Perşembe, Mart 06, 2008

sağlık başka şeye benzemez


Yorum yazan herkese çok teşekkürler, desteğiniz için çok sağolun arkadaşlar.
Dün sabah babam ikinci defa kısmi felç geçirdi. Bundan önce (yaklaşık 4-5 yıl önce, tam hatırlamıyorum) çok daha şiddetli bir şekilde geçirmişti, dünkü ona göre çok hafifti çok şükür. Kısmi felç maalesef şeker hastalarında rastlanabiliyor. Bunu önlemek ve kanın sulandırılmasını sağlamak için aspirin türevlerinden birini alması gerekiyor her gün. (Aslında 40 yaşın üzerindeki herkesin alması gerekiyormuş, öyle diyorlar.)
Son gittiği dahiliyeci doktor, aspirini kesmesini söylemiş altı ay önce. Dünkü olay da tamamen aspirin almamasından kaynaklanıyormuş acildeki doktorların söylediklerine göre. Neyse artık yapacak birşey yok, olan oldu bir kere. Hastanede de tetkiklerden (MR, tomografi, doppler) başka yapacak birşey olmadığı için eve gönderdiler. Bundan sonrası fizik tedaviyle kolu ve bacağı güçlendirmek, eski haline getirmek.
Sağlık çok önemli arkadaşlar, kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın. Doktorlara tabii ki güvenmek lazım ama bir hastalığınız varsa bu konu hakkında sizin de bilgi sahibi olmanız gerekiyor ki kendinize bakabilesiniz.
Ben de iyiyim çok şükür, dünkü şoku atlattım. Normal hayatıma döndüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.