Cuma, Şubat 18, 2011

Nar çiçeği, Yavru ağzı, Kırmızı

Bu aralar Nil' den fırsat bulamadığım için bir şey yapmaya vaktim olmuyordu. Dün sabah kendisi uyuyup bana biraz izin verince kumaş boyama yapnaya karar verdim. 
Sevgili zeto da burada ceketini boyamış onu okuduktan sonra aklıma eski yaptıklarım  geldi. Hatırlayanlar olacaktır, daha önce degradeli bir boyama yapmıştım (fotoğrafı burada var, yazısı kaybolmuş!) burada ve burada ise çamaşır makinesinde boyama yapmıştım. 



Öncelikle eski beyaz Mango mantomu attım çamaşır makinesine. Elimdeki yavru ağzı ve nar çiçeği renkteki boyaları kullandım. Manto için iki paket kumaş boyası ancak yetti. Aslında daha koyu bir renk bekliyordum ama tam yavru ağzı oldu rengi. (Bu arada mantonun çekmemesi için 90 derece yerine 50 derecede çalıştırdım makineyi)

Sonra hızımı alamadım bu yazımda gözüken beyaz hamile kotunu koyu kırmızı boya ile boyadım. Çıkan sonuç açık kırmızıydı :) Doğumdan sonra kalan 3,5 kilom yüzümden yalnızca dört-beş pantolonuma girebiliyorum hala o yüzden hamile pantolonunu birkaç kere daha giyebilmek benim için yeterliydi. Kiloları verip sporla toparlanana kadar beni idare etsin yeter.

13 yorum:

  1. fikir harika sonuçlar harika :D:D:D ellerinize sağlık http://semforever-semforever.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. günaydınnnnnnn

    siz hala fazla kilonuz olduğunumu düşünüyorsunuz :)))
    çook tatlısınız çook..
    vede çok becerikli.her gün sizi okuyarak hayat buluyorum neşeleniyorum.
    1.nill çok tatlı bende bebek sahibi olmak istiyorum...
    2.annesi dahada tatlı bende senin kadar fit görünmek istiyorum.
    3.saçlarımı bu kadar kısa kestirmeye karar verdim.
    4.dikiş ögrenip uygulamak istiyorum.
    umarım seni sıkmadım yazdıklarımla güzel bir haftasonu diliyorum..

    YanıtlaSil
  3. bende de trenchcoat var böyle krem renk.Naylonsu olunca tutmaz sanırım boya.İpekli - yünlü - pamuklularda uygulanır sadece sanırım.Uygulama nasıl oluyor o kısmı anlamadım.Deterjan gözüne mi koyuluyor boya.Ayrıca makınede oldugu ıcın, sonradan yıkananlar da aynı renk olmasın :D
    cesaretlendım sımdı, dolap gözümün önünden geçti de, ne çok şey var boyanabılecek ... ama boya nerden alınacak o da var?

    YanıtlaSil
  4. *semforever:teşekkürler
    *emelle hayat ne güzel: kilo problem değil pantolonlarıma girebilsem gerisini umursamıyorum :) Size de güzel haftasonları diliyorum.
    *ece nur'un annesi: boyayı aktardan alıyorsunuz, üzerinde nasıl kullanılacağı yazıyor zaten. ben sonrasında çamaşır suyuyla çalıştırıyorum birkaç kez makineyi o zaman temizleniyor.

    YanıtlaSil
  5. selam laçin'cim. renginden sıkıldığımız şeyler için çok güzel bi yöntemmiş. ancak bu toz boyalar çamaşır makinasına zarar vermiyor mu? yani orasına burasına kaçıp bozma gibi bi ihtimal yok mu?

    YanıtlaSil
  6. cok eglenceli, rengiden sıkıldıgım bircok seyi bircok kereler ben e boyamisimdir. hatta bu boyalarla batik yapmak da cok cok eglenceli sonuclar dogurabiliyor. hamilelik kilolarina takilmamak lazim, bebegin pesinden kosarken zaten eriyip gidecekler, sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  7. Selam, oldukça başarılı olmuş gibi. Şık gözüküyor. Bende birden çok şey marak ettim makineye zarar vermesi konusunu, boyaları nasıl makineye koyduğunu, detarjan gözümü, makineyi boya yapmıyor mu peki, birde heryerine eşitmi dağılmış yoksa alacalı bulacalı mı oldu diye. Ben yazarken yoruldum ama ben böyle birşeyi yeni duydum sanırım bukadar merak edişim ondan.

    YanıtlaSil
  8. Daha öncekilerle ilgili verdiğin linklerde tüm bilgiler varmış canım. Sorularımın hepsine cevap buldum. Çok güzel bir yöntem. Bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim. Ama yinede kumaşta dalgalanma yapıyor mu? ve kumaştaki boya sonraki yıkamalarda akıyormu merak ettim.

    YanıtlaSil
  9. eline saglik kotun rengi guzel bir kirmizi..

    YanıtlaSil
  10. benimde pembeli beyazlı bir ceketim var laciverte boyamak istiyorum ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir renk olmuş ya, benim de buna benzer bir montum var boyamak istiyorum ama cesaret edemiyorum :S Çünkü daha önceki çamaşır makinesinde boyama denemelerimde renklerin oldugundan çok açık renk tuttuğunu ve alacalı olduğunu gördüm. Daha önceki postlarını da okudum bununla ilgili sen de bu konuya değinmişsin ama emin olamadım. Bu boyadığın mont da alacalılık var mı acaba? Bir de ben mesela siyaha boyamak istiyorum gri gibi mi olur ki :S

    YanıtlaSil
  12. Canım harika bir konu oldu benim de bir elbisem var 1 kez giydim, Rengini değişmek istiyorum ama elbise dediysem öyle gelinlik gibi bişey. Resmini yollasam bana tavsiye verebilir misin?
    Çok sevinirim...

    YanıtlaSil
  13. boya kullanıp, renklerini değiştirmek iyi fikir. :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.