Çarşamba, Mart 19, 2008

Aslı’nın marifetleri


Mailleştiğim bir arkadaşım var : Aslı. Kendisi henüz 20 yaşında ama marifetleri yaşından büyük. Dikiş dikmeyi kendisi bilmiyor ama bu onun yaratıcılığına hiç engel değil, terziye veya bir tanıdığına diktirerek tasarımlarını hayata geçirmiş. Bana iki tane tasarımını göndermiş, fikir vermesi açısından yayınlıyorum.
asli1
İlki bir gömlek-bluz. Aslı şöyle anlatmış yapılışını :
“Benim ‘v’ yakalı bir bluzum vardı birde dar gelen bir gömleğim, onun yakasını, kol ağızlarını ve alt kısmını kesip bluze diktirdim ben dikiş bilmiyorum çok ama terziye diktirdim tarif edip(oxxo’dan aldığım bluzun modelinden esinlenerek)…”
asli2
Diğer tasarımı ise jean ve şifon kumaştan etek. Onun yapılışını da şöyle anlatmış :
“Bu eteği de geçen yaz yaptırmıştım ben. Kotu ağ kısmına gelmeden kesip(hatta biraz fazla kesmişim) altına da şifon gibi bir kumaşla böyle birşey yaptırmıştım annemin arkadaşına diktirip. Ben dikiş dikmeyi senin kadar bilmiyorum daha ama; önce altına uzun bir parça sonra da üstüne diğerinden kısa bir parçayla bu model çıktı işte ortaya…”
Aslıcım öncelikle tebrikler. İkisi de birbirinden güzel olmuş. Özellikle etek fikrine bayıldım, her an ben de bu çeşit birşey yapabilirim. Paylaştığın için çok teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.