Perşembe, Kasım 05, 2009

Marie Claire Kasım Sayısında StyleRookie' den Tavi



Bu ayki Marie Claire dergisini aldığımda dikkatimi çeken şeylerden biri Tavi' yi konu edinmiş olmasıydı. Tavi' yi bilmeyen yoktur herhalde, Edoş da bu yazısında bahsetmişti.
Gerçi ben onun kadar katı bakamıyorum Tavi' ye, sonuçta 13 yaşında ve kendi istediği gibi giyinip, görüntü yönetmenliğini de kendi yapıp fotoğraflarını çekiyor. O yaşta olması bile bunun bir "olay" olması için yeterli bence. Ve dünyaca tanınıyor.
Genel olarak insanların kendi giyim stillerini gösterdiği blogları seviyorum. Sonuçta moda denen şeyin geçici, stilin ise kalıcı olduğu bir gerçek; bu yüzden de farklı stiller görmek hoşuma gidiyor. Ben gezdiğim bloglardan çok ilham alıyorum, Tavi' den de ilham alınabilir diye düşünüyorum.

15 yorum:

  1. tavi bence kimlik bunalımında. Ben 13-14yasındayken hiphop cımı metalcimi ne oldugumu bilmeden kendimi bişi zannedip dolanırdım:D
    Zamanla oturuyor herşey bence onunda zamana ihtiyacı var benim gözümde:)

    YanıtlaSil
  2. Aaaa çok güzel cidden özellikle de yaşı ve stil sahibi olması çok hoş,az önce en çok ilgi çeken bloglar da inceledim ama malesefki yaşına dikkat etmemişim ,şimdi senin sayende tekrar dönüp inceledim ...Ne güzel bir uğraş bu blog yazma işi...keşke çok vaktim olsa ben de kendi beğendiklerimi özel seçimlerimi kendi kıyafetlerimi yayonlayabilsem:((.benim bu işde en çok sevdiğim taraf güzel dostluklar yeni arkadaşlıklar edinilebilmesi ve herşeyden bolca haberdar olunabilmesi :))ben bankacıyım şu an etrafımda 80 kişi var çalıştığım blok da 500 kişi var ama hala arkadaşdan arkadaş edinmekden bahsediyorum :))eşim de mimar o yüzden sanırım ilk yazdığım gün direk sana rastladım tamamen tesadüf:))aslında ugg arıyordum google da kendime :))ama iyiki rastlamışım işim arasında bakıp kafamı dağıtıyorum :))

    YanıtlaSil
  3. *tuku: valla bence o kimlik bunalımını atlatana kada biz baya izleyeceğiz gibi gözüküyor :)
    *chfashiontrend: milyonlarca ziyaretçisi var bu kızın..
    Blog yazma işi maalesef çok vakit istiyor, en azından özenenler için. Ama çalışırken de güzel bir stres atma yolu.

    YanıtlaSil
  4. Siz çok başarılısınız bu konuda tebrik ediyorum ...Herkes blog yazabilir ama önemli olan faydalı olabilmek...Devamını diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. Eda da okumuştum Tavi yi,tarzına kendi secimi özgün ama hastalık derecesinde zayıf ve yasından çok büyük,sağlıklı durmuyor..anoreksiyasi var gibi sanki..

    YanıtlaSil
  6. eda da hiiiç söylenmesin kıza o 13 yaşındayken neler giyinip neler takıştırıyordu,tavi az kalır:)
    bence insanın modaya bakışı çocukluktan başlıyor,bu yetenek ya var ya da yok.Mesela bende yok:)

    YanıtlaSil
  7. Beautiful blog! Have a good day!

    YanıtlaSil
  8. Sayenizde ogrendim, duydum.
    Ay ne cahilim:(

    Modacimiymis ufaklik?
    Olabulu tabi, 9 yasinda padisah olunuyor da, modaci stilist neden olunmasin ?

    YanıtlaSil
  9. Stil drektoru aylar once yazmisti tavi yi ve korkuluk gibi gelmisti,milyonlarca ziyaretçisi olması tavi nin doğru yaptığını göstermez lacin hanım,
    ebeveyn leri uyuyor sanırım bu kızın acil psikiyatr yardımına ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
  10. geçen sene de teen vogue yazmıştı en iyi bloggerlar arasında, beni yoruyor ama takip edemiyorum :)

    YanıtlaSil
  11. http://www.karlascloset.com/ canım bak ben senı bu kıza benzetıyorum.O baya rahat pozlar verıyor farkı sadece o:) sanırım bulundugu yerlerle alakalı.
    Gercı sen daha şirin duruyosun bu bıraz soğuk hehe.
    vucut yapınız kafa yapınız saclarınız hep benzıyor.kesın bende once bırılerı daha soylemıstır hehe.

    buket

    YanıtlaSil
  12. *chfashiontrend: çok teşekkür ediyorum güzel görüşünüz için...
    *yeliz: olabilir valla, ama daha gelişmemiş tabii oturmamış ki vücut hatları
    *özge: :)) sen daha iyi bilirsin tabii
    *princess laura lis: thanks.
    *fevkalade: modacıyım demiyor aslında çok birşey de dmiyor :)) sadece modayı seviyorum diyor.
    *aylin: Evet, zaten stil direktörünün(eda) bahsettiğini yazmıştım yazıda, ailesi herhalde çok ilgilenmiyor. Blog yazarı olduğunu bile dergiden röportaja gelince öğrenmişler.
    *siu: Bazı yazıları çok uzun gerçekten, özellikle defilelerle ilgili olanlar. İnsanı yoruyor hakikaten
    *buket: Karla dedin akan sular durdu :)) BAyılırım ona, saç modelimiz biraz daha farklı ama benziyor. Onun yüz hatları daha uzunca, o yüzden ben onun modelini kullanamam olmaz bana.
    Ama o da hafif balık etli o yüzden daha çok seviyorum, yaşasın kıvrımlar demek istiyorum :))

    YanıtlaSil
  13. Türk insanının ruhunda vardır bu çamur atma işi. Hepimiz o yaşlardayken hip popmı rock mı ne oldugu belirsiz kılıklara girdik çıktık ama bunu etraftan esinlenerek yaptık. Oturup tarzımızı yaratalım araştıralım fotograflayalım yazı yazalım demedik. Demekki bu uğraş o çocugun zevkidir. Biz demiyormuyuz hoşumuza gidiyo her parmağımıza renk renk ojeler sürüyoruz mesela. Bu kiminin hoşuna gidiyor kiminin gitmiyor. Ama yine biz demiyormuyuz kimsenin ne düşündüğü önemli değil kendimizi nasıl mutlu hissediyorsak öyle olmalıyız diye.

    Demekki neymiş Tavi de kendini öyle mutlu hissediyormuş ve o tarzda olmak istiyormuş, ha yaşı itibariyle tabikide ileride tarzı değişecek şüphesiz. Ama araştırmaları, yazıları kendince yorumları ve 13 yaşında böyle bir uğraşı içinde oldugu için tebrik ediyorum. Ondan esinlenerek birşeyler yapmıyorum kendimde tabiki ama o yaşta çocuk neler yapıyo neler yazıyo diye ben takipteyim :) hoşuma gidiyo...

    Tıpkı Laçini ve diğerlerini tebrik ettiğim gibi, onu da tebrik ediyorum.

    Uğraş verilmiş her işe, emek verilmiş her değere saygım sonsuzdur. Kim ne yapıyor ve kendini nasıl mutlu hissediyorsa mutlulugu daim olsun. MUCK :)
    Tülay

    YanıtlaSil
  14. tavi çok şirin bi kız ki bazen eda abanın da dediği gibi "büyükanne" modunda olsa da kız marc jacobs defilesini en ön sıradan izledi :D

    YanıtlaSil
  15. *tülay: Aynen öyle, emek verilmiş iş zaten anlaşılıyor ve ne olursa olsun takdir etmek gerek.
    *fashioncholic girl: Evet en ön sıradaydı, demek ki birileri onu oraya layık görmüş.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.