Cumartesi, Aralık 04, 2010

Bebek Odası : Perde

Bebek odasıyla ilgili birçok yorum ve mail alıyorum. Özellikle mailde birçok kişiye anlattım neler hazırladığımı ama fotoğrafları yeni çektim. Odanın aslında çoğu şeyi tamamlandı ama hala eksikleri olduğu için bütün olarak yayınlayamıyorum. 
Mobilyaları oldukça sade seçtiğim için aksesuarlarla hareketlendirmeye çalışıyorum. Mobilyalar Modoko' da Logo Mobilya' dan. (Lego diye de geçiyor sanırım) Mobilyaların üzerine sticker veya figürlü kulplardan kullanmadım. Pembe silme boyalı topuz kulplardan seçtim. 
Tekstil bölümünün tamamını da mobilyayla beraber aldım. Pembe pötikare ve beyaz kumaş kullanılmış, nakışlı yerleri var ama genel olarak sade. Figürleri kelebek. Hepsi tamamen pamuklu olduğu için makinede yıkadım, ütüledim sonra serdim. 


Perdeler de tekstille takımdı. Üst kısmı pötikareli, alt kısmı düz beyazdı ama asınca çok sade durdu. Ben de üzerine renkli organzelerden kelebekler diktim. Sadece ortadan dikiş attığım için kanatları hareketli oldu :)) Perdeyi astığım rustiği ve altındaki güneşliği IKEA' dan aldım. Özellikle güneşlik çok önemliydi benim için. Oda batıya baktığı için yazın öğleden sonra inanılmaz güneş alıyor, bu güneşlik kesinlikle güneş geçirmiyor. 
Perdenin olduğu duvar ve üstten dönen diş odanın genelinden bir ton koyu : Marshall Şeker Pembe diye geçiyor. 

9 yorum:

  1. çooook çoookkk tatlııı olmuş maşallahhhhh..!!!

    YanıtlaSil
  2. kolay gelsin canım; baya kolaylamışsın hazırlıkları. bende yeni eve oğluma yeni bir oda yapmaya başlamıştım ama şu an her gördüğünü istemekte olduğundan (2,5 yaşında) istediklerini biraz daha netleştirmesini bekliyorum.kolları sıvadığımda senden de fikir almak niyetindeyim. tekrar kolay gelsin.
    zehra

    YanıtlaSil
  3. cnmm ben de aynı yere yaptırdımm..süper olmusss

    YanıtlaSil
  4. perdeler de cok cici, odanin tamamini gormek icin sabirsizlaniyorum. Bir de bebek arabasi-araba koltugu secimini merak ediyorum dogrusu:)

    YanıtlaSil
  5. KESİNLİKLE ÇOK GÜZEL ELLERİNE KOLLARINA SAĞLIK LAÇİN,HERKES GİBİ ODANIN TAMAMINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM:)ÖZLEM ÇELİK KIRCA

    YanıtlaSil
  6. bende legodan almıştım, hatta çok çok benzeri. kulplarsa tıpatıp aynı :)güle güle kullansın bebiş.

    YanıtlaSil
  7. aa bebeklerimizin mobilyaları aynı :)
    ben bebek odası almayı düşünmüyordum, lego bebeye girdim ve kendimi bu dolabı sipariş ederken buldum :)
    güle güle kullanın!

    YanıtlaSil
  8. canım hayırlı olsun çok güzel olmuş bu arada bende blog açtım blogum:mrvylz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. blogunuza birsüredir göz atmamıstım, (nasılsa yeni yazınız yok gozukuyordu bende) simdi girince gercekten cok sasırdım, ben de kayranın odasını blogumda yazdım ve bizim mobilyamızda lego bebe, sonra bugun elbiselerini paylaştım rafına aasarak fotografladığım, siz de oyle fotograflamışsınız, ben de septlere mavi kareli kumaşla kaplamıştım( onu paylaşmadım) :) zamanlamamız ve zevklerimiz aynı sanırım:))
    bu arada cok zevkli bir oda olmuş, İnşallah sağlıkla doğar ve içinde huzurla büyür...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.