Perşembe, Mayıs 06, 2010

Boyalar, Fırçalar, vs.


Yeni yaptığım tshirtlerde kullandığım boyalarla ilgili yorum kısmında sorular gelmişti, ben de orada cevaplamak yerine fotoğraflayarak bir yazı yazıyorum. Aslında ilk yaptığım boyama tshirtte neler kullandığımı bu yazımda yazmıştım. O tshirtü kendim de kullandığım ve devamlı yıkadığım için akrilik boyaların çok daha dayanıklı olduğunu gördüm, kumaş boyaları da dayanıklı ama çok opak çalışmak gerekiyor.
Son çalışmamda hem akrilik hem kumaş boyası kullandım. Tex.co, Cadence, artdeco gibi markalar vardı benim elimde. Kullandığım renkler bunlardan ibaret değil aslında, bir de akrilik boyalar çok güzel karışıyor sonsuz renk elde edebiliyorsunuz. Açık mı geldi biraz siyah veya kahve, koyu mu geldi biraz bej veya beyaz, hepsi o kadar...
Bir de tshirt marker diye satılan keçe uçlu kalemler var, onlardan da bahsetmiştim. Bu sefer Bruynzeel' in setinden aldım, kahverengi ve siyahını kontür için kullandım.
Fırçalarım ise hiç özellikli fırçalar değiller, açıkçası çoklu paketlerde uygun fiyatlı ne bulursam onu almıştım uzun zaman önce. Hala da onları kullanıyorum, bir ara yine fırça almam lazım.

6 yorum:

  1. Fırçada Habico ve Pebeo çok pahalı olmayan ama hemen dağılmayacak bir kalite sunabiliyor. Çok dayanıklı fırça istersen, samur olanları seçmelisin, yıllarca kullanabilirsin. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kardeşimin bir kten ayakkabısı var Lacoste'nin Convers tarzı olanlardan
    kumaşı anlaman için marka verdim.
    tahmin etmişsindir kumaşını.
    lacivertti rengi soldu.Benim boyamamı istedi dün akşam.
    Bu günde yazını okuyunca cevabı buldum dedim.Neyle boyayabilirim?
    hani sılanınca filan rensi solmasın pantolon paçasına yada çoraba vs.
    yada keten ayakkabı boyamak için başka önerebileceğin boya varmı?

    YanıtlaSil
  3. selam! bende annemden kalan belki 15 yıllık pebeo kumaş boyaları,kuruyanları attım bazılarını yeniledim ama halen kullanılabilenler de mevcut. hatta geçende bende tişört ve çanta boyadım ama kulağıma bayatlamış boyaların çamaşır makinesinde dağılacağı gibi bi söylenti geldi,şimdi naapıcam bilemiyorum.böyle bişey varmı gerçekten.

    YanıtlaSil
  4. tshirt marker ı bulabileceğim site ismi verebilirmisin

    YanıtlaSil
  5. *kırmızı şapka: Artık kaliteli fırça almam gerekiyor benim de. Teşekkürler bilgiler için.
    *sihirli eller: Ahşapta kullanılan akrilik boyalarla desen çizerek boyayabilirsin ama eski haline gelmez tabii.
    Bir de aklıma toz kumaş boyaları geldi aktarda satılanlardan, onların içine batırsan olur mu bilmiyorum. Yani lastik kısımları da boyar mı acaba. Bilemedim valla.
    *iremmic: Bayat boyalarda öyle birşey olabileceğini ben de duydum ama yıkamadan anlayamayacaksın sanırım.
    *onelife: Daha önce alışveriş yapmadım ama www.idealpazar.com' da var.

    YanıtlaSil
  6. kontürler icin kullandigin kece kalemler yikamadan sonra akrilik boya ile boyadigin yerlere fark atabilir solarak. hatta kontürlerin yok olabilir. tecrübe ile sabittir burdan bildireyim.en iyisi akrilik boya, kumas boyalari halt etmis yaninda.
    birde akrilik boyayi az daha fazlacana sulandirip süngerle dene bak t shirt üzerine. batike benziyor biraz.süper cicekler yapiliyor o teknikle. =)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.