Çarşamba, Aralık 15, 2010

Örgü Turban

orgu_turban

Hani yaş almış ama yaşlanmamış teyzeler vardır; renk renk turbanlar takarlar, kırmızı rujları dudaklarından eksik olmaz. Sokakta görünce saygıyla gülümserim böyle teyzelere, o yaşa gelince ben de bu kadar bakımlı olabilsem diye. Bu bereyi görünce onlar geldi aklıma.

( Bunları burdastyle' dan buldum, demek istediğim model buydu. Özellikle eski dönemlerde oldukça fazla kullanılmış.)

Markası Forever 21 mış ama sitede göremedim. Aslında örgü bilenler için çocuk oyuncağı gibi gözüküyor. Ben örgüyü çok az biliyorum, hani atkı falan örmüşlüğüm vardır ama ilerisi için annemden yardım alırım. 
Acaba örgü bilenler nasıl yapıldığını anlatabilir mi bana?

7 yorum:

  1. cnm mormal bı atkı orer gıbı bas olcune gore orersın
    onunu buzusturmek ıcınde uzun serıt orulecek fıyonk yapmak gıbı aynı
    gerısı dıkım zaten

    YanıtlaSil
  2. Çok şıkmış gerçekten.. Benimde ancak annem yapabilir atkı dışında anlamam örgüden :D:D

    YanıtlaSil
  3. Bende Yeliz.in yazdığına katılıyorum. Sadece düz olarak örmüşler birde örgü ilmekleri çok belli sanırım kalın şiş kullanmışlar.

    YanıtlaSil
  4. fotoları görebilsem seve seve anlatırım ama maalesef bugün fotoları göremiyorum :( neden ki acep??

    YanıtlaSil
  5. yelize katılıyorum düz atkı örer gb baş ölçüsüne göre örülmüş büzülen yerden birleştirilmiş. başın tepesi açık kalıcağı için orasıda başa göre içten dikilip birleştirilmiş önü büzüldükten sonra 2-3 parmak genişliğinde örülüp büzülen yere geçirilip halka şeklinde dikilmiş

    YanıtlaSil
  6. bende düz şerit örülüp yapılmıştır diye düşünüyorum.hatta sizin post un sonunda yazdığınızı daha okumadan kafanda canlandı yapılışı..bende yapsam mı ne dedim kendi kendime :D şerit işlendikten sonra saç bantı gibi uçlar birleştirilip uzun kenerın bir tarafıda dikilip şapka tarzı bişey oluşur.küçük bir şerit işleyip dikilen kısa kenar bu şeritlede büzülebilir.şimdi hemen bu modeli işlicem inş anlattığım gibi olur.yaptığımda sizede haber veririm :)

    http://ugurbocegielsanatlari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. aynısı degil ama belki fikir verebilir mail adresine attım ,bunun sayılarını sayamadım önden başlıyorsun artırıyorsun şal gibi başlamıyorsun yapmaya çalırım salı günü haber verebilirim ,

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.