Çarşamba, Şubat 09, 2011

Batik Desenli Penye Elbise


Yine uzun zaman önce diktiğim bir elbise. Kumaşını pazardan almıştım batik desenli kalın penye, aslında biraz sweatshirt kumaşına da benziyor. Modeli burada diktiğim elbiseyle aynı temel olarak, sadece etek kısmı farklı. Bunda üst kısım basene kadar geliyor, altına dar etek ekledim ve ek yerine lastik geçirdim. Böylece o kısım katlı duruyor. Dikişlerde yine taslağını hazırlayıp terzime götürmüştüm, bu kumaşlarda reçme seviyorum artık biliyorsunuz :)

Bu modelin göbek kısmında fazlalıkları olanlar (mesela şu an ben :) için uygun olduğunu düşünüyorum ama hamileyken değil bence. O zaman denemiştim de çok kötü durmuştu.
kolye-afrodit , çizme-trendyol

19 yorum:

  1. günaydııın işe gelir gelmez ilk fırsatta açıp bakıyorum bugün ne var diye.bu elbise çok güzel.benim istediğim bir model çünkü doğum sonrası kilolarım halaa duruyor.bendede singerin bi makinası var ama penye dikiyormu seninki?benbeceremedim.ince iğne mi kullanıyorsun?cevaplarsan sevinirim:))

    YanıtlaSil
  2. penye ve jarse iğnesi diye bir iğne var onunla gayet rahat dikiyorum. Ama penyenin çok ince olmaması lazım yoksa toplanma yapabiliyor.

    YanıtlaSil
  3. çok şekersin canm. böyle dikişe ,üretmeye geri döndüğünü görmek çok hoşuma gidiyor.. bebeğinle beraber güzel günler diliyorum sana:)

    YanıtlaSil
  4. şu an harika duruyor ama:) Renkleri de çok yakışmış.

    YanıtlaSil
  5. Laçin'cim seni çok uzun zamandır takip ediyorum ve her yaptığına bayılıyorum, cesaret gelirse senin modellerinden (basit olanlardan tabi) uygulamak istiyorum. seni ve güzel minik prensesini (izninle) öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  6. çok şıkk olmuşşş:=)
    http://fashionbykitty.blogspot.com/
    bloguma beklerm

    YanıtlaSil
  7. ÇOK YAKIŞMIŞ KİM DER YENİ DOĞUM YAPMIŞŞ TÜTÜTÜÜÜÜÜÜ

    YanıtlaSil
  8. cok guzel olmus..eline saglik.bu arada dogum sonrasi cok cabuk toparlanmissin. darisi basima .xx

    YanıtlaSil
  9. laçin,eskiden bir genç kız edasıyla fotoların çıkardı.şimdiyse tam bir kadın olmuşsun artık:)aramıza hoşgeldin.

    ve neden çok çirkinleşmiş görünüyorsun.yeterli makyajmı yapmadın yoksa turuncu sana yakışmıyormu,doğrusu anlayamadım.saçlarını artık balyajla falan açtırma zamanı gelmiş galiba,bu koyu ton senin zaten sert olan yüz hatlarını dahada sert gösteriyor.bi düşün.nili öperim.
    emine

    YanıtlaSil
  10. canım çok güzelsin maşallah...bu arada ben dilşad bak bende blogcu oldum daha üç satır ama olsun.medela nın pompası doğru bir tercih olmuş.kızının biberona alışması için ki alışsın benimki gibi hiçbirşey almaz sonra haftada bir sağ ve bir başkası besleyebilsin.
    sana mahcubum acayip gerildim çok istediğim bir şey vardı bulamadım günlerdir her öğlen çıkıp onu arıyorum ama bulucam buluncada sana yolladım nihayet diye haber vericem.
    bu arada emziren anneler grubuna katılmanı tavsiye ederim google da kuzende dahil bir sürü arkadaş var orada ve her türlü sorularına anında cevap verirler öpüyorum senide minnoşunuda.

    YanıtlaSil
  11. aslında batik deseninden hiç hoşlanmam, ama sizin elbiseniz rengi ve modeliyle çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  12. Çok beğendim. Bu arada sana bu kilo çok yakıştı. Herkese hamilelik yakışmaz. Ama bence sen bu anne halinle çok güzel oldun!

    YanıtlaSil
  13. Lacin, elbise super olmus, sana da cok yakismis! Harika bir anne oldun ve Nil'e yaptigin ciciler cok guzel. Bir erkek annesi olarak gipta ile bakiyorum :)) Kizinla kendine dikip birlikte giyeceginiz kiyafetleri bekliyorum merakla! sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Masallah size. Siz de de fazlalık varsa :)

    YanıtlaSil
  15. Emine'nin yoruma bittim iltifat mı hakaret mi belli değil:D:D normalde olsa beğenmeyeceğim renk ve desen ama size çok yakışmış. sevgiler

    YanıtlaSil
  16. merhaba laçin elbiseyi çok beğendim. Ben de yeni doğum yapmış biri olarak fazla kilolarımı örtecek böyle bir elbise arıyordum. Rica etsem bana da dikebilir misin. Çok tatlısınız kızında sende..

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, elbise de saç da, elbisenin rengi de çok güzel duruyor. Hani eski bir şarkı vardı. "Her halinle, her şeyinle güzelsin" diye.. tıpkı o şarkıdaki gibi. İnsanların nasıl görmek istedikleriyle bağlı galiba herşey biraz da. Emine hanıma katılmıyorum. Çook eskiden insanların saç renkleri açıldığında yada saçlar daha açık boyandığında, yada açık renk birşeyler katıldığında karşılarındaki kişilerin daha soft göründüğüne inandırıldı hep ama eskilerde kalmadı mı bunlar? Bu nedenledir ki 80'ler ve 90 larda neredeyse herkes yarı sarışın olmuştu. Koyu renk saça hala alışamıyor insanlar sanırım. Ama size her renk gidiyor gerçekten, ben siyah görünen saçınızı da halinizi de çok beğendim. Doğum yapsam bu kadar toparlanacağımı ise hiç sanmıyorum. Her halinizle insanlara da güzel örnek oluyorsunuz. Üretkenliğiniz ise cabası. Selamlar. Handan YİĞİT.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.