Salı, Kasım 24, 2009

Bir paket, bir düşünce


Dün gece bitirdiğim ürünler pembe kağıtlara sarıldı, kutulandı ve kutunun üzeri çiçekli kağıtla kaplandı. Bugün de sahibine doğru yola çıktı. Tek ürünlere tabii ki bu kadar çok paket yapamıyorum, tahmin edersiniz ki hem zaman hem de maddiyat açısından olmuyor ama toplu ürün alımlarında kutuyla göndermeye çalışıyorum.

Bir de bugün yeni ürünlerim için ilk adımı attım. Kumaş, çizim, kocaman terzi makası ve iyi demlenmiş çay eşliğinde. Terzimin atölyesinden çıkacakları bekliyorum şimdi.
Yavaş yavaş eski modellerimden sipariş almaya başladım. Buna kim sevinir kim üzülür bilemem :)
Bunu şundan yazıyorum, artık bu şekilde sipariş almayacağımı yazdığımda bazı arkadaşlar "bırakmamalısın" derken bazıları da "bırak bu işi" demişti.



Bu yazımda anlattığım sebeplerden dolayı özel sipariş çalışmayacağım yine, sadece kendi modellerim olacak. Bakalım aklımda birşeyler var, inşallah gerçekleştirebilirim. Aslında düşüncelerimin değiştiği yok ama madem şu an için işim yok, daha meşgul olmalıyım diye düşünüyorum. Herhalde biraz dinlendim o zamandan beri.

not: Arada iş arayışlarımın nasıl gittiğini soran arkadaşlar oluyor, maalesef iyi gitmiyor. Her yerde cv' m var ama kimsenin mimara ihtiyacı yok bu ara sanırım.

28 yorum:

  1. senin adına sevindim en azından bi uğraşın var =)mimardan çok işçi bile aramıyolar bence o derece vahim durum ...

    YanıtlaSil
  2. Sevinecek olanların başında geleceğimi ve her daim yanında olduğumu bil, cv işini de dert etme oluruna bırak tatlım.

    YanıtlaSil
  3. umarım herşey gönlünce olur ama iş bulursan bırakmazsın dikişi dimi

    YanıtlaSil
  4. Umarım en kısa zamanda çalışmaktan mutlu olacağın bir iş bulursun... Bence dikişte de tasarımda da gayet iyisin, insanın bir alternatifi olması çok büyük bir şans. Boşluğa düşmeni, pes etmeni engelleyip zamanını boşa harcamamanı sağlıyor. Şu anda bir işin olmasa da eminim ki yakın bir zamanda olacak, o zamana kadar da hobilerinle ilgilenmek için zmanın var, bence şanslısın:)

    YanıtlaSil
  5. Lacin,
    biraz kel alaka olacak ama, ben Yaprak dokumundeki Sedef'e benzetiyorum bazan seni:) Sima olarak sen daha guzelsin o ayri:)

    Dikis isi, yadsinamayacak kadar buyuk bir meslek bence. Internet uzerinden degil, baska sekilde surdur bu isi. Sedefi'in patronu gibi, luks bir semtte butik ac. Yaninda calisanlarin olsun, sen arkadan yurut cogu zaman, bil ama, yapma.
    Bunun uzerine bir mimari olustur iste..."Mimar Butik'ci" ol!

    Cok konustum biliyorum ama, aaah ah, benim boyle bir yetenegim olacak, "is ariyorum" lafini edermiydim hic!

    He? Ne dersin?Nasil fikir ama?
    :)
    Fevkalade

    YanıtlaSil
  6. ben sevindim hemde çokk:)) bırak bu işi dienler senin gösterdigin performansı gösterememelerinden sen dinlendim demişsin ya eminim bomba gibi düşüncelerinle,modellerinle geri dönceksin Laçin:) iyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
  7. bazen bazı şeylerde ne kadar ısrarcı olsak da olmaz, senin bu iş mevzusu da böyle.. vardır bir hayır ama, böyle daha çok insanı mutlu ediyor, daha çok mutlu olursun alacaksın inşa. kimbilir..;)

    yeniden merhaba demene çok ama çok sevindim..:) kulaklarını kapa sen tasarımına,dikişine,mutluluğuna bak..;)

    çok çok çokkkkkkk kocaman sevgiler..;)

    YanıtlaSil
  8. bende bır sene boyunca ıs aradım durdum..cok zor gecıyor ama sen senı takıp edıp arkanda olanları unutma.. ve tabı mımarlıgın yanında bu guzel yetenegını ugrasacak ve yapacak cok ısın var senın aslında:) ınsallah cabucak ıs bulursun...;)

    YanıtlaSil
  9. *aslı: Evet hiç boş kalmıyorum aslında, yani o yüzden de iş ararken de hep meşgulüm zaten :))
    *çınar: ben çalışırken başladım zaten dikmeye
    *stil direktörü: aynen öyle ben elimden geleni yapıyorum ama ondan sonrasını oluruna bırakıyorum. sağol canım
    *kral çıplak: Ah ah hayalimdeki resmi çizdin bana :)) inşallah ileride sermayem olunca onlar da olur..
    *tümay: çok teşekkürler, inşallah.
    *otkradnati_ochi: evet aynen öyle, yoksa zaten evde nasıl oturayım ki :)) maalesef hala kötü durum, en azından bazı sektörler için.
    *rumeysa: aynen öyle, hep bir hayır var diye bakıyorum ben de. çok teşekkürler
    *inci: maalesef alışan için çok zor, ama dediğin gibi yapacak daha çok işim var...

    YanıtlaSil
  10. İçinden gelen sesi dinle Laçin'cim....üretmeden duramayanlardansın....mesleğinle ilgili bir iş bulana kadar devam et ...
    Ben filoloji mezunuyum...ama 4 sene kadar make-up artist olarak çalıştım free lance...hem de 29 yaşımdan sonra:) Son 6 yıldır da restaurant işletiyorum.
    Uzun oldu ama Türkiye şartlarında her zaman kendi mesleğini yapmayabiliyorsun..ne mutlu ki kazancını başka yeteneklerinle de sağlayabilirsin.
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. sen zaten yaratıcılığı olan ve ufku açık olması gereken bir mesleğe sahipsin. yaptıklarının ve yapacaklarının ucu bucağı yok. tek farkın materyallerin. binaları değil, insanları giydiriyorsun.emeğinle,tasarımlarınla ve sitenle herkesin zevkle takip ettiği bir kişisin.hatta senin sitenden feyz alarak, benim gibi birçok kişi var dikişe merak salan,blog yapmaya çalışan ve senden ilham alan. hayatta her zaman hakkımızda kötü düşünenler ve isteyerek bizi üzmeye çalışanlar olacaktır. ama seni sevenler daha fazla, bunu bil. bizi kendinden ve yaptığın güzel şeylerden mahrum bırakma. sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. laçincim daha once mail de atmıstım hatırlatmak için ama ozgecmısını beklıoorum.gondermek istersen ben de yardımcı olmak isterimm..

    YanıtlaSil
  13. En kısa zamanda mesleğine dönersin inşallah.Dünya ne kadar adaletsiz değilmi sizin gibi (blog'tan tanıdığım kadarıyla) mükemmel yaratıcı bir insan iş bulamazken konuşamyı bilmeyen insanlar nerede.(çok doluyum bu konuda)En kısa zamanda hakettiğiniz işi almanız dileğiyle.Laçin hanım:)

    YanıtlaSil
  14. Laçincim geri dönüyor olmana çok sevindim ben. Birincisi dürüst olmam gerekirse ben dikişe senin sayende heves ettim. Doğum günü hediyesi olarak babacımdan bir dikiş makinesi istedim 2 sene önce. Sağolsun o da kırmadı aldı. İlk zamanlarım felaketti dümdüz dikiş bile dikemiyordum. Tamam 2 seneye rağmen hala adam gibi bir bluz falan dikebilmiş değilim ama ufak tefek işlerimi halledebiliyorum en azından. Tabii vakit ayıramayışımda var. Gayet büyük bir beden olduğum için diktiğin her şeye imrenerek, beğeniyle baktım. Birileri kıskansın yada kıskanmasın kimin umurundaki? Benim satışlara geri dönmene mutlu olmam onları ne kadar ilgilendirmiyorsa onların düşüncesi de beni ilgilendirmiyor. Seni de ilgilendirmesin bunlar. Zevk aldığın, sevdiğin bir işi yapıyorsun. Karşılığında da para kazanabiliyorsan ne mutlu sana.
    Tamam özünde mimarsın, asıl işin bu... Fakat bu geçiş döneminde en azından hem seni eğlendirecek hemde ne bileyim hobilerine yada atıyorum makyaj malzemelerine ayıracağın parayı eşinden istemek yerine kendi ürettiklerinle kazanmak bana göre çok daha iyi. Siparişleri yetiştirmek için strese girmediğin sürece, bu sana zarar vermediği sürece tekrar ediyorum kim ne dersin, şahsen benim umurumda değil :D

    YanıtlaSil
  15. Lacheen markali elbiselerle dolsun istiyorum dolabim. Bu iste cidden iyisin, ama inaniorum her seyin hayirlisi olacak...

    YanıtlaSil
  16. Böyle bir habere sevinilmez mi? Çok sevindim Laçin. Merakla bekliyorum yeni tasarımlarını. İş mevzusunada canını sıkma. Bir yerde nasibin vardır illaki ama zamanı gelmemiştir. Hakkında en hayırlısını diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. canım sürekli blogunu takip ederim ama hiç yorum yazmamıştım. "bırak bu işi" lafını duyunca sinirlendim yazayım dedim :)) elbette size bırak diyenler olacaktır. çünkü kimse böylesi bir rakip istemez. seviyeniz, kültürünüz, yeteneğiniz ve içeriğiniz ile sizden hoşlanmayanlar için çok ciddi bir tehditsiniz ne mutlu size :)) bu tarz şeyler sizi motive etsin sakın üzmesin. ayrıca maşallah diyeyim öyle güzelsinizki çuval kombini yapsanız yakışır :)) kısa saçı sevmem ama o bile sizde süper durmuş. çok uzattım :( takipteyiz, sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. inşallah en kısa zamanda iş bulursun lacheen cim. ben şahsen tekrar sipariş almaya başlamana çok sevindim. ben de keşke vaktim olsada işten güçten dikebilsem öyle özlüyorum ki dikiş dikmeyi üretmeyi..

    YanıtlaSil
  19. *müge: çok teşekkür ederim desteğiniz için,her zaman beklerim.
    *polsera: yani tam anlamıyla dönüyorum diyemem ama kıyafetler de olacak bundan sonra. Benden ilham alıp birşeyler yapmaya çalışanlar olunca o kadar seviniyorum ki. Bazen sadece takip edip beğendiğini söylemek için mail atanlar oluyor, çok mutlu oluyorum.
    Aynen öyle ben zaten kendi harçlığımı çıkarıyorum, keşke tam olarak işe dökebilsem...
    *durubutik: çok teşekkür ederim, ben de iş konusunda öyle düşünüyorum. Belki de bu kıyafet tasarımı işini daha çok sevdiğim için de karşıma mimarlık işi çıkmıyor olabilir :))
    *joy: inşallah canım çok sağol.
    *daisy design: gönderiyorum canım, ben unutmuştum onu
    *kasux: Ben de doluyum maalesef, insan mesleği için okuyunca ve iş bulamayınca siniri bozuluyor. Ama benim şu anda da part-time gibi bir işim var, boş hissetmiyorum kendimi en azından.
    *fosette: bizim hocalarımız derdi "mimarlık okuyan çoğu tasarım dalını yapabilir" diye. Haklılar, görmeyi öğretiyor.
    çok teşekkürler
    *girls-on-blog: freelance makeup artist, kulağa çok güzel geliyor :)) çok haklısın, herkes okuduğu işi yapmıyor bazen de yapamıyor.
    *ebruli : :))

    YanıtlaSil
  20. senin için tekrar hayırlı olsun.
    ben sevindim çok başarılısın çünkü.tabiki asıl ve güzel mesleğin mimarlık ön sırada dursun ama bu ara kısmetinde yoksa en yakın zamanda gelsin yanına.
    başarılar ve bol siparişler.

    YanıtlaSil
  21. lacin, is ilanlarina arkiteradan da baksana... artik pek cok ofis ordan ilan veriyor... gerci belki de coktan bakmissindir.. ben yeni ogrendim de bunu... sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Bu ara kimsenin hiç bir şeye ihtiyacı yok sanırım..Bende iş arıyorum ama dönenleri ben beğenmiyorum , dönmeyenlerde beni beğenmiyor olacak ki dönmüyorlar!!

    Bence canın neyi istiyorsa onu yap , ne satış yap diyenleri dinle ne yapma diyenleri ..Bende genelde tersi olur biri yapma dese bir şeyi inadımdan yaparım!!

    Eğer iç elbiselerin devamı gelirsen ben çok mutlu olurum çünkü kendime göre bulamadım bir şey..

    YanıtlaSil
  23. *zed: dikiş çok vakit istiyor maalesef..
    *sihirli eller: inşallah.
    hala başvurularımı yapıyorum ama boş durmayayım diyorum.
    *kırmızı: evet oraya da bakıyorum, teşekkürler
    *haydins: maalesef öyle.
    Ben zaten kimsenin dediğine bakmıyorum ama bu kararıma herkesin de sevineceğini düşünmüyorum, bunu bilincindeyim :)) onu söylemek istemiştim.

    YanıtlaSil
  24. laçinim umarı hersey çok ama çok güzel senın için :))))
    markanı oluşturman kadar güzel birşey varmı ???
    çoğu insanın üzerinde senin etiketin yazılı giysilerin olması harika bence :)))
    ayrıca senden gercekten cok seyler öğrendım :))) sağol

    YanıtlaSil
  25. Dikişte gerçekten çok iyisiniz.
    Bende uzun süredir iş arıyorum.Bir çok yere cv bıraktım.Artık ne iş olursa yaprım modundayım .Ama çocuğum yok ve işe girince çocuk yapar diye çoğu iş yeri kabul etmiyor:( Sizin elinizde dikiş dikmek gibi bir hüner var ne güzel ki

    YanıtlaSil
  26. kendine haksızlık ediyorsun..ürünlerin çok farklı her detayı ayrı ayrı düşünülmüş..ben jeoloji mühendisiyim 2 yıl evde oturdum inşaat sektöründe bayanın yeri yok gbi. aktif olarak 1.5 yıldır mesleğimi yapıyorum hayatla ilgili heyacanın bırakma lütfen..çünkü bizler seni boş bırakmayız:)tasarlamaya devamet..

    YanıtlaSil
  27. Yeni cicilerini bende bekliyorum açıkcası, bu kadar farklı ve hoş şeyler ancak senden çıkıyor çünkü. Ahh o terzi makası, çocukluğumun aynası :) Benim babam da terzidir de, yaklaşık 50 senelik :)
    Bu arada bir CD de bana göndermek istermisin, EDİ biliyor şirketi...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.