Pazartesi, Aralık 13, 2010

Kokeshi Figürlü Bebek Elbisesi


Kışın pazen kumaşı çok severim ama klasik çiçekli pazen desenlerinden başka çeşit bulamıyordum. Mesela Oysho' da bu sezon Laura Ashley tarzı güllü pijama altları var pazenden, ama o kumaşlar piyasada bulunmuyor maalesef. Düz renk pazenlere de ilk defa bu sene rastladım, sırf pamuklu olduğu için ve sıcak tutacağını düşündüğüm için de iki  renk aldım.
Düz pazenin pembesinden bu yazımdakilerle neredeyse aynı kalıbı kullanarak bir bebek elbisesi diktim. Üzerine aplike yapmak istediğim için koyu pembe ribana penyeyi astar olarak kullandım. (Bebek elbiselerinde astarlı çalışmak daha iyi olur gibi geliyor bana. Yan dikişler falan rahatsız etmeyecek böylece) Pazenden biçtiğim ön kısmın ortasına bir kokeshi bebek aplikesi yaptım. 
(Daha önce burada bir spor ayakkabımı kokeshi bebeklerle boyamıştım. Bunlar da kokeshi biblolarım)

(Resmi üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.)
Aplike yapacağım figürü önce bir kağıda çizdim. Sonra keçeleri figüre uygun şekilde kestim. Bunun için her değişik renkli parça (Kol ağzı, yaka kenarı, eller, yüz gibi) için ayrı kalıp çıkarıp kestim, daha kolay oldu. Ben beyaz, açık pembe, koyu pembe, mavi ve siyah keçeler kullandım. Başka renkler de kullanılabilir tabii ki. 
Önce parçaları birleştirdim, yüzünü iple işleyerek yaptım. Figürün tamamı bittikten sonra kumaşa elimde diktim. Sonrası klasik dikiş işi zaten. Bu elbisede de omuzlara ilik açıp düğme diktim, bir de etek ucuna lastik geçirip balon etek tarzı yaptım.
Bu arada eski yazılarımın fotoğraflarının hepsini yeniden yükleyebildim sonunda, 
artık eski yazılara da rahatça bakabilirsiniz.

14 yorum:

  1. en orjinal koleksiyona sahip bebek olacak tasarımlara bakk ya:)))

    YanıtlaSil
  2. Laçincim merhaba..
    gercekten aştın kendını artık coookk şeker olmuş.tam senın kızına gore..sende kokeshılı ayakkabılarını gıyersın ,beraber gezersınız ana-kız:)

    YanıtlaSil
  3. çok cici olmuş gerçekten, eline sağlık. be arada keçe ve pazen kumaşı nereden aldın?

    YanıtlaSil
  4. Çok trent setter bir bebek oldu şimdiden. Güle güle giysin.

    YanıtlaSil
  5. gerçekten muhtesem olmuşlar, bende kızıma dikebilsem keşke böyle cici şeyler, inşallah sağlıkla giyer bu güzel kıyafetleri

    YanıtlaSil
  6. Canım gene süper şeyler yapmışsın:)Bayıldımmmmm

    YanıtlaSil
  7. merhaba bende aranıza yeni katıldım.Uzun zamandır bloğunuzu takip ediyorum.Yaptıklarınız çok başarılı.Bebek elbiseside süper olmuş:):):)

    YanıtlaSil
  8. Laçinciğim merhaba...uzun zamandır seni takip ediyorum ve çok beğeniyorum.Bebeğin de çok şanslı çok güzel şeyler yapıyorsun,tebrik ediyorum.Keçe aplikeler bebek kıyafetleri üzerinde benim de hoşuma gidiyor, ama yıkayınca rengini verip kıyafeti bozar mı acaba merak ediyorum.Sen bunu hiç denedin mi?Emek verip yaptıktan sonra ilk yıkamada bozulması hiç hoş olmaz...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Ba-yıl-dım! çok şeker olmuşlar. hem odası hem de kıyafetleri.. İnşallah sağlıkla ve mutluluka giyer bebeğin ve biz de paylaşırız o günlerini de seninle. sevgiler.

    zerrin

    YanıtlaSil
  10. bebegin senin gibi bir annesi oldugu icin cok sansli.

    YanıtlaSil
  11. merhaba Laçincim seni uzun zamandır gıptayla takip ediyorum.diktiklerin paylaştıkların bu bişle benim gibi amatörce ilgilenenler için harika gerçekten.seni tebrik ediyorum blogun benim için fikir alabileceğim bir sürü şeyle dolu.başarılarının devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bunlar. Maşallah minik kuzu tasarımcı bir anneye sahip olduğu için doğuştan şanslı

    YanıtlaSil
  13. harika olmuş bende dikiş öğrenmeye başladım darısı başıma

    YanıtlaSil
  14. 23 aralıktan bu sayfaya doğru geldim ama artık maşallah ve brawo demek istiormm ne şanslı bir bebek buu:)sağlıklı ve mutlu yaşayın inşallahh

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.