Cuma, Aralık 24, 2010

Diktiğim Yeni Bebek Cicileri

Bunlar da yeni değil aslında ama ancak fotoğraflayabildim.



Bu gri olan üst ve pantolondan oluşan bir takım. Aslında takım şeylerden hiç hoşlanmam ama bebeklerde güzel durduğunu düşünüyorum. Kumaşı yine çelik örme diye geçen kalın triko. Kollarını puf kol yaptım ve robadan aşağısını fırfırlı hazırladım. Kolay giydirilmesi için arkası çıtçıtlı. Yakasına da keçeden kalp süs yaptım. Keçenin yıkandığında akıbetini sormuştu bir arkadaş, bu dikildikten sonra yıkandı. Keçenin renginde bozulma veya boyaşma yok gördüğünüz gibi. 


Kırmızı olan ise tamamen uydurmasyon bir kıyafet oldu :) Kumaş kalın penye gibi bir şeydi, anvelop tarzı bir elbise biçtim. Tüm kenarlarına kırmızı hazır biye geçtim ve etek ucuna fırfır ekledim.

Bebek elbiseleri için açıkçası elimde iki veya üç kalıp var. Onların da bir kısmını Burda' nın eski sayılarından bulmuştum, birini de hazır elbiseden çıkarmıştım. Devamlı onları değiştirip kullanıyorum. Zaten çok kalıp olmasına gerek yok bence bebek için. Bir kalıpla birçok farklı şey dikilebilir. 

20 yorum:

  1. Aman tanrım ne kadar tatlı olmuşlar bayıldım:) Üzerindeyken düşünemiyorum bile ^-^*

    YanıtlaSil
  2. Nil, sen çok şık çok kokoş bir kız olacaksın :)) Şimdiden maşallah sana... Banu

    YanıtlaSil
  3. ne kadar cici kıyafetler . ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. maşallah maşallah.senin kız çok şanslı.senin gibi bir hamaratın kızı olduğu için..

    YanıtlaSil
  5. HEPSİ BİR HARİKAAA..GİYİNCE NE TATLI OLACAK.ELLERİNİZE SAĞLIK.ÇOK GÜZELLER.BEN OĞLUM OLMASINA RAĞMEN ÇOCUK MAĞAZALARINDA MUTLAKA KIZ ÇOCUK REYONUNU DA BİR GEZERİM.AMA EN ÜNLÜSÜNDE BİLE BÖYLE TARZ KIYAFETLER YOK.BENCE ÇOCUK GİYİMİNE DE BİR EL ATIN.EMİNİM İLERDE ARANILAN TASARIMCILAR ARASINDA YER ALACAKSINIZ..HEM BÜYÜK GİYİMİNDE HEM DE ÇOCUK GİYİMİNDE...

    YanıtlaSil
  6. Çok beğendim hayırlı olsun.Güle güle giysin minik bebiş.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık.. çok güzeller.. gri olanına bayıldım.. senin bloğunu takip ettikçe dikiş dikesim geliyor..süpersin..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. çok hoş olmuşlar eline sağlık ben bişey sormak istiyorum bu tip kumaşları nasıl dikiyorsun sanayi tipi bir makineyle mi ? benim makinem singer jarse iğnesine rağmen dikemiyorum çünkü :(

    YanıtlaSil
  9. ikiside çok şekerler. Ama gri olana daha bir bayıldım. Çok tatlı olmuş. Gerçekten çok yeteneklisin. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. hepsi birbirinden güzel.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Yine çok güzeller!! En az sizin kadar heyecanla bekliyorum bende Nil'i :))

    YanıtlaSil
  12. Laçin, Nil ne kadar şanslı böyle :) Hem senin gibi bir annesi olacağı için hem de böyle cicili bicili kıyafetler giyeceği içinn :))
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. merhaba..
    siteyi alakasız baska bir sey ararken keşfettim.. hem cok sasırdım hemde cok begendim..
    bende son 3-4 yıldır özellikle kıyafet tasarımı konusuna merak sarmıs durumdayken, bu sene dikiş kursuna gitmeye karar verdim..
    önceden burda dergilerinden okuyup yorumladıgım sekliyle dikebiliyordum.. şimdi biraz teknik kısmınıda ögrenmek istedim..
    burada blogunuzda yazmıs oldugunuz konular, diktiginiz elbiseler cok tanıdıkmış gibi geldi bana:) bende hamileyken hamile kıyafetleri arastırırdım surekli.. sonra bebek kıyafetleri ve oyuncaklar.. kaç tane sablon, kalıp indirdim internetten sayısını bile bilmiyorum.. benimde bi kıızm oldu ve ona diktigim bir kaç kıyafet ve oyuncak oldu..
    ama benim esas sasırdıgım sey sitede profilinizi okuyunca mimar oldugunuzu görmek oldu.. çünki bende mimarım:) demekki farklı zaman ve yerlerde aynı seyleri düşünen tasarlayan baska bir insan daha varmıs diye düşündüm.. sizi tanıdıgıma memnun oldum.. bundan sonrada takip edeceğim.. sağlık ve sıhhatle kızınıza kavusmanızı dilerim..

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık bayıldım..nasıl bir beceridir valla bebiş şanslı olacak...

    YanıtlaSil
  15. vay bee çok güzel olmuşlar :) ben de dikiş dikmeye öyle hevesliyim ki. ders almaya başladım ama hala burdadan bişey gördüğümde oturup dikemiyorum. siz nerden öğrendiniz dikişi?

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel olmuşlar yine. Sağlıkla doğsa da üzerinde giyip onları çikolataladığı günleri de görsek:)

    YanıtlaSil
  17. blogunu dolaştım çok güzel şeyler var her şey sanatsal.bende dikiş dikmeyi ve resim yapmayı çok isterdim malesef hiç birinide beçeremiyorum.resimlerinide.daha net görüntülemeni isterdim.bakarak yapabilirmiyim ki bilemiyorum.hayırlı günler.

    YanıtlaSil
  18. her ikisi de çok güzel olmuş.. ellerinize sağlık... aslında dikişe yeteneğim var benim de fakat bir türlü yoğunlaşamıyorum.. sayenizde bir kere daha heveslendim.. teşekkürler..

    YanıtlaSil
  19. Elinize sağlık. Çok güzeller.
    Keşke ben de kızıma birşeyler dikebilsem. Bunu hazzıda başkadır mutlaka.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.