Cuma, Aralık 17, 2010

Bebek Odası : Yatak Süsü

Bebek odasıyla ilgili kendi hazırladıklarımı yayınlamaya devam ediyorum. Bunlar yeni değil aslında, geçen hafta yapıldı, ama bir türlü yayınlayamamıştım. (Bu aralar bir şey yapamıyorum,doğuma yaklaştıkça benim ağrılarım artıyor yürümem bazen imkansız hale gelebiliyor. Doktorumun da söylediği tek yapabileceğim şey istirahat etmekmiş, o da hiç benlik olmadığından bir gün iyiysem ertesi gün kendimi yine yorduğum için ağrı çekiyorum. Neyse az kaldı artık.)

bebek_yatak1

Bebek odasıyla ilgili daha önce burada ve şurada yazmıştım hazırlıklarımı. Bu sefer de yatağın boş kalan dış kısmına üç tane minik yastık diktim. Kumaşlar tanıdık gelecektir, hep kullandıklarımdan. Bu arada fotoğrafta gözüküyor ama biz yatağı büyüyen yatak denilen tarzda almayı tercih ettik. Büyüyen yatak denilen şey, normal boyutta bir karyolanın ayak ucuna konmuş komodinlerden dolayı bebek yatağı halinde kullanılabilmesi. Yaklaşık üç yaşına kadar bu boyda (80x140) bir yatak ona yetiyor. (Tabii korkulukları çıkarıyor veya aşağı indiriyorsunuz.) Sonrasında ise komodinleri ayak ucundan alıp karyola yanına koyuyor ve başka büyük bir yatak alıp bunu senelerce kullanabiliyor. Bu tarz yatakların tek dezavantajı daha fazla yer kaplaması, normal bebek yatakları daha küçük oluyor.

bebek_yatak2
Yastıkların üzerine başka kumaşlardan kestiğim kalp ve harf şekillerini sık ayarlı zig zag dikişle kumaşa monte ettim. En son da içini doldurdum ve dikerken hazırladığım kurdelelerle yatağın korkuluklarına astım.

14 yorum:

  1. HARİKA OLMUŞLAR,DAHA SONRA BÜYÜDÜKÇE BEBEKLERİ İLE OYNARKEN BU YASTIKLARI KULLANABİLİR:)DEVAMINI BEKLİYORUZ SEVGİLİ LAÇİN ÖZLEM ÇELİK KIRCA

    YanıtlaSil
  2. wuuu çok sevimli oluyor takip etmesi öyle zevkliki inan

    YanıtlaSil
  3. miss gibi görünüyor. Yumuşack yastıklarla mışıl mışıl uyuyacak. Az kaldı Laçinim... Sabret.

    YanıtlaSil
  4. Alper'in de karyolası böyleydi.. Krem rengi sizinki beyaz sanırım.. Modoko'dan almıştık bizde. Ben büyüyen karyola olarak kullanmaktan sıkılınca söküp kaldırdık depoya ama :D Yanındaki komidinini kullanıyoruz şu an sadece.. 3-4 yaşında Yataş'tan deri baza ve deri krem yatak başı aldım ama odanın geri kalanı kullanılıyor hala..

    YanıtlaSil
  5. Bebek beklerken ki hazırlıkları izlemek müthiş zevkli. eminim yapması da en az o kadar zevklidir. yastıklar muhteşem görünüyor. ellerine sağlık. ama odanın bütün halini de bekliyoruz haberin olsun

    YanıtlaSil
  6. Merhaba hatirlarsaniz size email atmistim bende hamileyim hollandadan.Bizde yasak bu tarz susleme ic tarafa koyulmuyor yastikta kullanilmiyor bebek icin..Sadece bir havlu sariliyor baglaniyor ve bir su sisemi var bebek icin ozel onu sicak su dolduruyoruz onunda bir ortusu var onu gecirdikden sonra cocugu yan yatiriyoruz uyurkren arkasina havluyu ve onun arkasinada sicak suyu koyuyoruz her cocuk uyuyup uyandiginda yatmadigi tarafa donderiyoruz boylece bebeklerin kulaklarida duzgun oluyor..bende suan 33. haftanin icindeyim 31. haftada gittim ultrasyona kizim 1800kg olmus demistim ya kucuk diye simdi iyiymis .Neyse biran once kucagimiza almak nasip etsin rabbim..

    YanıtlaSil
  7. *özlem: evet sonrasında oyuncak olurlar :)
    *tuku: teşekkür ederim :))
    *suzy: inşallah.
    *flame: evet bizimki beyaz. Gerçi evet o kadar sene sonra sıkılmak çok normal, ama biraz daha uzun süre kullanılacak birşey olsun istedim.
    *ruveyda: teşekkür ederim, bittikçe yayınlıyorum.
    *nebahat: zaten bu yatakta ilk iki ay falan yatmayacak, yan yatırma yastıklarıyla beşiğinde olacak inşallah. Yastıklar da içeride yok, bir yaşından önce yastıkları idare edemiyormuş.
    Çok sevindim iyi durumda olduğuna, ben içinizi ferah tutun demiştim. İnşallah sağlıkla..

    YanıtlaSil
  8. Laciiiiiiiiiiiinnn kizin olasim geldi. Beni evlatlik alsanaaaa ..

    harika seyler bunlar. Bu arada N nedir? ne olucak bebisin ismi?

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık..Yine harika olmuşlar!! Uygulamaya koymak için bunları hafızama kazıyorum yarın bir gün evlenir de çocuğum olursa diye :))

    YanıtlaSil
  10. ah canım ya sanırım en zor aşamadasın ama bu da geçecek hemde inanılmaz büyüklükte bir mutlulukla... yastıklar her zamanki gibi süper olmuş, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. süper olmuş laçin abla ellerine sağlık kızın çok şanslı

    YanıtlaSil
  12. Çok ciciler çok güzeller.
    Harfli yastıktan kopya çektim :)
    Senin kadar güzel olmasa da - çünkü dikiş dikmedim ben hiç nakış yaptım - sanırım yapmayı başardım :))

    Bebişini hayırlısı ile o beşikte görmeyi sabırsızca bekliyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. laçin abl öncelikle tebrik ederim güzel kızını kucağına almışsın...Sağlıklı mutlu huzurlu büyüsün inşallah...Odanın dekorasyonuna cicili bicili kıyafetlerine bittim.Ellerine sağlık çok güzel yapmışsın.Sormak istediğim birşey var;bebeğinizin yatağı yaylı sallanan beşiklerden mi birde yanındaki çekmeceli dolabı çıkıp sonrada biraz daha büyüdüğünde yatak olarak kullanabileceği türden olanlardan mı merak ettim yanıtlarsan sevinirim

    YanıtlaSil
  14. Çok sevimli ve dekoratif yastıklar. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.