Perşembe, Mart 08, 2012

Nako Yünler



Bu yazımda baharlık örgülerden bahsetmiştim. Annem bana somon rengine başlamışken bir yandan ben de yapayım dedim (az örgü bilgimle) Yakınımda olan bir yüncü dükkanı kapatınca Nako' nun online satışını denedim. Satışın son aşamasında takıldı, alamadım önce. Sonra yetkililer aradı, ilgilendiler. Explorer ayarlarından kaynaklanan bir problemmiş, çözdük siparişi verdim. İki günde de geldi.

Mint yeşiliyle (nil yeşili de olabilir :) başladım önce. Pırlanta diye geçen ipti bu, ince olduğu için iki kat yapıp deniyorum. Aslında selanikti tam istediğim ama olmadı, bir de üşendim düz örgüye devam ettim. Kumaşla karıştırıp birşey yapma planım var ne zaman bitiririm bilmiyorum. Ben dikişe alıştığımdan örgü çok yavaş ilerliyor benim için.

36 yorum:

  1. laçincim yapacağın işin görselini bizimle paylaşır mısın? örgü olunca merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. Şuna : http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/tr/en/zara-S2012/199002/730507/COMBINED%2BWAISTCOAT bayıldım ama örgüde iyi değilim dediğim gibi. Bunun gibi kumaşla karışık birşey yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Nil:) yeşili çok güzelmiş:)

    YanıtlaSil
  4. gri renk de cok guzelmiş laçincim

    YanıtlaSil
  5. ipin rengi cidden çok güzel ortaya kesin güzel bişey çıkarırsınız . Yalnız bi konuda sizi uyarmak istiyorum bu ipin değişik renginden yiğenlerime hırka yapmıştım ip biraz sarkma yapıyor yani benim ördüklerimde bu şekilde oldu artık modelden mi ipten mi bilmiyorum

    YanıtlaSil
  6. merabalar blogunuz ve emeğiniz için tebrik ederim, ellerinize sağlık....
    küçük bıcırığa da sevgiler , öpücükler....
    dikiş seven biri olarak örgü ve kumaş karışımı benim de kulanmak istediğim yöntemdir. güzel fikirlerinizi mutlaka bekliyorum...
    güzel günler inşallah....

    YanıtlaSil
  7. Blogumdaki son yazıma bakar mısınız? Kız çocukları için örgü, dikiş karışık birkaç elbise modeli var. Ben örgüde iyiyim ama dikişim yok. Hazır yazlık elbiselerini baz alarak yapabilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

    YanıtlaSil
  8. Her ne kadar yazlık ip başlığı altında da satılsalar içlerinde akrilik ya da sentetik barındıran ipler ne kadar serin tutar ya da giysiye istenilen formu verir bilemiyorum.Yazlık ve baharlık örgüleriniz için merserize ya da benim gibi parlak ip sevmeyenlerdenseniz %100 pamuk içerikli ip kullanmanızı tavsiye ederim.Hem tiftiklenme yapmaz hem de hafif tam istediğiniz formu elde edersiniz.

    YanıtlaSil
  9. Mint yeşilinin bir numarası var mı Laçin, çok güzelm,ş rengi.

    YanıtlaSil
  10. Pırlanta 2587 diye geçiyor

    YanıtlaSil
  11. Benim de favorim pamuk ama bulamıyorum. Bildiğiniz marka varsa çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  12. Tabii ki yapabilirsiniz. Baktım şimdi çok basit dikiş kısmı. 1. ve 3. için dikdörtgen parça kesip ekleyeceksiniz, 2. için hafif kol oyuğu ve yaka oyuğu olan bir parça eklemeniz lazım gövde için.

    YanıtlaSil
  13. İnşallah düşündüğümü yapabilirim, bitirirsem anlatacağım.

    YanıtlaSil
  14. Ben biraz salaş birşey düşünüyorum zaten yani sarkabilir.
    Genelde örgüler sarkıyor zaten :(

    YanıtlaSil
  15. :) ben de çok sevdim.

    YanıtlaSil
  16. O serin diye geçen seriden.

    YanıtlaSil
  17. Şimdi size yazdıktan sonra araştırdım, nakonun saf pamuğu yok ama pamukla karışık ipleri var aldığınız siteden bakarsanız bulursunuz.Bir de Alize Sunny varmış, saf pamuk hatta penye, ama merserize yazmıyordu o yüzden parlak olmadığını düşünüyorum.Nerede bulabileceğime dair mail atacağım alizeye.Ha bir de eski yüncü varsa bildiğiniz onlarda saf pamuk ip bulunabilir.Ben geçen sene bir yüncüden"2003" üretim tarihli pamuk ip bulup biraz stokladım bir daha da rastlamadım, artık ne yazık ki saf pamuk üretmiyorlar.En güzeli ya pamuk ya da keten.

    YanıtlaSil
  18. Alakasız olacak ama zaranın online satışı var mı?

    YanıtlaSil
  19. Rengine bayıldım.Bu arada selanik örgüsünden vazgeçilmiş sanırım >^^<

    YanıtlaSil
  20. rengi bir harika, senin elinden her iş gelir, sonucu merakla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  21. Şimdiye kadar yaptıklarınızı takip eden birisi olarak sadece Nil'in doğumunda tebrik için yorum yazmıştım diye hatırlıyorum buraya.)). Oysa sizi bekarken ve çeyiz alışverişi paylaşımlarınız zamanından tanıyorum.:))Size haksızlık ettiğimi düşündüm,çocuğunuz var ve yaptıklarınızı bizimle hiç bir karşılık beklemeden belki birçok fedakarlıkla paylaşıyorsunuz..Bizlere zaman ayırıyorsunuz.Sizi sevmemin nedenine gelince; mütevazi oluşunuz ve samimiyetiniz (bu zamanda insanlarda değişti, huylarda ve insanlarda anlam veremediğim bir agresiflik ve herşeyi ben biliyorum havası var:((( ) Mütevaziliğinizi asla kaybetmeyin çünkü bu yazılarınıza yansıyor ve sıcaklık veriyor.Nilin büyümesine şahit olmak ise aileden birisinin büyümesi gibi benim için,kendi çocuklarımın gelişimini izlemek gibi:)) Genel olarak her şey için teşekkür ederim.Nil yeşili örgünüz de harika,bitince daha da güzel olacak,hep farklı olanı denemek yada kendinizden yorum katmak bana da ilham veriyor:) Bir de spor yapıyor musunuz diye soracaktım.Yada pozitif olmayı yada ruhunuzu neler ile besliyorsunuz.Biraz özel oldu ama bir arkadaşım olarak görüyorum sizi ve bu cesaretle soruyorum:))) Küçük tatlı kuzuyu çok çok öpüyorum..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. görseldeki örnekte kumaş yok sanırım.orası ince trikoyla birleştirilmiş gibi geldi bana

    YanıtlaSil
  23. Bence tek yap ip ağır, iki kat dahada ağır olacaktır. Tek kat daha salaş durur, ben aynı ipten beyaz battaniye örüyorum blogumada koydum. kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  24. laçin şimdiden elinize sağlık diyelim çünkü bence bu işide kıvırıcaksınız gibi gözüküyor. ben eşimin kardeşine fermuarlı bir yelek örmüştüm içinide pamuklu bir kumaşla astarlamıştım üstünde paralandı diyebilirim :) yanlız benim ufak bir önerim olucak size gerçi annenizde söyleyecektir bir numara küçük şişle örerseniz örgünüz daha güzel düşer delikler oluşmaz....kolay gelsin sonucu merakla takipdeyiz :)

    YanıtlaSil
  25. Ama iste tek katta 4-4,5 kullanmak lazim.

    YanıtlaSil
  26. İnsallah, bakalim.
    Ben ince sise sabredemiyorum. 8 kalin gelince 7 yle basladim, daha incesi de uzun surecek :)

    YanıtlaSil
  27. Evet ince triko kumasla birlestirilmis. Magazada farklilik daha cok goze carpiyor, ben sifon kullanma niyetindeyim.

    YanıtlaSil
  28. Cok tesekkur ediyorum, yardimci olmayi ve herkesin birseyler yapabilecegini anlatmayi seviyorum. Sizin gibi beni anlayanlar olunca da cok mutlu oluyorum.
    Spor yapmiyorum maalesef. Gun icinde Nil'i birakamadigim icin yapamadigim seylerden biri de o. ama hergun yurumeye calisiyorum. Hem Nil'e hava aldirmis oluyorum hem de ben biraz hareket etmis oluyorum.

    YanıtlaSil
  29. Orgu yavas ilerliyor, insallah bitirebilirim

    YanıtlaSil
  30. Evet zor geldi :)

    YanıtlaSil
  31. kübra çetin13 Mart 2012 02:27

    bende bu serinin kırmızısından kızıma kısa kollu kazak örüyorum bir sonraki kış giysin diye 3,5 no şişle

    YanıtlaSil
  32. Renk coook güzel Lacin. Ben maalesef örgüde hic sabirli olmayi basaramadim. Aslinda örgü örenlerde ayni seyi dikis icin söylüyorlar.. Neyse, eminim cok güzel bir sonuc ortaya cikarirsin ;)

    YanıtlaSil
  33. Gerçi örgü de tv karşısında falan yapılabiliyor, dikiş öyle değil. Ama sabır istiyor hakikaten.

    YanıtlaSil
  34. Laçin merhaba;

    Ben de burdan görünce gaza geldim gittim ip aldım. Nako Serin almışım. Örgüde annem yanımdaysa çok iyi iş çıkarırım, annem yoksa düz örgü haroşe falan pek bir şey bilmem yani. Şimdi annem yok, telefonla konuşarak çok zor çözülüyor her şey. Dah bugün yeni oturdum örgünün başına. 3.5 numara şişle örüyorum ipi, tükendim diyebilirim şimdiden. NAsıl bitecek çok merak ediyorum. Sana da kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  35. [...] burada ve şurada bahsettiğim örgü bitti. Sağolsun annem bitirdi :) Örnekte selanik örgü [...]

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.