Salı, Temmuz 07, 2009

Çikolata Kahve Saç Boyası



Ben saçlarımı koyulttum ya hani, benim alttaki röfleler daha bir haftada hafif hafif bal rengine dönmeye başladı bile. Ve ben bu halini sevmedim maalesef.

Şimdi görünen o ki, ben her ay kuaföre 40 lira vermek istemeyeceğim (çok pahalı bir kuaföre gitmesem de) ve beyazlarım gözüme battıkça kendim boyayacağım. Aslında beyazlarım öyle çok değil ama bir arada duruyorlar 10-15 tanesi ve de tam saçımın ayrım yerine yerleşmiş durumdalar, diğerleri zaten arkalarda veya altlarda onlar göze batmıyorlar. Daha önce Loreal, Koleston ve Palette kullanmıştım. Hiçbirisi ile ilgili kötü bir anım yok ama Koleston' un çok koyu renk tuttuğunu biliyorum. Niyeyse Loreal' e olan güvenim daha fazla, birkaç forumda okuduğum kadarıyla da tüketici şikayetlerine olan hassasiyetleri bütün markalara örnek olacak nitelikte. Saçım biraz daha aktıktan sonra sanırım şu 535 numarayla boyayacağım kendim, hem de amonyaksızmış bu yeni boyalar.

Çikolata kahve kullanan var mı aranızda, hangi boyayı tavsiye edersiniz ?

[Bu arada bir ay kadar önce sevgili salincaktaikikisi yazmıştı aynı konu hakkında, buzlu renkleri beyaz tenlilere çikolata gibi yoğun tonları daha buğday tenlilere yakıştırdığını belirtmiş, kesinlikle katılıyorum]

9 yorum:

  1. ben 2 senedir saçımı kendim boyuyorum ama genelde organiklerle..organik olarak, eczanelerde satılan Phyto'yu şiddetle tavsiye ederim..hiç akmayan,saçı sürekli besleyen süper bir ürün..
    kozmetikçilerde de organik bulabilirsin..normal istersen de evet dediğin gibi koleston koyu renk tutar..6 kesinlikle almamalısın siyaha yakın bir renk çıkar..kutunun üzerindeki renkler çok yanıltıcı maalesef..7 olmalı çok koyulmasını istemiyorsan..
    Loreal Casting'de güzelmiş diye duydum evde var daha kullanmadım kullanınca paylaşırım :)

    YanıtlaSil
  2. Nilek alerjim başladığından beri normal saç boyalarını kullanamıyorum. 1 yılı aşkındır organik boyalarla boyatıyorum saçımı. Son ikidir çikolata kahveye boyattım ben de. Markasını bilmiyorum ama organik boyalardan çok memnunum. Diğer boyalar saçı kısa süre sonra matlaştırıyor, organik boyalar beyazlarım çıkana kadar parlaklığını da, rengini de kaybetmiyor. Ayrıca kuaförümün dediğine göre saçımı beslemiş. Gerçekten de diplerden fırça gibi yeni saçlar çıkmaya başladı. Senin yayınladığın ev tipi boyaların hepsinden kullandım. Çok çabuk akıp, rengini kaybediyorlar. İki hafta sonra renk akıyor, alttan gölgeler çıkıyor. En memnun kaldığım scwarzkophun tüp boyalarıydı. Yanında karıştırma sıvısını da veriyorlar. Hem daha kalıcı hem de diğerlerinin yarı fiyatındaydı.
    http://www.kozmetikmarket.com/catinfo.asp?slmt=1&mrk=&cid=59 burada satışı var organik boyaların. İyi-kötü bilemem ama görünce ekleyeyim dedim.

    YanıtlaSil
  3. Koleston çikolata kahve kullanmıştım ben de. Tenim beyaz-sarı. Yakışmıştı doğrusu, ben de, görenler de beğenmişti.

    YanıtlaSil
  4. Geçtiğimiz cuma günü saçlarımı en yukarıdaki fotoğraftaki 535 casting creme gloss kullanarak boyattım. Parlaklığı ve renk tonunu beğendim. Fakat rengin tıpkı en sağda modelin yüzüne yakın çekim yapıldığı karedeki gibi yoğun kızıl yansımaları olduğunu söylemeliyim. Özellikle hiç boya değmemiş yüzünü çevreleyen kısımlarda bu yansımalar oluyor. Benim beyazlarım çok az olduğundan kapattı, fakat boya kutusun yan kısmında fazla beyaz saçı olanlar için Loreal'in başka bir serisini öneriyor. Bir arkadaşım Koleston'un çikolata kahvesine boyatıyor, onda hiç kızıllık olmuyor. Yani çikolata kahvelerin rengi markadan markaya apayrı aslında. Umarım bu bilgiler işine yarar, her şekilde iyi görüneceğine inanıyorum:)

    YanıtlaSil
  5. laçin bende loreal 535 kullanıyorum çokta memnunum ama son seferde bulamadım garnierin çikolata kahvesini aldım çok tereddütle ama rengi çok güzel çıktı bunuda sevdim yani tek kötülüğü miktar olarak loreale göre daha az çıkıyo kutudan zarzor yedirdim kafama:)))

    YanıtlaSil
  6. garnier çikolata kahvesi berbat bence ço yoğun bir renk

    YanıtlaSil
  7. Canım daha dün boyadım saçımı kolestonun çikolata kahvesi ile. 2 paket aldım ve bi güzel uyguladım. Loreal i tercih ederdim fakat 2 paket olunca tuzlu oluyor biraz ondan sonra en güvendiğim saç boyası olan kolestonu tercih ediyorum, saçımın alttaki rengi soğan kabuğu idi, üstüne çikolata kahve yapınca tatlı bir renk oldu. Neticede koleston sadece saç boyası üreten bir marka ve gayette başarılılar diye düşünüyorum....

    YanıtlaSil
  8. bende loreal koleston ve palette de çikolata kahveyi denedim içlerinde en az akan palette diye düşünüyorum ama lorealin yeni serisi çikolata kahveyi kumralla karıstırıp kullanmak için plan yapıyorum :))))))

    YanıtlaSil
  9. bende palette'yi tavsiye ederim.yalnız ben palette'nin küçük kutularından çikolata kahveye boyadım. gerçekten mükemmel sonuç.
    bide aranızda loreal casting (çikolata karamel) ve palette (altın karamel) karıştırarak saç boyayan varmı? ben karıştırmak istiyorum.alarji yada fazla yıpranma yapmarmi?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.