Pazartesi, Aralık 20, 2010

Pastel Elbise ve Vizon Çizme

Hafta sonu bir yemeğe davetliydik, koca karnımdan dolayı artık bana olamayan elbiselerimi bir kenara bırakıp yeni bir elbise giymek istedim. Kendim dikmeye bile üşendim bu sefer; kumaş alıp terzimde hemen biçtim, her şeyini ayarladım.  Sağolsun terzim de dikiverdi. 
Kumaşım yine çelik örme diye geçen triko tarzı kumaş. Model çok basit. Dar yarasa kola uzun kol ekledim, gövdede ise etek ucunda yaptığım dörder pliyle etek ucunu daralttım. Hem karın kısmı hem de etek ucu bol olunca iyice tente gibi oluyor hamile kıyafetleri bence. Altına da düz çizmelerimi giydim, o kadar... 
Bütün akşam oturduğumuz için ilk başlarda gayet iyiydim ama yine de biraz erken kalktık, çok zorlamanın bir alemi yok diye düşünüyorum.


Elbise - benim tasarımım, terzimin dikişi / çanta - ? / çizme - trendyol

Bunun dışında 37. haftaya girdik bugün, kavuşmaya çok az kaldı. Artık ağrılarımın çözümünü tam olmasa da biraz buldum sayılır. Sabahtan yapılacakları, dışarı çıkacaksam onları hallediyorum ve oyalanmadan eve geliyorum. Oturmaya kendimi zorluyorum resmen. Yarım saat bir şey için ayaktaysam bir saat oturmaya veya uzanmaya çalışıyorum. Ve bu benim için maalesef çok zor, o oturduğum zamanlar o kadar vakit kaybı geliyor ki bana.  Ama doktorumun da söylediği gibi istirahat etmekten başka yapabileceğim bir şey yok. 
Çok şükür ağrılarım ve el-ayak şişmelerimin dışında bir şikayetim yok. 

24 yorum:

  1. Bir insan hamileyken bu kadar şık olabiliyormuş mu, evet olabiliyormuş. Elbisenin modeli güzelmiş, çokta rahat görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Lacheen Hanım Merhabalar,
    Elbisenin modeli, rengi herşeyi ile size çok yakışmış.Güle güle kullanının..Bu elbiseyi hamileleikten sonra bile çok rahat giyersiniz, bele bir kemer ile belki..Lacheen Hanım diğer taraftan size sormak istediğim bazı sorular var; Bebeğiniz ne zaman doğacak?Doğum yöntemine karar verdiniz mi?Bir de bebek odasını ne zaman derleyip, toparladınız?Ben de 34 haftalık hamileyim ve daha bebek odasına dair hiç bir şey yapmadım, sadece mobilyalarımız geldi ve onları havalandırıyorum:)Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. elbise harika olmuş sanada çok yakışmış :) bu arada ikinci resmine bakan senin hamile olduğunu anlamaz bile :) ne güzel bir hamilelik süreci geciriyorsun :) (maşallah diyeyim nazar degmesin)

    YanıtlaSil
  4. *nergiz: çok teşekkür ederim. Elbise gerçekten çok rahat oldu.
    *elif:Çok teşekkürler.
    Doğum ile ilgili henüz karar vermedim, bu hafta belli olacak. Bence bebek kıyafetlerini yıkayıp ütülemeye başlayın onlar çok vakit alıyor ama zamanınız var daha yaparsınız.
    *chunli beauty: Çok teşekkür ederim. Evet, ikinci fotoğraf nedense öyle çıkmış, biraz yan dönünce bütün gerçekler gözüküyor :))

    YanıtlaSil
  5. tabiki sen, gördüğüm en tarz annesin :) Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin......

    YanıtlaSil
  6. Ortak görüşü ben de paylaşayım.. çok güzelsin Laçincim, maşallah :)
    Azıcık kaldı.. Sağlıkla, kolaylıkla gelecek bebiş..

    YanıtlaSil
  7. hamılelık bir kadını ancak boyle güzelleştiebilir işte
    masallah.
    elbısenın modelı rengı cok sık. bayıldım :)
    saglıkla güle güle giy

    YanıtlaSil
  8. elbisenin ve ayakkabı-çantanın renkleri ne kadar müthiş durmuş birbirleriyle, başka renk ile kombine etsen bu kadar şık olmazdı belki de! bayıldım :)

    YanıtlaSil
  9. Elbise çok güzel ve çok yakışmış. En şık hamile ünvanını benden önce yorum yazanlar da vermiş ama ben de tekrar etmeden duramayacağım. Renk de model de harika.

    YanıtlaSil
  10. maşallah maşallah çok güzelsiniz.
    Sevgilerimle.
    www.gulosveannesi.com

    YanıtlaSil
  11. Hamilelik sana çok yakışıyor, eminim minik Niloş annesi gibi çok cici olacaktır... Kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  12. Lacincim harikasin valla .Zevkime inanilmaz hitap ediyorsun elbisen harika olmus.Yalniz ben hala cocuk odani goremedim. valla catliycam cok merak ettim inan hergun bakiyorum belki bu gun koymustur diye.parca parca goruyorum ama lutfen odayi bir butun halinde fotograflarmisin kizima oda yaptircam seninkini butun halde gorebilirsem banada referans olacak.kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  13. Lacincim ismim HATICE biraz once atilan mesj bana aitt:))))

    YanıtlaSil
  14. aaa benim çizmelerimden :) çok tatlı bi anne olacaksın maşallah :)

    YanıtlaSil
  15. nazar değmesin fıstık hanım. bu istirahat etmekten şikayet ettiğin günleri arayacaksın diyeyim mi:)

    YanıtlaSil
  16. hamileyken dahi bukaadar güzel olunabilir mi maşallah sana!

    YanıtlaSil
  17. Ne güzel sadece karnın büymüş

    YanıtlaSil
  18. Maşallah canım elbisede super olmuş, sende super taşımışsın :) Kızın senin gibi br anneye sahip olacağı için çok şanslı :)
    Kendinize iyi bakın .....
    Dinlenmeyi de sakın ihmal etme, sen dünyanın en zor işlerinden birini yapıyorsun, annelik:)

    YanıtlaSil
  19. Elbise cok yakısmıs, son ay en zor ay sanırım, hem doğacağı gunu beklediğiniz için gün sayıyorsunuz bu yuzden de vakit gecmiyor, hemde karın iyice buyuduğu için rahatsızlıklar artıyor, ama hepsine değiyor( su anda son ayın zor oldğunu hatırlıyorum ama ne olduklarını unuttum bile, günlüğe bakmam lazım:)

    YanıtlaSil
  20. Maaşallah çok hoş olmuşsun:)
    Herşeyin yolunda olmasına seviniyorum senin adına...

    YanıtlaSil
  21. hamile-şık-güzel çok az bulunan bir kombinasyon bu arada saçınıza bayılıyorum çok yakışmış.Kumaşlarınızı nereden alıyorsunuz acaba

    YanıtlaSil
  22. canım ya çok az kalmış maşallah annesinede:)güzel olmuş canım gerçekten sağ salim kucağına almayı nasip etsin Allah,dinlen artık canım biraz bende doğuma gidesiye kadar hazırlıklarım devam etmişti:)bebek te gelince zaten yoğun tempo hiç bitmiyor:)o yüzden diyorum bol bol dinlen canım,sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Laçincim 37. haftanda bile hala pırıl pırıl ve muhteşem görünüyorsun:) son haftalarda vakit daraldıkça insanın oturası gelmiyor pek. bebek geleceği için her bulduğu fırsatta hazırlanmak, bir şeler düzenlemek vs. istiyor ama bence vücudunu dinle ve ihtiyacı olan şeyi ver cnm. yani bol bol dinlen:( inan bebek doğunca çok ihtiyacın olacak:) inşallah skıntısız,sorunsuz bir doğum geçirir minik meleğine kavuşusun tatlım. tüm dualarım seninle. sevgiler:)

    YanıtlaSil
  24. laçin abla cok cok gusel olmus bende ıstıyorum bu modelı ama sen hamıle oldugun ıcın karın kısmı pot durmamıs ben nasıl yapabılırım sence yanı elbısenın onu ıcın bır fıkır verebılır mısın

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.