Salı, Mart 18, 2008

telefon virüsü ve hello kitty


Cep telefonum bozuldu… Şöyle ki, telefon yaklaşık bir hafta önce ne benim aradığım numaraları ne de gelen aramaları kaydetmemeye başladı. Beni son bir haftadır arayan ve cevap alamayan, görünce arar diye düşünen olduysa üzgünüm aradığınızı maalesef göremedim. Bugün götürdüğüm telefon tamircisi yazılım yüklenmesi gerektiğini söyledi, telefonumu bıraktım sadece simkartımı aldım. Allah’tan ofisten bir arkadaşımın ikinci bir telefonu varmış da bana verdi bir günlük.
Böyle bir arızanın durup dururken olması garip tabi. Ben de ne olabilir diye düşünürken ofisteki bilgisayarın tamire gittikten sonra virüslerle dolmuş halde geri geldiği aklıma geldi. Virüs hadisesini biraz geç anladığım için birkaç gün telefonumu bilgisayara bağlamış bulundum. Bu sırada da virüs kaptığını düşünüyorum, telefoncu da onayladı beni. Dediğine göre, virüslü bir bilgisayara, cep telefonunu bluetooth la dahi sadece eşleştirmek (dosya alışverişi yapmadan) virüsün geçmesi için yeterliymiş. Ben inanmakla inanmamak arasında kaldım aslında, bana yapıları çok farklıymış gibi geliyor. Cep telefonu virüsü ile ilgili bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

Neyse, telefoncuya götürmeden önce bütün hafıza kartının silineceğini bildiğim için içindeki tüm fotoğrafları bilgisayara yükledim. (bir virüs alışverişi daha- artık battı balık yan gider) Fotoğraf çekmek için hala bir makine alamadığımdan dolayı cep telefonumun kamerasını kullanıyorum. Gerçi 3.2 mp bana yetiyor, gün ışığında iyi sonuç alıyorum. Rahmetli hafıza kartımdaki aylar önce çektiğim fotoğraflardan biri de arabamdaki hello kitty aksesuarlarımınkiydi.
Bu fotoğrafı daha önce (eski blogumda) yayınlamıştım ama belki hatırlamayanlar vardır diye tekrar yayınlıyorum. (Bir de Edacım Sunercim’in son yazısında hello kitty yi görünce ampül yandı.
Benim minik arabamın minik pembe hello kitty zımbırtıları. ( Bu arada yaklaşık iki senedir minik arabamın bana göre büyük borcunu ödüyordum her ay, çok yormuştu beni. Az kaldı bitiyor.)
not : Soran çok kişi olunca buraya yazayım dedim. Bu zımbırtılar benim ilk internet alışverişimdir. Ebay den almıştım Hong Kong’dan geldi. Fiyatı 1.5 $ gibi birşeydi ama yanlış hatırlamıyorsam 15$ falan shipping (kargo) ödemiştim. Bu zımbırtılar bir de Hello Kitty çantası toplamda 30-35 ytl ye gelmişti.
hellokitty

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.