Perşembe, Mayıs 13, 2010

Bir Emzirme Örtüsü Daha ve Çiçekli Etekli Elbise

Bu aralar dikişe yine sardım. Emzirme örtüsünden bir tane de üç hafta önce doğum yapmış olan arkadaşıma diktim. Dışına mavi-yeşil desenli pamuk saten, içine de altın sarısı ince pamuklu kumaş kullandım. Bu seferkinin halkası da süslü biraz.
(Daha önce diktiğim emzirme örtüsüne buradan bakabilirsiniz, ben burada anlatılan şekilde diktim.)

Kendime de üstü penye altı pamuklu kumaştan bir elbise diktim. Bej rengi penyeden çalıştığım üst kısmı astar olarak da kullandım. Beline kalın bir lastik geçirdim, ayrıca bir de kuşak diktim. Böyle çiçekli kumaşlardan daha çok dikesim var, bu ara elim hep çiçeklilere gidiyor.

22 yorum:

  1. Laçin bu elbiselerden bershka zara stradivarius ilk aklıma gelenler heryerde öyle cok varki 70TL'dan aşağı da değil fiyatları süper olmuşş

    YanıtlaSil
  2. çok hoş olmuş elbisen güle güle giy ben renk uyumuna bayıldım ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  3. AAA benim kumaşımdan:)(üstteki)Bende bugun o kumaştan etek diktirmeye gidiyorum:)Güzel olmuş eline ve emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. bu emzirme örtülerinden bir seri olmalı:) ilkini talibim mesela ben:)

    YanıtlaSil
  5. hesionka'da bu şekilde bluz ve etek birleştirerek elbise yapmıştı. :ok güzel görünüyor. Tam mevsimlik :) iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  6. Laçin, şu varlığından bile haberdar olmadığım emzirme örtülerini koymana, üstelik de nasıl dikildiğiyle ilgili link vermene çoook sevindim çünkü dayımın çocuğu olacak ve ne yapsam diye düşünüyordum:) Bu emzirme örtülerinden yapmaya karar verdim ama biraz nefes de alsın örtü diye üst katı penye kumaştan dikmeyi ve altına da astar olarak nefes alabilecek bir kumaş düşünüyorum ... Acaba penye gibi yumuşak kumaşlarda duruşunda sorun olur mu ki?

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Laçin,

    Ben o hazır emzirme örtülerinden kullanıyorum. Boyuna geçirilen kısma dik durması için plastik birşey eklemişler, bebeği görmeyi kolaylaştırıyor. Fikir vermek açısından paylaşmak istedim.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. *moda(e)ratör: Evet bütün mağazalarda var bunlardan bu sezon
    *zed: teşekkürler
    *derince : :)) o çok güzel bir kumaş, etek de hoş olur, sen de güle güle kullan şimdiden
    *mermaid: olur, yaparım sana da :)
    *aslı: penye kumaş pek düzgün durmaz gibi geliyor bana, onun yerine ince pamuklu bir kumaş kullansan daha iyi olur sanki
    *modapark.net: Evet, Hesi' nin tshirtleri birleştirmesi çok güzel fikirdi gerçekten. Benimkisi onun kumaştan olanı işte :)
    *twilight: Evet, hazır olanlarda öyle birşey var, ben henüz bulamadım o malzemeden. Belki balen kullanırsam aynı etkiyi verebilir.

    YanıtlaSil
  9. elbise çok hoş duruyo keşke üzerinde görseydk :)

    YanıtlaSil
  10. wow yine süper şeyler yapmışsın!
    emzirme örtüsü çok akıllıca ve şık bir şey!
    bebek büyüyünce de önlük olarak kullanılır bence ^_^

    benim de elimde cuma pazarından aldığım mavi bir çiçekli kumaş var, tulip etek yapayım diyordum ama elim gitmedi bir türlü. sende çiçeklileri görünce heves ettim yeniden :D

    YanıtlaSil
  11. laçin merhaba...
    ben de o emzirme örtüsünden dikmek isterim kendime ama linki göremedim... bu arada ikisi de harika olmuş sen çok düşünceli bi arkadaşsın belli...

    YanıtlaSil
  12. *ryhn: Giydiğimde fotoğraflarım mutlaka.
    *hesionka: Tulip etek çok yakışıyor çiçeklilere, aklımda benim de bir tane var.
    Kalıptan çalışmak istemezsen, lastikli bir model de yapabilirsin. Kesimde bel kısmını daha bol, etek ucunu daha dar şekilde yapacaksın. Normal eteğin tam tersi yani. Sonra da bel kısmını büzebilir veya plilerle katlayıp bel bandına takabilirsin :))
    *iki dirhem bir çekirdek: Buradan:http://blisstree.com/live/free-pattern-to-sew-your-own-nursing-cover/ buldum ben, yazıya da ekledim.

    YanıtlaSil
  13. hmm süper, saol tavsiye için...
    lastikli olarak deneyeyim bakalım, umarım batırmam :D

    YanıtlaSil
  14. elbisenin modeli renkleri süper olmuş!!!güle güle giy:)

    YanıtlaSil
  15. Çiçekler sana yakışıyor. Çok güzel durmuş elbisen. Bir an önce üstünde fotoğrafla, elbiseleri içinde sen varken görmek daha mutlu ediyor beni:) Hadi çabuk...
    Ayrıca saçın uzasın diye yazdığın posttaki makyajın renklerin çok gisseeey:)Hihi...Lili gibi söyledim:)

    YanıtlaSil
  16. Emzirme ortusu harika bir fikir. Boyle yaratıcı ama basit fikirleri gorunce insan vay be ben niye daha once dusunemedim diy :))

    Hamilelere ve yeni dogum yapmıslara guzel hediyelik olur.

    Elbiseye gelince ellerine saglık, cok sirin olmus...

    YanıtlaSil
  17. uykulu gözlerle görmemişim ya kusura bakmayın... mide bulantıları vs. günlerim berbat geçiyo...

    YanıtlaSil
  18. Bu senenin modası elbise çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  19. cnm sana tatlı blogger ödülü verdim tebrik ederim:D

    YanıtlaSil
  20. elbise çok güzel olmuş, ellerine sağlık. üzerinde de görmek isterim..

    YanıtlaSil
  21. Emzirme önlüğü çok güzel olmuş emeklerine sağlık. Bende kardeşim için diktim, bebeği görebilsin diye göğüs bölümüne 1cm kalınlığında olan lastiklerden koydum, böylece biraz daha sert duruyor, aklında bulunsun. Birde bebek emerken çok terliyor ben bu yüzden kumaşımı tek kat çalıştım.

    YanıtlaSil
  22. Elbise harika olmuş, çok beğeniyorum bu tarz elbiseleri, giy-çık :) Ellerine sağlık canım, bu arada o emzirme örtüsünden 5-10 yıl sonra bana da yaparsın dimi :p

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.