Salı, Kasım 17, 2009

Evden Kesitler: Yemek Masası ve Şifonyer

İki önceki yazıma gelen bir yorumda masamın üzerindeki örtü sorulmuştu. Örtülerden hiç hoşlanmayan biri olarak evlilik hazırlıklarımda çok zorlanmıştım. Hiçbir şeyi beğenemiyordum bir türlü. Sonunda Boyner' de bulmuştum bunu, çok da içime sinmişti çünkü mobilyalara çok uyuyordu.
( Masa üzerindeki süs hediye gelmişti, sandalyeler Tepe Home' dan)
Diğer fotoğrafta ise yatak odamdaki şifonyerin üzerine aldığım sepet var. Hasır sepetlere bayılıyorum. Zaten evin her yerinde de var. Hem çok şık duruyorlar hem de minik şeyleri toplayarak ortalığı düzenliyorlar. Siz de bu tarz sepet arıyorsanız Migros' a bakmanızı öneririm, benim aldığım boy 9,90 liraydı, büyüğü ve küçüğü de var. Başka çeşitleri de var.




Mobilyalarımla ilgili birçok soru alıyorum. Salonda kullandıklarımız *teak ağacından. Bir tanıdığımız vasıtasıyla ağaçları *Burma' dan getirttik ve benim çizimlerime göre yaptırttık. Kaplama mobilyadan hiç hoşlanmadığımız için en azından salonumuzu bu şekilde yapmak istedik, evim 1,5 sene geçmesine rağmen hala ağaç kokuyor. Mobilyalar da yaşıyor. Şöyle ki hergün mobilyada değişiklikler oluyor, buna zaten ağacın çalışması denir bizim meslektekiler aşinadır. Bizim ağaçlar fırınlanmış olmasına karşın yine de çalışıyor, birleşim yerlerinde ayrılmalar gözlemleniyor. Başkası için bunlar sorun olabilir ben zaten baştan bildiğim için bunlar hiç problem değil aksine bu halini çok seviyorum.
Yatak odasındakiler ise yine özel yapım. Özellikle şifonyerimi çok büyük istediğim için  (2.00 metre boyu var) özel yaptırtmıştım, aynı şekilde yatağı ve dolapları da. Kaplama olarak beyaz lake ve bambu kullanılmıştı.

*Burma : Eski adıyla Myanmar, güneydoğu Asya' da bir ülke.
*teak: Genelde tekne güvertelerinde kullanılan çok dayanıklı bir ağaç türü.

Salon ve mutfak ilişkisi adlı yazıma buradan ulaşabilirsiniz. 

26 yorum:

  1. Örtün gercekden cok hosmus sade ve dikkat cekici.Sepetlerde gercekden kurtarıcı oluyo evin olmassa olmazlarından:)Evini merak ediyorum daha önceki resimlerinide görmüşdüm ama arada yenilerini paylaşman cok güsel oluyor.Evinizden mutluluk ve huzur eksik olmasın inşallah...

    YanıtlaSil
  2. Mobilyalar çok şıkmış gerçekten. Hasır sepete de bayıldım, ben de bir bakayım Migros'a.

    YanıtlaSil
  3. tadımlık 2 foto eklemişsin olmaz kii:)) çok zevkli olduğunu söylemeye gerek yok herhalde;)

    YanıtlaSil
  4. laçin evin çok hoş... seni yansıtıyor duru ve sade ....allah mutluluğunu daim etsin

    YanıtlaSil
  5. Benim ev mutfak dahil bu sepetlerden şeker bilirsin hatta bak mutfağa da koy süper topluyor evi koca koca mutfak spatulları vs deli gibi uzun saplarını ortalıkta görmüyorsun, unutmadan yatak odasındakine de içine havlu peçete koy zamanla en alt kısmı lekeli içine işleyen toz vs olmasın, ben gibi deli titiz değilsin sen ama yaparsın belki.

    YanıtlaSil
  6. çok şık bir ev güle güle güzel günlerde oturman dileği ile ...ben de 5 aylık evli biri olarak biraz kendi evimi gördüm sanki.Eşim dekoratör olduğu için herşeyi kendisi çizdi ve yaptırdık bizde...tüm evi beyaz lake yaptım sadece salonumu bambu ile karıştırdım...ayrıca duvar taş plakasının aynısının tam beyazı salonumun tek duvarında var benimde..Eşim taşların üretimini dekor ve montajını yapıyor çünkü, aslında bütün evi kaplatmak istemiştim beni dinlemedi:))Hatta banyonun tamamı taş olunca çok güzel duruyor,yapılmışını görmüştüm...Sana da tavsiye ediyorum :)

    YanıtlaSil
  7. *büşra: teşekkürler. ileride yine kesitlerle paylaşırım.
    *antigone: Mutlaka bak, çok güzel çeşitleri var.
    *biyasimadahagirdim: şimdilik bu kadar :)
    *mine: çok teşekkürler
    *stil direktörü: Senin dev mutfağına çok yakışıyor zaten o sepetler. Benimkiler sadece açık rafta, ancak düzenledi orayı.
    *chfashiontrend: Ben hiç koyu renk kaplama sevmediğim için ben de aynı tonları kullandım, yalnız beyaz lake (benimkiler bir de akrilik) kullanımı çok zor, hem toz hem de çizilme açısından.
    Banyoya dokunmadık biz, inşallah bir 5 sene sonra :))

    YanıtlaSil
  8. ayyy 1 saat oldu tam , blogunu baştan sona inceledim.e bayıldım yahuuuuuuuuuuuuu :))))

    YanıtlaSil
  9. yatak odalarımızın renkleri aynı ;) yanlız benmki beyaz mat lake hatta başucundaki aynalı mumluk bile aynı geçenlerde bi arkadaşımdan hediye olarak geldi ;) parfümlerimizde aynı biraz daha incelersem baya bi ortak şey çıkıcak gibi =))
    Allah güzel günlerde oturmayı nasip etsin zevkle döşenmiş herşey çok güzel...

    YanıtlaSil
  10. laçin sandalyeye çıkıp mı çektin fotoyu:)

    YanıtlaSil
  11. *hande: :)) teşekkür ederim, hep beklerim..
    *jege: teşekkürler
    *zeynep: o mumluk da bize hediye gelmişti :)) valla aynı o zaman çoğu şey
    *bebek ve nikah şekerciniz : evet :)

    YanıtlaSil
  12. Laçin hepsi çok şık güle güle oturun inşallah. O sepetler mutfakta kullanım için iyi demiş edi ama üzerine birşey örtmek mi gerekir toz açısından. Benim mutfakra açık raf yok ama büyük tencere kaşıkları için olan yerimde dar aklıma yattı gibi de ama kullanışlı olur mu diyede düşünüyorum hani :))

    YanıtlaSil
  13. slm,
    dünkü markafoni davetiniz için tşk etme fırsatım olmamıştı.şimdi etmek istedim.Yazılarınızı takip ediyorum sürekli.çok şekersiniz...
    ayrıca da yaptığınız birbirinden güzel-her şeyden önce el emeği-tasarımlar için de hafif bir hasetle takdir ediyorum sizi :)
    Böyle siz diye yazınca da TRT spikeri formatında oldum ama :)aslında resmi biri değilimdir.....

    YanıtlaSil
  14. Laçin'ciğim konuyla ilgisi yok ama birşey sormak istiyorum. Strawberrynet'ten parfüm sipariş etmiştim. Çok uygun bir fiyattaydı. Sanırım birşeyleri eksik yaptım. Ve onların sisteminde görünmüyor siparişim. Zamanını almayacaksam nasıl sipariş edilir, nasıl takip edilir bunları bana anlatabilir misin? Bu siteden alışveriş yaptığını bildiğim sana yazdım. Yardımcı olursan teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  15. yatak odalarında bu rankleri seviyorum daha doğrurusu ağaç renklerini çok seviyorum.masanda ki gibi ağaçların ddamarları görünecek.
    çok güzel döşenmiş mutlu mesut oturmak nasip olsun.

    YanıtlaSil
  16. şifonyerin çok güzel beyaz lake gerçekten çok şık durmuş.laçincin alakasız olucak ama cerrahpülu eczanesi sitesinden parfüm almak istiyorum ama orjinalmidir acaba sen daha önce alışveriş yapmıştın sanırım siteden sence almalımıyım güvenilirmidir...

    YanıtlaSil
  17. cnm beyaz lake bambu karısımını cok sevdiimm .zevkine saglık.bu arada okulda bol bol soyler hocalarımız ahşap çalışır:)kulaklarını cınlatmıssın...

    YanıtlaSil
  18. masanın örtüsünün fotosunu yakın olsun istemiştimki çok hoşuma gitti yapmayı denicektim üzerine tül veya organze gibi bişeyle monte edilmiş çiçekler sanırım evinde bir harika sana yaraşır olmuş allah evinizin huzurunu bozmasın canım benim.benimde iki kızım var ikiside evli küçüğüm 2 yıllık evli bizde bayağı uğraşmıştık bu işlerle zor ama zevkli işler büyük bir zevkle döşemiştik evlerini hepiniz hepimiz evlerimizde mutlu olalım inşallah...

    YanıtlaSil
  19. bir mimarın gözünden daha fazla dekorasyon istiyorum:)) çok güzel bi evin var çok güzel renkler özellikle mobilya seçimin tam istediğim tarzda huzurla mutlulukla oturun. keşke bi de dekorasyon blogun olsaydı geçen renklerle ilgili yazdığın yazı o kadar bilgilendirici yol göstericiydi ki tadı damağımda kaldı. öyle bi hayal işte:)

    YanıtlaSil
  20. Venge renginin asil duruşuna aldanan biri olarak tozdan kafayı yemek üzereyim. Birdaha alsam ı ıh dilim yandı bikere. Sepetler cidden cok işe yarıyor benım banyomdada var.
    lakeyi kullanmak zor olmuyormu laçin özellikle yatakodasında çizilmemesi açısıdnan

    YanıtlaSil
  21. *fatma: Evet Eda onların üzerine kurulama bezlerini örtüyor.
    *pumpkin: rica ederim :) teşekkürler takibiniz için.
    *misketlimonu: siparişi verdin de ödemeyi yaptın mı acaba? ödeme yapıldıktan sonra zaten onay maili geliyor. Mail kutuna bir daha bak eğer ödeme yaptığına dair mail yoksa ödeme yapmadığından siparişini de göremezsin.
    *pembe fiyonk: çok teşekkürler, hepimize
    *ruşen: ben pradan parfüm almadım ama diğer ürünleri orijinaldi, sanmıyorum bir sorun çıkacağını.
    *ozge: değil mi, "ahşap çalışır" bende canlı örneği var..
    *hürriyet: Yok onlar sadece nakış, başka bir kumaş yok üzerinde.
    hepimize inşallah.
    *prima donna: öyle bir blogum olsaydı muhtemelen bomboş kalırdı, bu konuyla ilgili çok yazı yazamıyorum ben
    *tuku: venge maalesef öyle, ama beyaz lake de çok zor. Çok çiziliyor ve tozlar da sorun oluyor.

    YanıtlaSil
  22. KOLTUKLARINI NERDEN ALMIŞTIN LACHEEN

    YanıtlaSil
  23. merhaba Laçin
    taşınacağımız ev için dekorasyonla ilgili bilgiler ararken bulmuştum siteni ve üretebilme,giyinebilme,kombin yapabilme yeteneğin karşısında hayran kaldığımı söylemek istiyorum...
    parası olan herkes alışveriş yapabilir,fakat birbirinden ayrı parçaları,farklı tarzları match edebilmek gerçektende çok az insanda bulunan bir yetenek bence:)

    şimdi soruma geçiyorum:)
    birkaç ay içerisinde taşınacağımız evimiz için tv ünitesi ,yemek masası ve yatak odası yaptırtmak istiyorum,özellikle senin bambunun rengine bayıldım,moblyalarını nerede yaptırdığını öğrenirsem süper olacak:)sakıncası yoksa tabi:)

    bu arada taş duvarınıda çaldım haberin olsun:)))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  24. *başak: yemek masası sandalyeleri Tepe Home' dan, o gözüken yeşilli tekli koltuk Papatya'dan.
    *fatoş: Teşekkür ederim, yazdıklarımı beğendiğine çok sevindim.
    Benim yatak odasını Masko'daki Engin Mobilya yapmıştı. Tanıdık olduğu için modeli baya değiştirmiştim, benim çizime göre yaptılar. İnşallah hala ordadırlar, haber alamadım çünkü o zamandan beri.

    YanıtlaSil
  25. cok zevklisiniz o agac kokusu kimbilir ne kadar guzel okuyordur:)
    rica etsek evinizi daha ayrintili cekermisiniz lacin hanim yakinda ev degistiricem fikir edinmek istiyorum mesela halilarinizi perdelerinizi ve koltuklarinizi cok merak ediyorum
    mutlu ve saglikli gunlerde oturmaniz dilegiyl sevgiler
    denizay

    YanıtlaSil
  26. bende 5 y sonra evleniyorum dün akşam mobilyalarımızı seçtik bende senin gibi kaplama mobilyadan hoşlanmıyorum. fakat yaptırmayada cesaret edemedim açıkçası, bu sebeple mudo concept'ten beğendik salonu, benim beğendiğim mobilyalarda teak ve bambu karışımı.. çok içime sindi fakat evim o kadar küçükki :( eve gelince nasıl duracaklarını hiç bilmiyorum... bir de şu mobilya çalışıyor tabiri kafamı karıştırdı :)
    ELİSA

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.