Perşembe, Mayıs 06, 2010

Çizimlerinizi Tshirte Kopyalama


Bu konu da genelde soruluyordu, gerçi daha önce yorumlara cevap olarak anlatmıştım ama fotoğraflarsam daha iyi anlatabileceğimi düşündüm. Bu tekniği üniversitede çok kullandım, hatta sırf bunun için alttan ışıklandırmalı cam masalar vardı, o zaman da almadım kendim bir şekilde çözmüştüm. 
Ne için kullanılır?
Elinizde kendi yaptığınız veya bir yerden kopyaladığınız bir çizim var ve bunu başka bir yere geçirmek istiyorsunuz. (Tshirt ile anlattım ama bu başka bir kağıda geçirmek de olabilir) Karbon kağıdının leke bırakacağı durumlarda bu tekniği kullanabilirsiniz. 
Neye ihtiyacınız var?
Çizimin olduğu kağıt mutlaka saydam olmalı, eskiz, mulaj, aydınger gibi kağıtları kullanabilirsiniz. Bir de altlık olarak kullanacağınız şeffaf bir plaka. Bu cam da olabilir, benim gibi şeffaf kutu kapağı da kullanabilirsiniz. Evde biraz göz gezdirin, bir şey bulursunuz. 
Boyama yapacağınız kumaş veya tshirt bir de tekstil kalemi gerekli.
Nasıl olacak?
1. Öncelikle tshirtün altına çizimi onun da altına şeffaf altlığı yerleştiriyoruz. Tshirt kullandığımız için tshirtün içinde kalacaklar.
2. Tshirt yeterince inceyse bu bile yeterli olabilir aslında, tam olarak göremiyorsanız devam edin.
3. Bir ışık kaynağı buluyoruz. Kağıttan kağıda aktarım için evdeki herhangi bir pencereye çizim ve diğer kağıdı yapıştırabilirsiniz, altlık kullanmanıza da gerek yok, pencereden gelen ışık alttaki çizimi görmenizi sağlar.
Tshirt kullandığımızda yapıştıramayacağımız için arkadan ışık veriyoruz, bu çalışma lambası gibi bir şey olabilir.
4. Çizimimizi rahatça görebiliyoruz artık. Alttaki plaka çizim yapmak için gerekli sertliği sağlıyor, şeffaf olduğu için de ışığı geçiriyor. Çizimi tshirte aktarabiliriz.  

11 yorum:

  1. Bu cıdden iyi olduu bak :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzeller hepsi. Ellerinize sağlık.

    Tişörtleri hazır mı alıyorsunuz yoksa kendiniz midikiyorsunuz genelde.

    Ben düşük kollu değilde biraz daha uzun kısa kolları istiyorum ama bulamıyorum...

    YanıtlaSil
  3. eminim çok zevklidir....bence bu alanda tamgaz devam et lacinim....bunlarla uğraşırken fonda güzel bir müzk hayal ettim :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel olmuş sanırım aşağıda renklendirdiğin halide var:)öğrencilik zamanımda benimde ufak bi ışıklı masam vardı ancak şu anda annemin evinde duruyo çünkü koyabileceğim bir yerim yok:)o yüzden anlattığın teknik en pratik ve zahmetsizi..bu arada aynı t shirt'ü çizgisel sadece siyah kalemlede yapsan nefis olur:))iyi çalışmalar dilerim

    YanıtlaSil
  5. harika anlatmışsın laçincim!
    hemen 2 tane görsel hazırladım bile hevesle. yarın da boya alıp haftasonu denemek istiyorum. yihhu >_<

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler,ihtiyacı olan çok olacak :)

    YanıtlaSil
  7. verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim...benim için çok değerli bir bilgi.başarılarınızın devamını diliyorum.takipteyim:))

    YanıtlaSil
  8. bende resim bölümü mezunuyum,ışıklı masayı çok kullandım pratiktir.camda insanın biraz kolu yoruluyo ama olsun güzel olmuş,bunu denicem nasılsa bol bol beyaz t shirt var.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba;
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler...Tekstil kalemi olarak Carioca Cromatex diye bir marka daha duydum acaba Bruynzeel mi Carioca mı iyi bu konuda.Bilgilendirirsen sevinirim..
    İyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  10. Bu kadar tesadüf olur:) Tam tshirte çalışma yaptım, bitti postunu yeni gördüm:) Ben kartonla destekliyorum aşağıdan ışık verme şansım yok, dolayısıyla detayları fark etmek için bol bol havuç yiyorum:P Yalnız artık yıldım Laçin abla, çünkü kalemin ucu çok kalın ve bir şekilde kısa mesafe bile çizsem kumaş toplanıyo ve kalem üzerinde sekiyo, dolayısıyla kalın, dalgalı biçimsiz bir çizgi oluyor:( Acaba senin kullandığın kalemlerin ucu daha mı ince, ya da bir çözümü var mı:(

    YanıtlaSil
  11. inanılmaz makbule geçti bu,bende tişört boyama olayına girdim ama karbon kağıdı zor oluyor genelde leke bırakıyor,bide kumaşa tam geçemeyebiliyor, çok saolasın ya, teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.