Cumartesi, Mart 03, 2012

İlhamlar : Payetler ve Buklet



Her ay birkaç moda dergisi alırım, sadece fotoğraflara bakmak bile ilham verir. Beğendiklerimi keser saklarım. Artık bunları daha düzenli saklamaya karar verdim, bu aykileri defterime yapıştırdım. Lise günlerindeki gibi ajanda muhabbeti oldu biraz :)

İki tane çalışma belirledim sonuçta, biri kolları payetli tül kumaştan bluz diğeri buklet chanel ceket. Bluz bitmek üzere, ceket için kumaşı da bugün aldım. Yünlü olmayan orta kalınlıkta bir buklet buldum. Onu da en kısa zamanda dikmeyi düşünüyorum. Bu ayın (mart) Burda' sında kalıbı var.

26 yorum:

  1. Dergilerden kes yapıştır fikrini çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  2. Sizin blogunuzu zevkle takip ediyorum. Evet bu fikri bende uyguluyorum, ilerleyen zamanlarda güzel bir yardımcı oluyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Deftere yapıştırmanın yeni dijital yolu pinterest.com'u denediniz mi Laçin hanım? Tavsiye ederim:) Çok işinize yarayacak...

    YanıtlaSil
  4. Denedim, sağda linkim de var :) Ama bazen eski usül kes-yapıştır daha iyi geliyor.

    YanıtlaSil
  5. aaaa bende keser yapıştırırım yıllardır, onları açıp bakmak bile çok eğlenceli oluyo, hele de defter de güzelse:))

    YanıtlaSil
  6. bence blogunda yarım saatten fazla gezdiğimde beni atan bir sistem kurmalısın. oku babam oku karıştır babam karıştır :D ayrıca gerekli olur diye linkini sakladığım yazılarının yanında, ya bi gün lazım olur bebeğim yok ama olursa lazım olur diyerek sakladıklarımın bir sınırı olmalı. :)

    YanıtlaSil
  7. laçincim o ceketler çok moda bende bir süreden beri istiyorum bitane edinmeyi ama çocuklarla aramaya çıkamıyorum, dikicek cesaretimde yoktu. ceketi dikerken yapım aşamalarını fotolarsan çok sevinirim, ben derginin dilinden pek anlamıyorum daha.

    YanıtlaSil
  8. Benim de her konu için ayrı dosyalarım vardır.İlk sayfadaki bileklik mi onlara bayıldımm.

    YanıtlaSil
  9. takip ettiğiniz dergilerin ismini yazarmısınız sizin fikirleriniz önemli benim için

    YanıtlaSil
  10. :) lise günlerindeki gibi ama daha keyifli şimdilerde kes-yapıştır. yeni projelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. sevgiler

    YanıtlaSil
  11. kes yapistir methodunu bende bir ara yapiyordum , hatta onlari categorize edip dosyaliyordum:) ama batim cok yer kapliyorlar, biraktim. ama en guzel method bencede. Bu arada ceket cok hos. bende kendime dikis makinesi aldim, senelerdir hayalim olan dikis olayini bakalim becerebilecekmiyim:)

    YanıtlaSil
  12. Özlem Büşra AKAR4 Mart 2012 11:23

    Merhaba lacheen.Pinterest davet usulü çalışıyormuş>:(( beni davet edebilir misin? ozlemtora@hotmail.com

    YanıtlaSil
  13. merhaba size birsey danismak istiyorum kendime dikis makinesi alicam yanliz karar veremiyorum cok profesyonel degilim ama fena da sayilmam:) almisken iyi bisey de almak istiyorum bir yandan da normal bisey alsam beni idare eder diyorum ama kararsizim iste ..bilgisayarlilari tavsiye ediyor musunuz yada singerin hem overlok yapan hem normal dikisleri yapan bir makinesi var mi?siz yeni alicak olsaniz hangisini alirdiniz yardimci olur musunuz:)simdiden tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  14. aaaay çatladım yaaa,bende de 7 aylık bi bebe var ama başımı kaşıyamıyorum!çok şiştim çok özendim!dikiş dikmeyi özledim yaaa!yaaaaah!of.

    YanıtlaSil
  15. Gönderdim :)

    YanıtlaSil
  16. Yok benim o kadar uzun süre saklayacak yerim yok :) Benim yaptıklarım kısa süreli.

    YanıtlaSil
  17. Singer' in değil de Brother' ın overlok ayağı takılabilen dikiş makinası var. Fiyatları Singer' den biraz daha yüksek.
    Eğer nakış, işleme yapacaksanız bilgisayarlı makinelerden alabilirsiniz ama onun dışında gerek yok diye düşünüyorum. Makine özelliklerinde ilik açma olmasına dikkat ederseniz diğer özellikler çoğunda aynıdır zaten.

    YanıtlaSil
  18. Evet bileklik, ben de çok sevdim.

    YanıtlaSil
  19. Açıkçası bu konuda çok seçici değilim ve öyle ıncık cıncık makale okuyamıyorum, vaktim olmuyor. Ben sadece bol ürünlü, bol fotoğraflı olanları seçiyorum. O yüzden Instyle kesin alıyorum, belki bir tane de MArie Claire, Vogue, Elle' den birini.

    YanıtlaSil
  20. Aynen öyle lise gibi, nostalji oldu.

    YanıtlaSil
  21. Chanel ceket çok klasik aslında, bir tane dikip kenara koymayı düşünüyorum.
    YAparken fotoğraflarım.

    YanıtlaSil
  22. Ben çizim yaptğıma yapıştırıyorum, hepsi bir arada olsun diye

    YanıtlaSil
  23. teşekkürler

    YanıtlaSil
  24. cok tesekkur ederim.mart burda dergisindekinden bahsediyorsunuz sanirim bende yeni gordum yardimlariniz icin tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
  25. Özlem Büşra AKAR5 Mart 2012 13:37

    Teşekkürler lacheen.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.