Çarşamba, Haziran 03, 2009

İstek Çarşamba:Puf Etek Yapımı

Pazartesi istek gününü yapmaya vakit bulamayınca bugüne kaldı. Puf eteği yaparken fotoğraflamıştım, genel olarak nasıl yaptığımı anlatmaya çalışacağım.

Bu etek için tafta kumaş, astar için koton kumaş ve bel bandı için 10 cm lik lastik kullandım. (Lastiği biraz dar kestiğim için de arka ortaya fermuar ekledim, siz sadece lastikle de yapabilirsiniz.)



Öncelikle etek için kullanacağımız dikdörtgen parçayı ve aynı şekilde astarı büzüyoruz. (1) Lastiği aralarına alıp dikiyoruz. (2)
[ad#yatay-yazilar-arasi]



Arka orta dikişi kapatıyoruz ve etek uçlarını yapıyoruz böyle istediğimizden biraz daha uzun bir etek elde etmiş oluyoruz. (3)Bu işlemden sonrası süslemedir, farklı şekillerde yapılabilir. Altlardan başlayarak eteği astarla beraber yukarı topluyoruz. (4) Bu toplamaları aynı hizada olacak şekilde de yapabiliriz dağınık şekilde de. Nasıl bir sonuç istediğimize bağlı tamamen. Ben elimden geldiğince aynı hizada yapmaya çalıştım.(5) Bu toplama işlemlerini iğneledikten sonra arkadan astarı dikerek tutturuyoruz. Ve puf eteğimiz hazır.

not : Kullanacağınız kumaşın ölçüsü için bel ölçünüzün en az iki katını en olarak istediğiniz boydan 10-15 cm fazlasını da boy olarak alabilirsiniz. Beldeki büzgünün düzgün olması için 2 katı olması yeterli bir ölçüdür. Boyda toplama yapılacağı için sonuç etek diktiğinizden daha kısa olacaktır.

Astarlı çalışmak toplamaların arkadan tutturulduğunda önden temiz gözükmesi için gereklidir.

[ad#yatay-yazilar-arasi]

3 yorum:

  1. canım çok teşekkürler .............

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık. yine güzellikler yaratmışsın.

    YanıtlaSil
  3. Laçin abla seni uzun zamandır takip ediyorum yaptığın çalışmalar çook hoşuma gidiyor seni kendime örnek alıyorum ablacığım hayatında başarılar dilerim...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.