Salı, Şubat 08, 2011

Taze Annenin Kullandıkları : Bebek Beslenme ve Bakım

Efendim bir aylık taze anne olarak kullandığım ve memnun kaldığım ürünlerin bir listesini yapmak istedim. Hamileyken ben de birçok yerde okuyup araştırıp ürünleri öyle almayı tercih etmiştim. Bu alışverişlerde çoğu zaman kullanılmayacak şeyler alınıyor, ben de almışımdır muhakkak. Aşağıdaki ürünler benim görüşüme göre iyi ürünlerdir.

1. Medela Elektrikli ve Pilli Süt Pompası (BPA free): 
Bence en başta alınması gereken ürünlerden biri. Bir arkadaşımın da dediği gibi "süt azsa da çoksa da lazım". Başta sütün gelmesini sağlamak için kullanılabilir çünkü bebek henüz çok verimli ememiyor. Sonrasında sağıp depolayabilirsiniz, dışarı çıkınca kullanabilirsiniz ve daha birçok durumda kurtarıcı. Biliyorsunuz eğer süt çok toplanırsa kızarıp ateş bile yapabiliyor, böyle bir durumda sağmak şart.
Ben hep elektrikli olarak kullandım, pilli de çalışabiliyor ama ona gerek olmadı. Elle sağmak çok zor olur diye düşünüyorum.

2. Lansinoh Meme Ucu Kremi 


İlk günlerde benim de hafif yara oldu, bu kremle geçirdim. Şimdi de acıdıkça sürüyorum çok şükür hiç kötüleşmedi. Çok başarılı bir krem bence, üstelik doğal lanolin olduğu için emzirmeden önce silmeye gerek kalmıyor.

3. Arzum Bebbe Sterilizatör

Sterilizatöre başta pek sıcak bakmamıştım. Kullanım açısından değil de mutfağımda yerim olmadığı için :)
Sonra unnado' da görünce geçen hafta oradan aldım, iyi ki almışım. Biberonları, sağma zımbırtılarını güzelce durulayıp yerleştiriyorum, kendi kendine sterilize ediyor. 
Üstelik bu ürün buharlı pişirici ve yumurta da pişirebiliyor. Fiyatı muadillerine göre çok uygun, kullanımı kolay ama çok yer kaplıyor :(

4. Canbebe Bebek Bakım Örtüsü

Çok pratik ve inanılmaz kullanışlı bir ürün. Özellikle dışarıda kullanmak için mutlaka çantada olmalı. Benimki gibi altını açtığınız an icraate başlayan bir bebeğiniz varsa evde de kullanılması gerekli.

Biberon ve emzikleri çok çeşitli aldığım için tek tek yazmak istemedim. Ama seçerken bunların da BPA içermemesine dikkat ettim. Chicco' nun ve Avent' in bu şekilde birçok ürünü var. Emziği şimdilik sevdiği söylenemez bir gün alıyor, ertesi gün öğürüp diliyle fırlatıyor. Henüz denemedeyiz. 

15 yorum:

  1. bu yazdıklarını zevkle okuyorum, hazine gibi bilgiler en son dogum yapmış birinin agzından :)

    YanıtlaSil
  2. sevgili laçin,bebek bekleyenler ve yeni bebek sahibi olanlar için oldukça faydalı bir post. bende medela elektrikli süt pompasından kullanmıştım. gerçekten hem anne hem bebek için en gerekli ürün. birinci sırayı hakediyor. ben birde arçelik sterilizatör almıştım. onunda fiyatı oldukça uygundu ve oldukça az yer kaplayan, küçük yapıda bir alet. mutfakta çok az yer kaplıyor. taze annelere benden tavsiye :) birde nil henüz çok küçük ama biraz büyüdüğünde cam biberon en sağlıklısı. benim oğlumda emziği
    3. hatta 4. ayından sonra aldı. ısrarcı olmamak en güzeli sanırım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Medela benim o dönemimde en yardımcı eşyamdı diyebilirim :) öyle bütünleşmiştik ki adını okuyunca yorum yazamadan geçemedim :)Çok iyi bir ürün kesinlikle..

    YanıtlaSil
  4. yazılarınızı keyıfle okuyorum dogumuma ıkı hafta kaldı:)) ınanın bende ne kadar okusam arastrsamda deneyıp alanlardan duyup almak daha ıyı dıye dusundugumden sıtenızı takıp edıyorum..allah saglıkla buyutmenızı nasıp etsın...keyflı yazılarınızın devamını beklıyorum:))) kokoşşş

    YanıtlaSil
  5. Bebeginize kavuşmussunuz,saglıkla büyüsün insallah..
    benim oglum da 3 aylık oldu:)
    medela ilk çocugumdada bundada pompa olarak tercihim oldu süt saklama kabı olarak chicco tavsiye ederim bu kaplarda ek gıdaya gecince yogurtta mayalamıştım..
    Alt açma bezi için katılıyorum ben evdede sürekli kullanıyorum ..
    birde bebeğinizde gaz varsa sizin içmeniz için dogadanın mini çayını ve bebeginiz içinde milupa rezene tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  6. emziği kullanmak istemiyorsa,boş ver hiç alışmasın nil hanımcım, çünkü ilerde çene yapısında bozulma yapabiliyor diye biliyorum:)

    YanıtlaSil
  7. ben philips'in pompasını kullandım, pompanın ucundaki başlık kesinlikle tahriş etmiyor ve tabii ki sütü kesmeme rağmen kullandığım Lansinoh çok başarılı.

    YanıtlaSil
  8. Laçincim bende 5 ay sonra doğum yapıcam ve seni tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum :) Benim ikinci doğumum olcak birde 4 buçuk yaşında kızım var 2 çocuğa alışmak zaman alacak şu süt sağma makinası benim işlerimi baya kolaylaştırcak.Sen emzik ve biberonları yazmamışsın ama ben senden rica edicem.Sen sütü sağıyorsun peki hangi biberonla nasıl bir ağızlıkla(biberon ağzı) veriyorsun.Biliyorsun ki anne göğsüyle biberon ağzının eş değer olması gerekiyo senin göğsünü bırakmaması için.Şimdiden yardımların için teşekkürederim...

    YanıtlaSil
  9. ben de bu ürünlerin tümünü kullandım,memnun kaldım.bi de medelanın 10lu küçük kapaklı süt saklama kutuları var.onları çok kullandım.dışarı çıkarken sağıyordum onlara.bu pompayla da uyumlu.

    YanıtlaSil
  10. nehircce ile aynı fikirdeyim.medela benim en çok kullandığım malzemeydi.anılarım tazelendi :)))

    YanıtlaSil
  11. sanki bizim evi fotoğraflamıs gibisin. hepsi de demirbaşlarım. artık lansinoha gerek kalmadı ama mucie bişey. simdi onu dudak kremi olarak kullanıyorum. catlak dudaklara birebir, özellikle de dağa giderken:)
    ben avent sterilizator aldım cok menunum. birsürü sey alıyor. 2 ay sonrada yavas yavas daha az steril atmeye baslıycam. oğlum mikroplarla da tanışsın:)
    sütüm sağıp saklıycak kadar yok ama ben de ara ara ne kadar sutum cıkıyor diye kullanıyorum medelayı. baktım azalmıs gibi abanıyorum humanaya:)

    YanıtlaSil
  12. bebek bekleyen bi anne adayi olarak cok tesekkur ederim lacin boylesine guzel bi post hazirladigin icin sana guven duyuyorum onun icin verdigin bilgileride cok dikkate aliyorum
    sut pompasi konusunda kararsizdim ama artik kesin almayi dusunuyorum
    birde su ^bpa icermeyen biberonlarin cam olanlari anne sutundeki bir proteini yok ediyormus bu dogrumu ben cam almayi dusunuyordum ama vazgetim bunu duyunca
    sevgiler zeynep

    YanıtlaSil
  13. eren doğduğundan beri ben de canbebenin bu ürünün kullanıyorum cnm. gerçekten hayat kurtarıyor bazen:)

    YanıtlaSil
  14. Medela'nın süt pompasını neredeyse 1,5 sene kullandım ve çok memnun kaldım.Lansinoh ve purelanda tavsiye edebileceğim ürünler ama bunun yanında göğüs yaraları için ılık duşta yapılan bebeyağı ile masaj ve sonrasında göğüs uçlarının nemini almayı (özellikle saç kurutma makinası ile bu yöntemi kemdim geliştirdim.:) önerebilirim.

    YanıtlaSil
  15. Medela elektrikli pompa gerçekten harika! Kızım biberona alışıp beni emmeyi reddettiği dönemde bu pompa kurtarıcım oldu.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.