Perşembe, Temmuz 23, 2009

xml bölme?wp to blogger?!

Sabahtan beri saçma sapan birşeyle uğraşıyorum, yapamıyorum. Belki okuyan birinin bilgisi vardır diye yazıyorum.

Olay neden kaynaklanıyor önce onu yazayım. Daha önce anlatmıştım kullandığım blog yazma aracı wordpress maalesef biraz sorunlu bir yapı. Kullandığım bütün pluginler bana aşırı yük olarak geri dönüyor. Bir önceki hosting şirketi kaldıramadığı için yurtdışındaki bir şirkete geçiş yapmıştım 6-7 ay önce. Ama yazılarım ve okuyucularım artınca yine sorunlar çıkmaya başladı. Arada gören vardır belki gün içinde bazen "internal server error" yani 500 hatası veriyor. O zaman anlayın ki benim site fazla yüklenmiş.

Bu konu için servercı Philip, Jo (her dakika başkası mail atıyor) bana türlü türlü şeyler önerdiler. Hepsini yaptım, eklentilerimi en aza indirdim. Birkaç gün idare ettikten sonra yine aynı problemler başladı. En son bağlı olduğum server ın %45 cpu sunu kullanıyormuşum. Uyarı geldi :) Neyse onu da hallettim ama tam olarak çözüm yok hala. Bana bir üst pakete geçip ( aylık para ödeyerek tabi) rahat edeceğimi söylediler ama ben istemiyorum. O yüzden deneme için blogger a geçme çalışmalarına başladım. Aktarma için kullanılacak xml dosyam 7 mb maalesef. Blogger xml ine dönüştürmede 1 mb ı kabul ediyor. Anlayacağınız benim dosya aktarım için çok büyük.

Hadi onu da araştırdım, böleyim dedim. Böldüm de ama olmuyor yanlış bölüyorum. Ya xml i de çözsem zaten mimarlığı falan da bırakayım bu işlere gireyim bari.

Zaten blogger a geçince de sorunun hallolup olmayacağı belli değil ama yine de denemek istiyorum, 500 küsür yazımı burada bırakmak istemiyorum.

Birazcık da olsa yardımcı olabilecek var mı acaba, wordpress yedi bitirdi beni...

EKLEME : Gerek kalmadı biraz güç de olsa şu anda bütün siteyi yedekleyebiliyorum blogger' a

Sanırım üç saat falan sürecek...

2 yorum:

  1. You are a very smart person!

    rH3uYcBX

    YanıtlaSil
  2. merhabalar, wordpress ile blogger xml bölmeler aynı mı?
    Ayrıca konudan birşey anlamadım. Daha da açıklayıcı olabilir mi ?
    acil cevap verirseniz memnun olurum.
    iyi akşamlar kolay gelsin.
    Akblog

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.