Pazartesi, Haziran 22, 2009

İstek Pazartesi:Korsajlı Toplama Etek Dikişi

İstek pazartesileri yazmayalı baya olmuş. Açığı kapatmak lazım...

Bugün uzun zamandır istek alan kermeste giydiğim deli işi eteğin biraz daha normal versiyonunu anlatacağım. Bu kalıp benim yarattığım bir kalıp değil, seneler önce Sisley'den aldığım bir eteğin kalıbı. İki sene kadar önce aynı kalıptan tafta bir etek dikmiştik annemle, bu da ikinci versiyonu oldu.

Kalıbı bu kadar çizebildim, inşallah anlaşılıyordur. (ölçüler 38 beden içindir, sadece korsajın en ölçüleriyle oynayarak beden değişikliği yapabilirsiniz.)



a : 12 cm
b : 38 cm
c : 19 cm
d : 47 cm
e : 47 cm
f : 66 cm
g : 22 cm
h : 66 cm
i : 90 cm
j : 42 cm
k : 44 cm

Gelelim yapılışına :



1. Öncelikle bu ölçülerle korsaj ve etek parçalarını kesiyoruz. Korsaj parçası kumaştan 4 adet, etek parçası kumaştan 2, astardan 2 adet kesilecek. Bu parçalardan yandan fermuarlı, astarlı bir etek dikiyoruz. Sadece yan yazan yerler birleşecek, diğer yerler açık kalacak.
2. Eteği tersine çevirip fotoğrafta görülen noktaları işaretliyoruz, bu noktaların yeri çok önemli olmamakla beraber yanlara paralel olması önemlidir.
3. Bu noktalara kurdele dikiyoruz. Kurdele dikerken önemli olan altta kalan noktalarda kurdeleyi kumaş ve astarla beraber dikmek, üstte kalan noktalarda ise sadece astara dikmektir. Aynı şeyi arka taraf için de tekrarlıyoruz.
4. Diktiğimiz kurdeleleri üst ikişerli olarak birbirlerine bağlıyoruz. Yani üst ve alt olarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.