hem en az 30 faktör sürüyorum hem de ya gölgede duruyorum ya da birşeyle kapatıyorum. Ama çillerim bütün yüzümü kaplamış durumda. Sanırım sonbahara kadar yoğun çilli olarak gezeceğim. Ne yapayım bu da ırsi, rahmetli dedemde, teyzemde ve annemde var. Bende onlar kadar yok öyle diyeyim. Biraz baba tarafından koyulaşmışım neyse ki.
Çillerim yüzünden eczaneye gitmek istemiyorum hiç. Çünkü her gittiğimde mutlaka bir abla beni durdurup "Aaa güneş lekesi var sizde, bizim bilmemne günü bilmemne markamızın ücretsiz bakımı var, ona gelin bir baksın uzman arkadaşımız" der. Demek istediği "gel de sana üçyüz liralık bir işe yaramayan kremi-serumu falan kakalayayım"dır. Ya bu çiller 27 senedir benimle, nasıl güneş lekesi oluyor ki anlamıyorum!!
Ayrıca ben dermokozmetik markalarını bile kullanamıyorum, alerji yapıyor hepsi. Şu an sadece Excipial kullanıyorum (eczanelerde satılan bir losyon) ve hiç sorunum yok, kafam rahat.

18 yorum:

  1. Bence çillerin sana çok yakışıyor. Çok doğal gösteriyor seni. Makyajın da yakışmış;)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Eyelinerı gayet başarılı çekmişsin.
    Çillerinde bence çok karakteristik,ben beğeniyorum,sana yakışıyor.

    YanıtlaSil
  3. Ben de çilliyim, yıllarca sevmedim ama sonra sonra ısındım onlara. Ancak dediğin gibi eczane, kozmetik marketler gibi yerlerde insanı çileden çıkarıyorlar! İşte o zaman ben çillerimle mutluyum sizi ne ilgilendirir ki? diye bağırasım geliyor...

    YanıtlaSil
  4. Ya bu güzelim çillere nasıl güneş lekesi demiş hala anlamadım. Çillerin çok güzel, kıskanıyoruuuum! Sana da çok yakışıyorlar. Makyajın da hoş olmuş.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. *duru butik: aslında ben de seviyorum ama kışın sanırım, o zaman daha az oluyorlar.
    *mughetto: evet eyeliner çekebiliyorum ben rimel özürlüyüm :))
    *roxana : ay sorma ya, insanı hakikaten deli ediyorlar.
    *antigone : bir tanesi dese gam yemeyeceğim ama hangisine gidersem hepsi aynı şeyi söylüyor hem de durdurup.

    YanıtlaSil
  6. laçin, eczane diyaloguna çok güldüm, hakikaten de öyle :)))) ben de artık kızlara kullandığım Basis Creme'i kullanıyorum yüzüme, koca şişe 20 lira... nihat odabaşı da ondan kullanıyormuş, okudum, tek ben değilmişim diye içim rahatladı :D

    YanıtlaSil
  7. Cat eyes olayına hastayım ben eyeliner da, bir gün sen beni ben seni boyayayım kuzu, çillere ölüyorum biliyorsun zaten, sırtımda göğsümde her yerimde olsa keşke :)

    YanıtlaSil
  8. Laçincim çillerin inanılmaz tatlı duruyor, sana çok yakışıyor. Kanma sen o teyzelere :)

    YanıtlaSil
  9. Çiller süper bence, çok masum bir hava katıyor. Sana da çok yakışıyor Laçin.

    YanıtlaSil
  10. Bende cilliyim, guneslenmekten zaten hoslanmam ama genelde yuzumu hep korurum gunusten, birde yaninca sadece cillerin oldugu yerler kipkirmizi olmuyor mu hasta oluyorum yuzumde, o yuzden ciks...yasak yuzume gunes :)

    YanıtlaSil
  11. ayy ne güzel çillerin var! keşke bende de olsa... çok isterdim burnumun üstünde ve yanaklarımda olmasını.

    makyajın çok hoş olmuş ve cildin çok güzel :)

    YanıtlaSil
  12. Bende de var bu çiller ama nedense ben 30 senedir sevemedim kendilerini. Fotoğraf dahi çektirmeyi sevmiyorum bu sebepten :/ Cinslik işte...

    YanıtlaSil
  13. *hanimish :bütün eczaneler de sözleşmiş gibi aynı şey, bıktım valla. Çocuklar için olan şeyler her zaman daha iyi bence, daha az zararlı madde içeriyordur.
    *stil direktörü : en kısa zamanda boyayayım ben seni, parmakla değil ama fırçayla :))
    *alışveriş cini : teşekkür ederim. Yok kanmıyorum zaten, kaçıyorum.
    * gözde : teşekkürler
    * haydins : benim kırmızı olmuyor ama yüzüm koyulaşınca onlar da hem artıyor hem de koyulaşıyor.
    * hesionka : bana kozmetik ürünler yaramıyor. Bir ara çok çektim kabartılarla doluydu suratım. Kullandığım herşeyi bıraktım geçti.
    * volkan-kaldera : sevmek lazım, ben de yeni yeni sevmeye başladım.

    YanıtlaSil
  14. bence de çok hoş çillerin
    buna güneş lekesi diyenler gelsin beni görsün :) dalmaçyalı gibi kollarım ve bacaklarım beyaz beyaz lekelerim yanınca pembiş bir renk alıyorum üzeri beyaz puantiyeli:)
    bu eyelinerdan bende aldım çok sevdim ben çok özürlüyüm eyeliner konusunda ama bunu rahat çektim ama seninkisi de pek hoş duruyor bunu yapmam için daha çok çalışmam lazım :)

    YanıtlaSil
  15. Hahahh nasıl da biliyor parmakla boyadığımı muhahah buraya yarılma smileysinden ekledim varsay :)

    YanıtlaSil
  16. *hersheyler : valla ben de anlamıyorum zaten, kafalarına göre söylüyorlar zaten. Eyeliner en rahat krem şeklinde olanları kesik uçlu fırçayla çekmek aslında.
    *stil direktörü : biliyorum tabi, sana fırça göstermek lazım :))

    YanıtlaSil
  17. keşke fotoğraflar görünseydi :(

    YanıtlaSil
  18. keşke fotoğraflar görünseydi :(

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.