Pazartesi, Aralık 13, 2010

Bebek Odası : Kutular


Bebek odasıyla ilgili sorular gelmeye devam ediyor. Ben hala kendi yaptıklarımı yayınlamaktan yanayım. Şimdilik içinde emeğim olan şeyleri yayınlamaya devam ediyorum. Bir ara mobilyaları anlatırım belki.
Bu fotoğraf şifonyerin üzerinden. Beyaz hasır kutuları herkes tanıyacaktır, klasik IKEA kutuları ama ben içine kumaştan kılıf diktim, daha şirin oldular. Duvar kağıdı beyaz üzerine minik pembe puanlı, sadece bir duvarda kullandık. (Duvar kağıdını da mobilyaları aldığımız yerden sipariş etmiştik, Modoko' da Logo(Lego) mobilya) Sticker' lar ve kutuların üzerindeki minik figürler ise duvar tasarım' dan.


Kutu kaplama için kullandıklarım : karton kutu, kumaşlar ve elyaf. 
Tabii ki yapıştırmak için sıcak silikon ve birkaç yerde dikiş için dikiş makinesi.
Öncelikle karton kutunun kapağının dışını puf puf bir sonuç için elyafla kapladım. Sonra kapağın üstünü, kutunun içini ve dışını kaplamak için bu yazımda anlattığım köşe dikişlerini yaparak diktim ve kutuya sıcak silikonla yapıştırdım. En son da üzerine bir kurdele kondurunca kutu tamamlanmış oldu. Pembelerle bu ton yeşili çok yakıştırıyorum, sanki dengeliyorlar birbirlerini.


İçine de şimdilik yaptığım saç bantlarını koydum.

19 yorum:

  1. Yeşil ,beyaz,pembe uyumunu hep sevmişimdir. Kutular çok fonksiyonel olmuş. İyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  2. merhaba laçincim ismim münüre.bodrumda oturuyorum.blogunuzu çok severek ve beğenerek takip ediyorum. bende 82liyim ve mimarım 1.5 yaşında bir kızım var.işyerinde çalışırken işe başlamadan önce her sabah muhakkak sitenize bakıyorum ve müthiş bir enerjiyle yükleniyorum. yaptıkların muhteşem (tabii bende dikişle ilgili maharetler yok,keşke olabilseydi:)) bebeğini sağlıkla eline alabilmen dileğiyle....

    YanıtlaSil
  3. lacin, bu sepetler cok isine yarayacak, 3 aylik bi deneyimle soyluyorum bunu... ben tum alt acma, ilac vs yi icinde tutuyorum, evin her odasinda alt acma isini halledebiliyorum... bi de eger bilmiyorsan diye soylemis olayim, can bebe nin alt acma ortuleri cok pratik, kullanip kirlendikce atmak icin... sana kolay gelsin, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Seni gerçekten tebrik ediyorum..Neler düşünüp,neler yapıyorsun...
    Bebişin çok şanslı...)))))))))))

    YanıtlaSil
  5. LAÇİN SEN BEŞİK ALDIN MI..ALDIYSAN HANGİSİNDEN ALDIN MERAK ETTİM..

    YanıtlaSil
  6. laçin abla uzun süredir bloguma grimyordum kimseyi takip edemedim bebişin olacakmış çok sevindim tebrik ederim allah analı babalı büyütsün geriye dönük baktım hamilelik sana çok yakımış:)daha da güzelleşmişsin Nil'in kıyafetleri odası herşeyi süper iyi günlerde sağlıklı mutlu kullansın inşallah....

    http://modavehobiperisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Ay cok guzeller :)) Iyi gunlerde kullanin isallahh :))

    YanıtlaSil
  8. çok güzeller, bayıldımmmm

    YanıtlaSil
  9. Blogunu sıklıkla takip ediyor ve çok beğeniyorum Laçin.
    Özellikle bebeğin için bize gösterdiğin herşey müthiş olmuş. Ellerine sağlık. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Güzelliklerin devamını bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
  10. *mmm: teşekkürler
    *münüre: çok teşekkür ederim takibin için.
    *kırmızı: o can bebenin örtülerini gördüm, henüz almadım ama aklımda :)
    *hayatımdaki d'ler-pınar: inşallah şanslı bir hayatı olur.
    *bilges: mothercare'in sepet beşiğinden aldım.
    *moda ve hobi perisi: çok teşekkürler
    *shiney: inşallah, teşekkürler
    *embir: teşekkürler
    *zoo: İnşallah..

    YanıtlaSil
  11. insanı anne olmaya özendiriyorsun valla lacin :)) ellerine sağlık çok şirin tasarımlar :)

    YanıtlaSil
  12. hepsi çok güsel yaptıklarının :)) maşallah diyorum :)) kızın çok şanslı..ne güsel elbiseler onlar öle bayıldım :)) ben de kız bekliyordum sonra erkek olduğunu öğrendik..onu da kız gibi süslüyorum ama kız olsa aynılarından yapardım kesin :))

    YanıtlaSil
  13. Canim Nil gercekten cok sansli. Odasini o kadar begendim ki benim odamdan daha guzel:)Insanin ici aciliyor.
    www.birazhayat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. Oyyy ne güzel oluyor kuzunun odaası :) Şanslı kız olacak şu minnoş Nil vesselam :)Sağlıkla gelsinn dünyayaa :)

    YanıtlaSil
  15. sepetlerin ve kutun ne güzel olmuş, hem de çok işlevsel oluyor böyle şeyler:) çok şirinler, tam bir prenses odasına göre.

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar,
    Yaklaşık 1 saattir sitenizi inceliyorum. Zevkinize bayıldım doğrusu. 2 yaşındaki kızımın odası için perde, halı duvar rafı ve duvar stickeri arıyorum ne zamandır. Sizinkiler çok ama çok zevkle seçilmiş.
    Birkaç fikrinizi çalacağım müsadenizle :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  17. bayıldım bu kutulara ama maalesef burda ikea yok başka nerden bulabilirim acaba bu kutulardan süslemesi de çok hoş olmuş ellerinize sağlık bende hamileyim hazırlıklara başlamam lazım aslında az da kaldı doğuma

    YanıtlaSil
  18. merhabalar laçin hanım yaklaşık 1.5 ay sonra benimde kızım olcak ben bu kumaşlardan istiyorum nerden bulabilirim nevresim kumaşımı çok kumaşçı geziyorum ama göremedim böyle cici puanlı minik çiçekli lütfen bilgi verirseniz çok mutlu olurum

    YanıtlaSil
  19. Merhaba bloğunuzu ve çalışmalarınızı çok beğendim ellerinize sağlık..Sizi hemen takibe aldım. Bende yeni dikiş öğreniyorum ayrıca böyle tasarımlara da bayılırım. Bende beklerim sevgilerle..
    http://hayatimyolculuk.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.