Perşembe, Haziran 18, 2009

Pazar gibi Perşembe



Bu sabah biraz moralim bozuk uyandım, hala da tam düzelebilmiş değilim. Bazen böyle oluyor, enerjim de düşük şu an. Belki sol tarafımdan kalkmışımdır, öyle denir ya.

Neyse sabah böyle kalkınca normal bir kahvaltı mutlu etmeyecekti beni, ben de pazar kahvaltısı gibi hazırladım beş dakikada. Tabi bir de kendime ödülüm olan (eşim çok sevmez ama yine de yer) pancake veya krep seçeneklerinden pancake' i tercih ettim. Hem yapımı çok daha hızlı hem de az malzemeyle çok ürün alınabiliyor. Bir de yumurta yemekten çok haz etmediğim için kendisini yemenin güzel bir yolu bence.

Tarif vereyim, ama ayrıntılı değil hiç baştan söyleyeyim. Hiç ölçü kullanmam ben pancake veya krep yaparken.

[not : Gerçek pancake tarifi daha farklı olabilir benimki kolay olanı]

2 kişilik :

-1 yumurta
-1 bardak süt
-1/2 paket kabartma tozu
- aldığın kadar un
- 1 çimdik tuz, 1 çimdik şeker

Hepsini mikserle çırpıp sıcak yağlanmış tavaya kepçeyle koyuyoruz. Küçük pancakeler yaptığım için yarım kepçe yeterli geldi. Bir yüzü pişince diğerini çevirip o yüzünü de pişiriyoruz, işte bu kadar. Bir de çok yağlı olmaması için küçük bir öneri : küçük bir kaseye çok az sıvı yağ dökün, tavaya bu kaseden fırçayla aldığınız yağı sürün. Böylece yüzen yağlar olmaz, sadece gerektiği kadar yağlanır.

Çok az tuz ve çok az şeker koyulduğu için bu tarif ne tuzlu oluyor ne de tatlı. Yani peynirle de yiyebilirsiniz, reçelle de.

8 yorum:

  1. oh :) ne güzel afiyet olsun. enerjini full'lemiştir inşallah bu güzel kahvaltı. bende bu tarifte ki gibi yapıyorum ama kabartma tozu koymuyorum, onun yerini doldurmak için bi yumurta daha kırıyorum bu ölçülere :) braun sorumuzu beklerken iştahım açıldı iyice bu nefisleri görünce :)

    YanıtlaSil
  2. Laçin, dün gece canım pancake çekti. Sabah kalkınca tarif arayayım dedim ki daha aramak aklıma gelmemişken bunları gördüm:) Haftasonu mutlaka deneyeceğim, yummy:) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım eline sağlık çok severim ben de.. Güzel tariflerini de görmek isteriz burda :)
    Kargo ulaştı mı sana merak ettim..
    Sevgilerr

    YanıtlaSil
  4. Bu saat oldu kahvaltida etmedim ya nasil canim cekti bir mutfaga kacip üsenmeden kendime yapsam mi ki :P Ben kendime hic özenli birsey hazirlamam, genelde birilerine esime hazirlamayi severim :S Ne kötüyüm kendime :S
    Sanada iyi enerji gerek bu aralar kampanya sorulariyla bayagi mesgulsün hemde blogada yazilar ekliyorsun maasallah isin cok . Kolayliklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Laçin aynı tarifi yoğurdu ayran gibi yaparak dene ve karbonat koy daha lezzetli oluyor
    dediğin gibi ister bal-kaymak reçelle, yada kaşar domates güsell.
    Ayrıca tavada iç malzeme hazırla kuşbaşı et mantar yeşil ve kırmızı biber kavur
    krep yap harcı içine koy kapat üzerine beşamel sos yap dök fırınla nefffffiiiiisss oluyor

    YanıtlaSil
  6. Slm ne tesaduf bu sabahta ben kızıma yaptım pancake,üzerine çikolatada,bal kaymak ve muzlada deneyin enfez bir tad oluyor inanın:)ellerine sağlık LaCheen afiyet şeker olsun cnm.

    YanıtlaSil
  7. BEN DE çok severim pancake i.. ve bi türlü ölçü tutturamadım.. hep kafama göre yapıyorum :)

    bazen sebepli mi belli değil bana da öyle keyifsizlik geçiyor.. belki bilinçaltında bişeye takılmışsınıdr..umarım geçmiştir..neşelenmişsindir..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ben hic yemedim bundan ama sayende hem ogrendim hep yiycem tesekkkurler lacheen bi tanesin
    (bende yumurtayi krep disinda yemem boylece yemis olurum teflon tavada da yaparsam hic yagsiz olur:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.