Pazartesi, Mart 10, 2008

jet hızıyla nikah işlemleri


Cuma günü saat 11:00 de Sağlık Ocağı’na gittik.
Hemen laboratuara aldılar bizi, birer tüp kan verdik. (Benimki biraz uzun sürdü, damarlar çok inceymiş. Damar bulunamadı, iki kolum da azıcık deşildi.) İkişer tane de vesikalık fotoğraf verdik, 13:30 da gelip almamız söylendi sonuçları.
Beklerken biraz gezindik yemek yedik. Dayanamadık 13:25 te Sağlık Ocağı’ndaydık tekrar. Kanı alan kadın bizi görünce biraz şaşırdı bizi görünce, bize 14:00 dediğini zannetmiş. Neyse “15 dak. bekleyin ben hemen bakayım” dedi. Hakikaten 15 dak. sonra ikişer tane kağıt verdi bize:
 Bir nüsha sağlık ocağında kalacak olan üzerinde test sonuçlarının yazdığı, diğeri ise bize verilecek üzerinde“evlenmesinde bir sakınca yoktur” gibi bir ibare bulunan bir kağıttı. İkisini de bir doktora imzalattırdık sonra da girişteki memura kaşelettirdik.
Memura -işimiz bittiğine hala inanamayarak-tekrar tekrar sorduk “bu kadar mı” diye. Saat 13:50 de sağlık raporumuzu almıştık. (En az on kere -akciğer filmini kastederek- başka yapılacak birşeyin olup olmadığını sorduk, kovacaklardı bizi)
Çıkınca doğru belediyeye gittik. Belediye başkanının özel kalem müdürü annemin arkadaşı olduğu için önceden günü yazdırmış.
Biz sadece belgeleri verdik, imzaları attık. Nikah harcını yatırmak için banka hesap numarasını aldık. Saat14:00 te bütün işlerimiz bitmişti.
Bu badireyi de kazasız belasız atlattık :) )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.