Pazartesi, Mart 03, 2008

Gelin tacı:Emel Toprak

Cumartesi günüm yine oldukça yoğun geçti. Toplamda 200 km yol yapmışım, eve geldiğimde yorgunluktan bitmiştim. Cumartesi gecesi 22:00 de uyuyarak rekorumu kırmış oldum :))
İlk olarak Bakırköy’e Yelda İşlekel‘e gittik gelinlik etek boyu provası için. Gelinlik baya çıkmış ortaya, fotoğraf çekmeyi unuttum ama maalesef.
Bakırköy’den de Kurtköy’e (evet İstanbul park’ın orası) Emel ablaya (Emel Toprak) gittik. Kendisi yıllarca Derishow’un aksesuar tasarımında çalışmış. Hala da Beyaz Butik ve Derishow’a gelin taçları yapıyor. Bildiğiniz gibi gelin tacı tercih etmiştim çiçek yerine. Hazır taçları da maalesef beğenemedim. Aslında beğenemedim değil, istediğim gibisini bulamadım. Biraz yüksek ve biraz da abartılı bir gelin tacı istediğim için maalesef hazır olanların hiçbiri bana uymadı. Emel ablayla da beraber tasarlama imkanımız olduğu için onu tercih ettim. Kendisinin bir sürü hali hazırda modeli vardı : incili, taşlı hatta bakır rengi bile. En sonunda kararımız iki tacı birleştirip bir taç tasarlamaktan yana oldu. En yüksek modeli bile benim istediğim kadar değildi çünkü. Beğendiğim modelde çiçekler, yapraklar, inci ve taşlar var.  Fotoğraftaki sadece taslak olarak düşündüğümüz şekildi, yükseklik olarak biraz fikir verebilir.
Not : Gelin tacı yapımı oldukça zor bir iş. Öncelikle saça oturacak çaptaki iskeletle işe başlanıyor. Sonra her bir figür ( çiçek, yaprak, dal) tek tek tellerle sarılarak gövdeye tutturuluyor. Aralara inciler ve taşlar konularak zenginleştiriliyor. Taçları oluşturan parçaları görünce insan hakikaten inanamıyor. Minicik figürler birleşip böyle bir güzelliği oluşturuyorlar.
(Yakında internet sitesi de yayında olacak, haberdar edeceğim.)
gt2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.