Pazar, Mart 16, 2008

Guerlain sürme


surme1
Makyaj malzemelerini çok seven biri olarak size Guerlain’ in sürmesini önermek istiyorum. İlk olarak ambalajı gerçekten çok şık. Ürün toz halinde, kapağını çevirip açtığınızda arka tarafında bir çubuk var, bu çubuktaki sürmeyi gözünüz açıkken alt kirpik dibine koyup sonra gözünüzü kapatıyorsunuz. Gözünüzü açmadan sürme çubuğunu gözün içine ve dışına doğru hareket ettirerek hem üst hem de alt kirpik diplerinin boyanmasını sağlıyorsunuz. Daha çok sürmek isterseniz gözünüz açıkken yine kirpik diplerine uygulayabilirsiniz. Bir önemli nokta : çubuktaki sürmenin fazlasını kullanmadan önce silkelemeniz gerekiyor. (lavabonun kenarına silkelemenizi öneririm.) Yoksa çok sürmüş olursunuz, her yere bulaşır kolay kolay da çıkmaz. Bir de eğer hergün kullanırsanız bir süre sonra sürmeseniz bile gözleriniz kendinden sürmeli gibi oluyor.
Bendekinin rengi mavi-turkuaz gibi, içinde minicik simleri var. Hiç makyaj yapmayıp sadece rimel ve sürmeyle çok hoş gözükebilirsiniz.
Yalnız sürmeyi alerjik gözlere sahip olanlar kullanamayabilir. Sonuçta gözün içine çekiliyor , alerjik gözlere sahipseniz kullanmanız sakıncalı olabilir.
Aslında bir de şu tam “hint sürmesi”ni (kajal) denemek istiyorum. Sanırım Pastel’in var ama o pek kalıcı değil. Gerçek Hint sürmesi göz sağlığını da olumlu etkiliyormuş. Göz kuruluğu ve alerjisi gibi problemleri  azaltıyormuş okuduğuma göre.
Not : Gözlerim ne kadar kanlanmış, bütün gün bilgisayar başında oturunca akşama felaket oluyor maalesef
surme2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.