Salı, Temmuz 21, 2009

Turgutreis Yi-Geç Balıkçı



Bodrum'da kaldığımız süre boyunca iki akşam Turgutreis'teki bir balıkçıya gittik tavsiye üzerine. İstanbul' daki balıkçıların fiyatlarına alışınca bize inanılmaz ucuz geldi tabi ki. Adam gibi balık yiyebildik.Yeri de çok kolay, Turgutreis Migros'un otoparkının arka çıkış kapısının tam karşısında kalıyor.

Balıkçıya gittiğinizde önce biraz ilerideki yerden istediğiniz balığı seçiyorsunuz. Orada ailenin küçük kızları balıkları sizin için ayıklıyorlar. Orada yemeyip eve de götürebilirsiniz tabi ki, ama biz orada yemeyi tercih ettik. Seçtikten sonra masaya oturuyorsunuz ve size pişirip getiriyorlar. Tabi ki İstanbul'da hiçbir yerde yenilemeyecek kalamar, karides gibi şeyler ve değişik otlardan hangisini tercih ederseniz onlar da geliyor. Genel olarak salaş bir yer. Fonda eskilerden Türk Sanat Müzikleri dinliyorsunuz, tam rakı-balık keyfini tamamlıyor.



1. Levrek : Bayanlar olarak bu tabak bizimdi. Seçtiğimiz levrek oldukça büyük olunca palamut gibi dilimleyip ızgara yapmayı önerdiler. İyi ki kabul etmişiz, çok lezzetli oldu.

2. Soğan-Roka : Soğansız balık düşünemiyorum. Herkes çiğ soğan yiyemez ama ben bayılırım, çok da faydalıymış.

3. Deniz Börülcesi : Kesinlikle yaz favorim. Ayıklaması çok zahmetli olsa da evde de yapıyorum bazen

4. Minekop : (çinekop değil! :) )Bu balığı ilk defa orada duyduk, levreğe benziyor ama daha büyüğü gibi. Erkekler yedi bunu, tadı çok güzelmiş.

Herşey çok güzeldi, ama hepimiz en çok fiyatına takıldık. Neredeyse fast-food fiyatına Bodrum' da balık yenebiliyor, biz İstanbul' da kazıklanıyoruz sanırım biraz.

Bu arada eğer yolunuz düşerse öğlenden gidip yer ayırtın, sadece birkaç masası var ve doluyor hemen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.