Çarşamba, Haziran 17, 2009

Ne yapsam...



Gelin ayakkabım adlı yazımda bu ayakkabıdan bahsetmiştim. Bir seneyi geçti bunu giyeli ama ben onu unutmadım. Model çok rahat olduğu için ve görünümünü de beğendiğim için gelin ayakkabısından çıkarıp normal bir ayakkabıya dönüştürmeyi düşündüm.

Öncelikle topuklarını ahşap topuklar ile değiştirttim. Bir de bej veya taba renge boyatmak istedim. Ama şu inci beyazı dedikleri derinin boyası üzerine hiçbirşey tutmuyormuş, lostradan geri aldım. Şimdi ahşap topuklu inci beyazı ayakkabılarımla birbirimize bakıyoruz. "kendim boyasam mı diye" kendime sorup önce evet sonra hayır cevabı veriyorum.

Bu ayakkabıyı bu haliyle süslesem tam olmayacak sanki, emanet gibi duracak. Kesin boyanması lazım, ne yapsam ne yapsam...

9 yorum:

  1. Merhaba laçin ayakkabıların kumaşla kaplandığını duymuştum hatta bunu bağdat caddesinde bir ayakkabıcı yapıyormuş ben abiye bir elbise için uygun ayakkabı bulunamadığında hanımların aynı kumaşla kaplatarak abiyeleri için ayakkabı yaptıklarını biliyorum bunu bir arkadaşım yaptırmıştı fakat ayakkabsını görmedim hatta ben kendim adamı bulamazsam deniycem ucuz bir ayakkabı ile. ama boyatamıycaksan süslemek le de çözüm bulamazsın en iyi çözüm bu olabilir

    YanıtlaSil
  2. Laçin benimde nacizane fikrim, üzerinde değişiklik yapmasan bile kaybın olmayacak bu ayakkabıları, uzun süreler saklaman yönünde , düşünsene annenden kalan cantalara nekadar cok sevinmiş ve cok değer vermiştin geçmiş yazılarında. Kaldıki bunlar gelin ayakkabıların bence kenarda durmalı özel oldugunu düşündüğün zamanlarda giyebilmeli ama saklayabildiğin kadar saklamalısın. Fikir senin tabi ama bir düşün derim.

    YanıtlaSil
  3. belki gelinlik değildE ayakkabı değerlendirilir açıkca ben krık beyaz ayakkabımı topugu kalın (2001 de kalındı moda )bırde rahat oynayım dıye tercıh etmıstım revüze ettim kı bu ıslerden anlamamama rağmen ustunde ınce bantlar vardı bende o bantları krem rengi dantelle kaplattım ustunede metal sarı ve gumus zımbalar taktırdım ve bantlar 4 tane 2 tanesı yanyana dıger ıkıtanesı yan yana capraz gelıyordu ben 2 banda cevırdım 2 yanyanayı bır sardırdım ve oldukca romantık oldu topuguda krık beyaz derı ıdı ve kösele ele onuda kestırdım bılekten baglamalıydı sımdı dantel bır sandelet havasında ve cok orjınal duruyor hatta betada bu sene bogle bır gladyotor sandalet var benımkı dantellı zımbalı oldu sımdı begenenlere gelınlık ayakkabım dıyorum sasırıyorlar boglemıydı ayakkabın dıye ve severek gıyıyorum

    bencede degerlendırılmelı ama hatta eskıden duvaklardan cocuklarına cıbınlık yaparlarmıs :)

    YanıtlaSil
  4. topukları tahta ıse ole kalabılır aslında !!
    ama ben cok sasırdım yha nasıl boya yapılmıomus bu renge asıl boya bu renklerı daha ıyı kapatmazmı laçincim sen hanı bı ayakkabını boyamıstın yha olmadı yıne kendın bısıler yap :))

    YanıtlaSil
  5. YELİZ ÇELİK18 Haziran 2009 18:02

    bence en güzelini düşünmüşsün,ben de maddesel birşeye ne olursa olsun önem vermenin doğru olmadığını düşünürüm,bu hayatta tek önemli olan şey sevginin dostluğun saklanıp korunması,gerisi hikayeee.... o kadar yeteneklisin ki elini neye atarsan süper oluyorrr(bimden alınan babetlerrr süper olmuştu)
    heyecanla sonucu bekliyorummm,
    kolay gelsin
    sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  6. ayyy ben de özendim..ben de ayakkabımla oynasam mı acep.. 1 kere giydim ööyle duruyo :(
    naapıcaksın bakalım merakla bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
  7. Laçin,taşlar söküldükten sonra saten bir kumaşla kaplama yaptırabilirsin çok şık olacaktırr..

    YanıtlaSil
  8. Bence dursun neden dersen belki bi oğlun olur onun sünnet merasiminde gitersin hani sünnet cocugu anneleri genelde krem gibi giyerler ya ama tabi sen bilirsin nerden ne cıkardım:P

    YanıtlaSil
  9. bence bu haliyle bile -öndeki taşları çıkartılarak- çok romantik diğer tabirle hanımhanımcık bir elbiseyle giyebilirdin.. sonuçta beyaz olması illa ki gelinlik altına giyilmesini gerektirmez ki..;)

    ya da illa ki inci beyazı olmasın diyorsan sprey dore boyalarla efekt verebilrsin,şöyle altın ve gümüş alacalı ahşap topuklu bi ayakkabı çok ilginç olur bence..;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.